گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر | بهترین متخصص کایروپراکتیک | دکتر مسعود اعتدالی

عامل‌های خطر گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر

عاملهای خطر متعددی در ارتباط با گرفتگی عضلات کمر وجود دارد؛ بعضی از این عامل‌ها را می‌توان تعدیل کرد، اما بقیه عامل‌های خطر تغییرناپذیراند.

عامل‌های خطر اسپاسم عضلات کمر به شرح زیر است:

  1. حالت اندامی نامناسب هنگام نشستن
  2. سن
  3. ضعیف شدن استخوان‌ها
  4. بلند کردن مکرر بارهای سنگین
  5. چاقی یا اضافه وزن
  6. ناراحتی‌های روانی
  7. استرس هیجانی
  8. سیگار کشیدن

پس از آن‌که حمله اسپاسم کمر فروکش کرد و زمان کافی برای رفع التهاب سپری شد، روی کارهایی متمرکز شوید که می‌توانید برای پیشگیری از بروز حمله مجدد اسپاسم و گرفتگی عضلات کمر انجام بدهید. کارهایی مانند:

  • تمرین‌های کششی را شروع کنید: نرمش‌های کششی را در برنامه روزانه‌ خود بگنجانید. می‌توانید در کلاس یوگا یا پیلاتس شرکت کنید. همواره بدن را پیش از شروع ورزش با انجام دادن حرکات کششی گرم کنید.
  • دستیابی به تناسب اندام: اگر مرتب ورزش نمی‌کنید، اکنون زمان مناسبی برای ورزش منظم روزانه است. در یک باشگاه ثبت‌نام کنید و ورزش را شروع کنید.
  • تمرین‌های تقویتی: حرکات تقویتی همواره بخشی از برنامه ورزشی است که هم عضلات را تقویت می‌کند و هم عدم‌ تعادل عضلانی را کاهش می‌دهد.

علت گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر چیست؟

اسپاسم کمر درد و گرفتگی ناگهانی عضلات کمر است. استفاده بیش از حد، آسیب‌دیدگی و عامل‌هایی مانند خوابیدن در وضعیت نامناسب، خم شدن، بلند کردن بارهای سنگین، ایستادن یا نشستن نیز گاهی می‌تواند باعث اسپاسم کمر شود.

چگونه می‌توان از اسپاسم کمر خلاصی یافت؟

درمان‌های مؤثری مانند استراحت کوتاه‌مدت، سرما و گرمادرمانی، خوابیدن در موقعیت مایل راحت، مصرف مسکن‌های بدون نسخه و داروهای شل‌کننده عضلانی وجود دارد.

گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر | بهترین متخصص کایروپراکتیک | دکتر مسعود اعتدالی

صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک را دنبال کنید.

گرفتگی عضلات کمر چه زمانی نگران‌کننده می‌شود؟

کمردرد همراه با بی‌حسی، گزگز، مورمور شدن یا ضعف می‌تواند نشانه آسیب یا تحریک عصبی باشد؛ به‌ویژه اگر درد پس از مصرف مسکن‌های بدون نسخه همچنان ادامه داشته باشد. درد عصبی جدی است و در صورت درمان نشدن می‌تواند به ناتوانایی یا آسیب دائمی منجر شود.

اسپاسم کمر چقدر طول می‌کشد؟

اکثر حمله‌های اسپاسم کمر فقط چند روز طول می‌کشد. بعضی حمله‌های شدید تقریباً شش تا هشت هفته ادامه دارد، اما اسپاسم و درد باید به تدریج ظرف این مدت فروکش کند تا بتوانید مانند همیشه حرکت کنید و فعالیت معمولتان را ازسربگیرید.

آیا راه رفتن برای رهایی از اسپاسم کمر مفید است؟

حرکت سادۀ راه رفتن یکی از بهترین فعالیت‌ها برای رفع کمردرد مزمن است. دو بار پیاده‌روی در روز به مدت ده تا پانزده دقیقه برای تسکین کمردرد مفید است. اگر ترجیح می‌دهید و یا توانایی‌اش را دارید، پیاده‌روی را با ورزش سنگین‌تری جایگزین کنید.

از کجا بدانیم که کمردرد عضلانی است یا ناشی از مشکلی در ستون فقرات است؟

درد با منشأ ستون فقرات معمولاً کمی با درد عضلانی تفاوت دارد؛ این درد با سوزش بیشتری همراه است یا شبیه برق‌گرفتگی است و مداوم است. همچنین درد ناشی از مشکلات ستون فقرات مانند دردی است که ناگهان رو به پایین در پا یا کشاله‌های ران «منفجر» می‌شود.

کمردرد چقدر طول بکشد، باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر کمردرد بیشتر از دو هفته طول کشید و درد در حدی بود که اجازه نمی‌داد فعالیت‌های روزانه معمولتان را انجام بدهید، ابتدا به پزشک خانوادگی مراجعه کنید. اگر درد شدید بود، سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که کمردرد با تب همراه باشد، به درمان اورژانسی نیاز خواهید داشت.

چه نوشیدنی‌هایی به تسکین کمردرد کمک می‌کند؟

نوشیدن آب آلبالو برای تسکین درد عضلانی مزمن یا ناشی از ورزش مفید است. سعی کنید روزی یک لیوان آب آلبالو بنوشید و ببینید که آیا اثر مثبتی بر تسکین کمردردتان دارد یا خیر.

آیا آب نوشیدن برای تسکین کمردرد مفید است؟

نوشیدن مقدار آب کافی میزان آب لازم را برای عملکرد مناسب در اختیار دیسک‌ها می‌گذارد و در نتیجه احتمال بروز کمردرد کمتر می‌شود.

چه خوراکی‌هایی به کاهش کمردرد کمک می‌کند؟

استخوان‌های ستون فقرات با مصرف کردن مقدار زیادی کلسیم و ویتامین دی تقویت می‌شود.

صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک را دنبال کنید.


مطالب پیشنهادی دکتر مسعود اعتدالی (بهترین متخصص کایروپراکتیک):

علائم و درمان گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر

دلایل گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر

پیشگیری و درمان درد وسط کمر

درمان دیسک کمر به روش اپیدورال

علل و عوامل ایجاد کمردرد عصبی

درمان کمردرد با اوزون تراپی

فیزیوتراپی کمر با دستگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *