درمان دیسک را پشت گوش نیندازید
درگیری و درد ناشی از دیسک کمر حتما باید مورد بررسی و درمان قرار بگیرد. در غیر این صورت با درگیری عصب و ورود به مراحل پیشرفته ممکن است حتی فرد را دچار تحلیل کامل عضلات پا و فلجی کند. درگیری دیسک کمر را میتوان در چند مرحله تحت درمان قرار داد. اولین راهکار درمانی، استراحت مطلق ۱۰ روزه و استفاده از کمپرس یخ است. در این شرایط فرد به غیر از فعالیتهایی مثل اجابت مزاج نباید حرکت دیگری داشته باشد. اگر درد با این روش تسکین پیدا نکند، میتوان تحت نظر پزشک از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی یا استروئیدی مثل کورتون استفاده کرد. خیلی اوقات برای تسکین دردهای سیستم عصبی ناشی از دیسک کمر از داروهایی مثل گاباپنتین هم استفاده میشود.
مصرف مایعات را افزایش دهید
افرادی که دچار درد و درگیری دیسک کمر شدهاند باید حتما مصرف مایعات را افزایش دهند تا دیسک به تدریج رطوبترسانی شود. از آنجایی که دیسک فاقد سرخرگ است در حالت عادی نمیتواند مایعات را از طریق خون به خود جذب کند. بنابراین باید با کمک دستگاههای فیزیوتراپی و درمانهای مستقیم، جریان خون را در ناحیه افزایش دهیم تا به رطوبترسانی و بهبود آن کمک کنیم. برای حفظ رطوبت در دیسک، محور حرکتی مهرهها نیز باید حفظ شود. برای این منظور میتوان از روشهای درمانی کایروپراکتیک، فیزیوتراپی و توانبخشی کمک گرفت.
جراحی دیسک چه زمانی لازم میشود؟
اگر بیرونزدگی دیسک کمر باعث تنگی کانال نخاع، درگیری شدید سیستم عصبی عضلات و تحلیل و ضعف کامل عضلانی شده باشد، فرد نیاز به جراحی پیدا میکند. البته در این موارد نیز توصیه میشود قبل از اقدام به جراحی، فرد توسط متخصص کایروپراکتیک ویزیت شود بلکه شاید بتوان با روشهای غیرتهاجمی این مشکل را به تدریج بهبود بخشید.
پیشگیری از آسیبهای دیسک کمر
حفظ وضعیت مناسب بدن حین راه رفتن، ایستادن، نشستن و خوابیدن؛ خودداری از خم و راست شدن به شیوه غلط؛ تقویت عضلات و انعطافپذیری آنها با ورزش اصولی منظم؛ انجام حرکات اصلاحی تجویز شده توسط پزشک؛ استفاده از مایعات به اندازه کافی و اصلاح گودی بیش از حد یا کمتر از حد کمر همگی به پیشگیری از درگیری دیسک کمر کمک میکنند. خیلی اوقات افراد بعد از خم شدن به سمت زمین برای برداشتن اشیاء یا بستن بند کفش و … دچار درد دیسک کمر میشوند. بنابراین آشنایی با شیوه صحیح خم شدن روی زمین از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای این منظور باید حتما به جای خم شدن از کمر، به شیوه اسکات از زانو خم شده و خود را به زمین نزدیک کنید. اگر هم توانایی این حرکت را نداشته باشید باید حتما ضعف بدن را با کمک پزشک متخصص برطرف کنید.