عوامل ایجاد کننده آرتروز زانو | بهترین متخصص کایروپراکتیک

بررسی عوامل ایجاد کننده آرتروز زانو

آرتروز زانو یکی از مشکلاتی است که این روزها به وفور دیده می شود. در ادامه همراه با دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک به بررسی عوامل ایجاد کننده آرتروز زانو خواهیم پرداخت.

سن:

با افزایش سن میزان بروز آرتروز در افراد بیشتر می‌شود. هرچند بسیاری از افراد میانسال که روند آرتروز در آنها آغاز شده، ممکن است هیچ گونه علامتی نداشته باشند. اما به تدریج و با بالاتر رفتن سن تغییرات مربوط به آرتروز بیشتر نمایان می‌شود.

ژنتیک:

یکی دیگر از فاکتور‌های موثر بر ایجاد آرتروز، زمینه‌ی ژنتیکی در خانواده می باشد که با افزایش بروز و همچنین افزایش شدت علائم آرتروز همراه است. نقش ژنتیک در آرتروز مفاصل دست بارزتر از سایر مفاصل می‌باشد.

جنس:

به طور کلی آرتروز در خانم‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود.

چاقی:

اضافه وزن و چاقی از عوامل مهم و تاثیر گذار درابتلا به آرتروز محسوب می‌شود و باعث تشدید علائم در فرد مبتلا می گردد. همچنین در افرادی که وزن پایینتری دارند پاسخ به درمان‌های غیرجراحی و حتی جراحی تعویض مفصل زانو بهتر و طولانی‌تر از سایر بیماران می‌باشد.

آسیب‌های مکرر زانو:

این مورد درباره بعضی مشاغل سنگین که شامل زانوزدن‌های مکرر و بلند کردن اجسام سنگین می‌باشد، صادق است. در این افراد به دلیل فشار زیادی که به زانو وارد می‌آید احتمال ابتلا به آرتروز زانو بیشتر است. این افراد ممکن است در سن کمتری نسبت به همسالان خود دچار آرتروز شوند.

بیماری‌های زمینه‌ای:

افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی و یا بعضی بیمار‌های متابولیک خاص (مانند اضافه بار آهن) بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز قرار دارند.

عوامل ایجاد کننده آرتروز زانو | بهترین متخصص کایروپراکتیک

علائم و نشانه‌های آرتروز زانو و روش تشخیص آن چیست؟

معمولا علائم و نشانه‌های آرتروز به آهستگی پیشرفت می‌کند و با گذشت زمان بدترمی شود. علائم شایع آن عبارتند از:

  • درد در حین فعالیت و بعد از آن
  • مشکل شدن بعضی از فعالیت‌های روزانه مانند بلند شدن از روی صندلی و توالت، بالا و پایین رفتن از پله
  • احساس خشکی در مفصل که معمولا صبح بعد از بیدار شدن از خواب و یا بعد از بی تحرکی ایجاد می‌شود و کمتر از نیم ساعت ادامه دارد.
  • کاهش دامنه‌ی حرکت طبیعی مفصل
  • تغییر شکل مفصل زانو و پرانتزی شدن پاها
  • تورم و گرمی مختصر مفصل یا بافت نرم اطراف آن

تشخیص آرتروز زانو

تشخیص آرتروز زانو بر اساس معاینه بالینی توسط پزشک و همچنین عکس رادیوگرافی ساده می باشد. تصویربرداری‌های بیشتر مانند ام آر آی (MRI) در تشخیص آرتروز کاربردی ندارند و در صورت صلاحدید پزشک، برای بررسی سایر علل درد زانو و رد سایر اختلالات استفاده می‌شوند.

بهترین متخصص کایروپراکتیک اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی 


مطالعه بیشتر:

نحوه معاینات پزشکی رادیکولوپاتی گردنی

تمرینات ورزشی مناسب شکستگی آرنج

علت و علائم رادیکولوپاتی گردنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *