بیماری آرتریت پسوریاتیک
آرتریت پسوریاتیک بیماری مزمنی است که با التهاب و تورم پوست (پسوریاتیک) و مفاصل (آرتریت) توصیف میشود. در پسوریاتیک، روی پوست مناطقی برجسته، قرمز و سفید با التهاب و ورم و پوسته پوسته شدن به وجود میآید. پسوریاتیک معمولاً بر نوک آرنجها و زانوها، پوست فرق سر، ناف و پوست اطراف ناحیه دستگاه تناسلی و مقعد تاثیر میگذارد.
همچنین حدود ۱۰% از افرادی که پسوریاتیک دارند در مفاصلشان التهاب دارند، که به آن آرتریت پسوریاتیک گفته میشود. آرتریت پسوریاتیک میتواند با ایجاد ورم، انگشتان و پنجه پا را به شکل سوسیس درآورده و اغلب سبب میشود که ناخنها کج و حفرهدار و برآمده باشند.
در بعضی افرادی که آرتریت پسوریاتیک دارند، فقط یک مفصل یا تعداد کمی از مفاصل تحت تاثیر قرار میگیرند. برای مثال، ممکن است فردی فقط در یک زانو مشکل داشته باشد. بعضی اوقات علائم در ستون فقرات و یا انگشتان و پنجه پا ظاهر میشود.
شیوع بیماری در مردان و زنان به طور یکسان است و معمولاً در سنین ۳۰ تا ۵۰ سال بروز میکند. اما ممکن است در دوران کودکی هم شروع شود. بیماری پوست (پسوریاتیک) و بیماری مفصل (آرتریت) اغلب به طور جداگانه ظاهر میشوند.
در واقع، در نزدیک به ۸۰% بیماران، بیماری پوست زودتر پدید میآید. و فقط ممکن است آرتروز در ۱۵% بیماران از پسوریاتیک پیشی بگیرد .
بیشتر بخوانید : آشنایی با انواع بیماری التهاب مفاصل
علل آرتریت پسوریاتیک
ما نمی دانیم که دقیقا علت این بیماری چیست. این بیماری به احتمال زیاد در خانواده منتقل می شود. حدود چهل درصد از افراد با این شرایط در بستگان نزدیک خود کسی را دارند که دارای مشکلات مفصلی و یا پوست است. عفونت هایی مانند عفونت استرپتوکوکی گلو نیز ممکن است ارتباطی با پسوریازیس داشته باشند.
- از بیماری التهاب مفاصل و پوست چه می دانید ؟
نشانه های بروز بیماری
انگشتان دست و پای سفت، پف کرده و سوسیسی شکل، همراه با درد مفاصل و حساسیت به لمس شایع هستند. عود پسوریازیس و درد مفاصل می تواند در همان زمان و در همان محل رخ دهد، اما همیشه این طور نیست. شما ممکن است متوجه موارد زیر نیز شوید:
- لکه های پوستی قرمز و خشک با پوسته های نقره ای -سفید
- فرورفتگی های کوچک در ناخن ها
- ناخن هایی که از پوست جدا شده اند
- خستگی
- قرمزی و درد چشم
- درد پاشنه و کمر