بررسی بهبودی و راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو
در ادامه مطلب امروز سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک بهبودی و راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو را مورد بررسی قرار می دهیم. مسلما کادر پزشکی و پرستاری همه تلاش خود را میکنند تا بیمار در سریعترین زمان ممکن بعد از عمل تعویض مفصل زانو بیدار شده و راه بیفتد.
البته طی روز یا شب نخست پس از عمل جراحی، بیمار در بخش آیسییو میماند. در بیشتر موارد هم فردای آن روز میتواند روی پاهایش بایستد. نکته مهم اینکه در عمل تعویض مفصل زانو، به بیمار توصیه میشود زودتر راه بیفتد. چون هرقدر زودتر حرکت کند، گردش خون وریدی بهتر شده، و فرایند ریکاوری سریعتر پیش میرود.
بسته به میزان پیشرفت و اینکه چه نوع تعویض زانویی داشته، بهطور معمول حدود ۲ تا ۳ روز در بیمارستان بستری خواهد شد. کسانی که تعویض جزئی زانو انجام میدهند، بستری کوتاهتری در بیمارستان دارند. حتی گاهی اوقات همان روز عمل، به خانه میروند تا ادامه روند ریکاوری را در منزل طی کنند.
مدت زمان راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو
بهطور کلی، طی ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از عمل، به بیمار کمک میکنند تا بایستد. راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو هم با استفاده از عصا یا واکر، حدود یک هفتهای طول میکشد. بعد از عمل، پانسمان بزرگی روی زانوی بیمار قرار میگیرد تا از زخم محافظت شده و سریعتر بهبود پیدا کند. شاید یک لوله برای تخلیه خون از محل عمل، و جلوگیری از جمع شدن آن هم داخل زخم قرار بدهند.
تا وقتی بیمار در بیمارستان است، پانسمان بهطور مرتب تعویض میشود. وقتی هم به خانه رفت، طبق دستورالعمل پزشک باید این رویه را تا بهبودی کامل ادامه بدهد. بعد از عمل تعویض مفصل زانو، هنگامی بستری در بخش، در بعضی بیمارستانها کلیدی در اختیار بیمار قرار میگیرد تا خودش بتواند مسکن را با سرعت موردنظر مصرف کند.
گاهی اوقات و برحسب لزوم، اکسیژن از طریق ماسک یا لوله به بیمار داده میشود. تزریق خون هم برای بعضی بیماران انجام خواهد شد. فیزیوتراپ در بیمارستان حاضر شده، و تمرینات خاصی را به بیمار آموزش میدهد تا با انجامشان، زانوی جدید تقویت شده و سریعتر به کار بیفتد. این تمرینها بهطور معمول از روز بعد از عمل شروع میشوند. رعایت توصیههای فیزیوتراپ برای جلوگیری از عوارض یا دررفتگی مفصل جدید بسیار مهم است.
البته درد و ناراحتی هنگام راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو و انجام حرکتهای ورزشی، طبیعی است. شاید پاهای بیمار متورم هم بشوند. گاهی اوقات بیمار را روی دستگاه حرکت غیرفعال قرار میدهند تا قدرت تحرک زانو و ساق پا برگردد. این تکیهگاه زانو را بهآرامی حرکت میدهد. بعد هم با بالا نگه داشتن پا به کاهش تورم کمک کرده، گردش خون را بهبود میدهد.
دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید
طول دوره بهبودی کامل بعد از تعویض مفصل زانو
شاید بیمار در ابتدا احساس خستگی شدیدی کند. مسلما مدتی طول میکشد تا عضلات و بافتهای اطراف زانوی جدید بهبود یابند. بیمار باید توصیههای پزشک جراح را جدی بگیرد. توصیه میشود اگر نگرانی یا ابهامی درباره راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بیماران بعد از ترخیص، تا حدود شش هفته به کمک نیاز دارند. پس حتما ترتیبی بدهید تا فردی در منزل کنارتان باشد. تمرینهای فیزیوتراپی هم بخش مهمی از روند بهبودی هستند که روی راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو تأثیر فراوانی دارند. حتما حرکتهای توصیهشده فیزیوتراپ را در منزل انجام بدهید.
شش هفته بعد از عمل، میتوانید با استفاده از عصا یا واکر، راه بروید. فعالیتهای روزمره و اوقات فراغت خود را هم بهراحتی انجام خواهید داد. البته تا سه ماه بعد از عمل، همچنان درد و تورم خواهید داشت. بعد از این مدت، درد و تورم هم رفع خواهد شد. البته ورم پا گاهی اوقات تا یک سال میماند. بهبودی کامل مفصل زانوی جدید حدود دو سال طول میکشد. در این مدت، بافت زخم هم خوب شده، و ماهیچهها با ورزش و حرکات فیزیوتراپی ترمیم میشوند.
توصیه میشود حتی بعد از بهبودی هم ورزشها و حرکات شدیدی که خطر سقوط در آنها وجود دارد، مانند اسکی یا دوچرخهسواری در کوهستان انجام ندهید.
توجه : این مطلب توسط مدیر سایت منتشر شده و صرفا جهت مطالعه شما همراهان عزیز می باشد، جهت اطلاع دقیق از خدمات قابل ارائه توسط جناب دکتر مسعود اعتدالی، به بخش خدمات سایت مراجعه کنید و یا با مطب تماس بگیرد.