بررسی خطرات دیسک گردن | بهترین متخصص کایروپراکتیک

بررسی خطرات دیسک گردن و پارگی دیسک

در این مطلب از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک قصد داریم به بررسی خطرات دیسک گردن و پارگی دیسک بپردازیم. در پزشکی، کلمه “پارگی” به این صورت تعریف می شود: “برآمدگی غیرطبیعی اندام بدن یا سایر بافت ها از طریق پارگی دیسک در غشای اطراف عضله یا استخوان”.

پارگی دیسک دقیقاً به این صورت است: لایه بیرونی دیسک (آنولوس فیبروز) به اندازه کافی آسیب دیده یا پاره می شود و مایع داخلی (نوکلئوس پالپوزوس) از محفظه مهر و موم شده خود خارج می شود.

درد ممکن است در داخل خود دیسک آسیب دیده (درد محوری)، خارج از دیسک (درد رادیکولار) و یا در هر دو محل ایجاد شود. در داخل دیسک، مایع تراوش شده به بیرون ممکن است اعصاب واقع در خود دیسک را به دلیل پروتئین های التهابی که هسته پالپوزوس را تشکیل می دهند، تحریک کند.

اگر ژل هسته پالپوزوس به طور کامل در خارج از دیسک پاره شود، ممکن است باعث فشار و تحریک روی اعصاب نخاعی شود که از کنار آن عبور می کنند. به این حالت فشردگی عصب می گویند.

پارگی دیسک بر اساس محل آسیب آن طبقه بندی می شود. استخوان‌های ستون فقرات به سه ناحیه اصلی گروه‌بندی می‌شوند. (به یاد داشته باشید که ۸ مهره پایانی به هم چسبیدند و دیسکی ندارند) که مشخص می‌کند بیماری دیسک کجا رخ داده است.

1- دیسک های گردنی

در گردن (نخاع گردنی)، بین مهره های ۱تا ۷ قرار دارد. پارگی دیسک در این ناحیه معمولا بسیار شایع است.

2- دیسک های توراسیک

این ناحیه درپشت قفسه سینه و یا وسط کمر (نخاعات سینه ای)، بین مهره های۸ تا ۲۰ ستون فقرات قرار دارد. پارگی دیسک بسیار نادر در بین این مهره ها اتفاق می افتد.

3- دیسک های کمری

این ناحیه در مرکز کمر، بین مهره های ۲۱-تا ۲۵ قرار دارد. این ناحیه شایع ترین ناحیه ای است که دچار پارگی دیسک می شود.

دکتر مسعود اعتدالی را در اینستاگرام دنبال کنید

شایع ترین علل پارگی دیسک کدام اند؟

پایین کمر شایع ترین محل برای ایجاد پارگی دیسک است. این ناحیه از ستون فقرات به عنوان پایه تکیه گاه کل قسمت فوقانی بدن عمل می کند و بیشتر حرکات چرخشی و خم و راست شدن در ناحیه کمر اتفاق می افتد.

ستون فقرات گردنی یا گردن، یکی دیگر از مناطق رایج برای لغزش دیسک است. وزن سر انسان تقریباً پنج کیلو گرم است که به طور کامل توسط اولین مهره در بالای ستون فقرات حمایت می شود.

جراحت

هر گونه فعالیت بدنی که فشار زیادی به کمر شما وارد کند ممکن است باعث پارگی دیسک شود. مثلا:

  • بلند کردن یک جسم خیلی سنگین
  • بلند کردن نادرست یک جسم
  • حرکات پیچشی سریع یا خشن، مانند تکل سخت به پهلو در فوتبال، یا افتادن و پیچیدن همزمان
  • وادار کردن گردن یا بالاتنه به چرخش یا پیچش بیش از حد توانایی خود؛ به عنوان مثال، انجام تمرینات چرخشی تنه با وزنه های سنگین

بالارفتن سن

همه دیسک‌ها در طول عمر مقداری تخریب را تجربه می‌کنند. ژل داخلی دیسک با افزایش سن مقدار مشخصی آب را از دست می دهد و انعطاف پذیری آن کاهش می یابد و قابلیت بالشتکی خود را از دست می دهد. غضروفی که لایه بیرونی دیسک را تشکیل می دهد نیز در معرض “ساییدگی و پارگی” است و ممکن است با گذشت زمان این ساییدگی باعث یا نازک شدن دیسک شود و آن را در برابر استرس هایی که می تواند منجر به پارگی و پارگی شود آسیب پذیرتر کند.

جنسیت

وقتی جوان هستید، ستون فقرات شما انعطاف پذیرتر است. با گذشت سال ها، استخوان های مهره های شما شکننده تر می شوند و دیسک های مهره های شما سفت می شوند. این فرآیند به عنوان دژنراسیون دیسک شناخته می شود و علت اصلی پارگی دیسک است. همه افراد با افزایش سن دچار انحطاط دیسک می شوند و داشتن سابقه خانوادگی این بیماری ممکن است به معنای علائم شدیدتر باشد.

مردان نیز بیشتر از زنان به پارگی دیسک مبتلا می شوند. در واقع، مردان بین ۲۰ تا ۵۰ سال در معرض بیشترین خطر ابتلا به پارگی دیسک هستند.

مشاغل فیزیکی

شغل یا سطح فعالیت عمومی شما می تواند خطر ابتلا به پارگی دیسک را افزایش دهد. مشاغل یا سرگرمی‌هایی که از نظر جسمی به بلند کردن مکرر، خم شدن، پیچاندن، کشیدن یا هل دادن نیاز دارند، می‌توانند ساییدگی و پارگی ستون فقرات شما را افزایش دهند. پیروی از دستورالعمل‌های ایمنی می‌تواند خطر آسیب‌دیدگی شما را کاهش دهد، اما بسیاری از مشاغل یا ورزش‌های سخت‌گیرانه همچنان روند انحطاط طبیعی ستون فقرات شما را تسریع می‌کنند..

استعمال سیگار

استعمال سیگار با افزایش خطر پارگی دیسک مرتبط است. کارشناسان بر این باورند که سیگار میزان اکسیژن دریافتی دیسک‌های ستون فقرات را کاهش می‌دهد، که ممکن است باعث انحطاط سریع‌تر و افزایش خطر پارگی در طول زمان شود.

وزن بدن

ستون فقرات شما از کل قسمت بالایی بدن شما پشتیبانی می کند، بنابراین جای تعجب نیست که وزن بدن شما بر خطر پارگی دیسک تأثیر بگذارد. اگر اضافه وزن دارید، خطر پارگی دیسک و کمردرد ممکن است برای شما بیشتر باشد. به این دلیل که وزن اضافی فشار بر ستون فقرات شما را افزایش می دهد.

علائم پارگی دیسک کدام اند؟

پارگی دیسک بیشتر در قسمت تحتانی کمر و گردن (ستون فقرات گردنی) دیده می شود علائم شما ممکن است بسته به علت و محل آسیب شما متفاوت باشد، اما علائم معمولاً عبارتند از:

  • کمر درد
  • گردن درد
  • بی حسی
  • سختی و خشکی
  • گزگز یا احساس سوزن سوزن شدن

اگر پارگی دیسک کمر دارید، ممکن است در باسن، ساق یا پاهای خود احساس بی حسی و گزگز داشته باشید. اگر پارگی دیسک شما در گردن شما باشد، علائم ممکن است بر شانه ها، سینه، بازوها یا دستان شما تاثیر بگذارد.

فیزیوتراپی برای آرتروز گردن | بهترین متخصص کایروپراکتیک

عوامل خطرآفرین برای پارگی دیسک گردن کدام اند؟

خطر ابتلا به پارگی دیسک با افزایش سن افزایش می یابد. برخی تخمین‌ها نشان می‌دهند که پارگی دیسک گردن در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی به احتمال زیاد ایجاد می‌شود. اکثر مطالعات نشان داده‌اند که مردان در معرض خطر بیشتری برای پارگی دیسک گردن هستند، اما یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که زنان ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند.

میزان پارگی دیسک گردن در جمعیت بالغ بین ۵/۰ تا ۲ درصد تخمین زده شده است. اگرچه، بسیاری از موارد پارگی دیسک گردن ممکن است تشخیص داده نشود و برآوردها ممکن است بر اساس جمعیت متفاوت باشد.

چه زمانی پارگی دیسک گردن جدی است؟

به ندرت، علائم و نشانه‌های پارگی دیسک گردن ممکن است به‌تدریج بدتر و در نهایت تثبیت شوند و اکثر این موارد خود به خود برطرف می شوند. اگر ریشه عصب گردنی در حالت فشرده یا ملتهب باقی بماند، ممکن است گزگز، بی حسی و یا ضعف در بازو پیشرفت کند. به طور مشابه، اگر طناب نخاعی توسط پارگی دیسک گردن فشرده یا ملتهب شود، ممکن است مشکلاتی در راه رفتن، هماهنگی و یا کاهش کنترل مثانه یا روده وجود داشته باشد. این نوع نقایص عصبی نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند تا از بدتر شدن یا دائمی شدن آنها جلوگیری شود.

توجه : این مطلب توسط مدیر سایت منتشر شده و صرفا جهت مطالعه شما همراهان عزیز می باشد، جهت اطلاع دقیق از خدمات قابل ارائه توسط جناب دکتر مسعود اعتدالی، به بخش خدمات سایت مراجعه کنید و یا با مطب تماس بگیرد.


مطالعه بیشتر:

معرفی عوارض فیزیوتراپی کمر

معرفی سه تمرین ورزشی برای پشت تابدار

بررسی نشانه های شانه یخ‌زده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *