روش‌های درمان درد باسن و لگن | بهترین متخصص کایروپراکتیک

روش‌های درمان درد باسن و لگن

روش‌های درمان درد باسن و لگن معمولاً محافظه‌کارانه (بدون جراحی) هستند و بر بازگرداندن دامنه حرکتی مفصل به حالت طبیعی متمرکز می‌شوند. اگر درد در باسن با مصرف داروهای ساده‌ای چون پاراستامول و ایبوپروفن تسکین نیافت، بهتر است برای درمان درد باسن و لگن به پزشک مراجعه کنید.

علاوه بر روشهای درمانی اشاره شده در زیر، برای درمان درد لگن و باسن استفاده از روشهای درمانی دیگری مانند باسن بند، درمان دستی، ماساژ، لیزر تراپی، الکتروتراپی، طب سوزنی و درمان مغناطیسی نیز می‌تواند موثر باشد.

دارو

مسکن‌های ساده‌ای نظیر پاراستامول (ضد درد) در درمان درد باسن و کاهش درد لگن مؤثراند. این داروها بهترین نتیجه را زمانی به دست می‌دهند که پیش از شدت گرفتن درد مصرف شوند، در عین حال توجه داشته باشید که نباید آنها را زودتر از چهار ساعت یک‌بار یا بیشتر از هشت عدد در روز مصرف نمود. داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن، را می‌توانید از فروشگاه‌ها یا داروخانه‌ها تهیه کنید. مسکن‌ها و NSAIDs را می‌توانید در یک دوره‌ی درمانی کوتاه مدت یک هفته‌ای تا ده روزه مصرف کنید. اگر پس از این مدت کاهش درد در استخوان لگن حاصل نشد، بعید است با مصرف بیشتر آنها نتیجه‌ی مثبتی به دست آید و باید به پزشک مراجعه کنید.

مطالعه بیشتر: عوامل پوکی استخوان در افراد

با این وجود، چنانچه این داروها درد در لگن را تسکین دادند، اما درد مجدداً پس از توقف مصرف دارو عود کرد، می‌توانید یک دوره کوتاه درمانی دیگر را با همان دارو تکرار کنید. استعمال پمادها یا ژل‌های ضدالتهاب بر ناحیه دردناک نیز می‌تواند مفید باشد. درد لگن و باسن در حاملگی، پس از زایمان، استعمال دخانیات، ابتلا به آسم، ناراحتی گوارشی یا زخم معده پیش از مصرف ایبوپروفن یا آسپرین با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید. چنانچه از اختلال گردش خون، فشار خون بالا، دیابت یا چربی بالا رنج می‌برید، از پزشک یا دکتر داروساز سؤال کنید که آیا مصرف داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب غیر تجویزی برای‌تان مناسب و بدون عوارض است یا خیر، چرا که این داروها گاهی با داروهای مصرفی دیگر تداخل ایجاد می‌کنند.

روش‌های درمان درد باسن و لگن | بهترین متخصص کایروپراکتیک

تزریق

تزریق داروی استروئیدی در صورتی به رفع مشکل درد بالای باسن و لگن کمک می‌کند. که درد مفصل التهابی یا بورس ملتهب عامل ایجاد این ناراحتی باشد. تزریق‌ها غالباً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شوند. و معمولاً برای درمان بورسیت تروکانتریک (بورسیت روی برجستگی استخوان دو طرف لگن) بسیار مفید هستند. التهاب تادون عضله ایلیوپسواس را می‌توان با تزریق داروی استروئیدی درمان کرد. البته با توجه به عمق زیاد تاندون ایلیوپسواس این تزریق باید توسط رادیولوژیست انجام شود. پارگی تاندون ایلیوپسواس را می‌توان با این نوع تزریق با استفاده از ویدئوفلوروسکوپی (گونه‌ای پرتونگاری)، جهت حصول اطمینان از تزریق در محل دقیق، درمان کرد. انجام تزریق به کمک اولتراسوند نیز به تازگی مورد توجه بیشتر پزشکان قرار گرفته است.

فیزیوتراپی و کار درمانی

فیزیوتراپی با بهره‌گیری از فعالیت‌ها و حرکات ورزشی ملایم به حفظ دامنه‌ی حرکتی مفصل ران کمک می‌کند. از این گذشته دکتر فیزیوتراپی نرمش‌های خاصی را برای حفظ یا افزایش قدرت عضله‌های اطراف مفصل ران پیشنهاد می‌دهد و بهترین روش راه رفتن با درد لگن و باسن و استفاده از عصا یا چوب زیر بغل را به شما آموزش می‌دهد.

در صورت استفاده کردن از عصا باید آن را در دست مخالف سمت مفصل آسیب دیده بگیرید. و از بلندی مناسب آن مطمئن شوید؛ با توجه به این نکات مشورت با دکتر فیزیوتراپی پیش از تهیه عصا اهمیت قابل ملاحظه‌ای دارد. اگر تصور می‌کنید. که انجام بعضی فعالیت‌ها یا وظایف شغلی علت درد لگن است. تبادل نظر با متخصص کار درمانی خالی از فایده نیست . همچنین توصیه‌های لازم در خصوص نحوه تغییر دادن حرکات به منظور پیشگیری از بروز مجدد درد در لگن خاصره یا متوقف ساختن آن به شما ارائه می‌شود. اگر محل کارتان مجهز به مرکز مشاوره‌ی سلامت شغلی است، حتماً از این مزیت استفاده کنید.

نرمش

بهتر است بیش از چند روز استراحت نکنید. انجام نرمش‌های ملایم را به محض فروکش کردن درد لگن شروع کنید. نرمش‌های ساده به بازگرداندن دامنه حرکتی به حالت طبیعی، افزایش قدرت عضلانی، کاهش سفتی و درمان درد لگن و بازگشت آن به حالت عادی کمک می‌کنند. در ابتدا نرمش‌های ملایم انجام دهید و به تدریج بر شدت و تعداد دفعات آنها بیافزایید و نرمش‌های پیشرفته‌تر را انجام دهید. دنبال کردن نرمش‌ها بر اساس یک برنامه منظم پس از تسکین درد و بهبود عارضه اهمیت فراوان دارد. چرا که در غیر این صورت پس از سپری شدن چند هفته مجدداً دچار مشکل و درد باسن و لگن خواهید شد.

بیشتر بخوانید : درمان روماتیسم یا آرتریت روماتوئید

معمولاً بهترین روش برای درمان درد لگن این است که فعالیت‌های معمول خود را همچنان پیگیری کنید. اما سعی کنید زیاده‌روی نکنید و فشار زیادی به بدن وارد نیاورید. سرعت مناسب وفق یافتن بدن با شرایط جدید را پیدا کنید و هر روز میزان فعالیت را طبق برنامه افزایش دهید. توصیه‌های زیر را دنبال کنید:

  • روی صندلی‌هایی با ارتفاع کم ننشینید، چون در این صورت مفصل ران تا حد زیادی خم می‌شود و درد تشدید می‌گردد.
  • از حمل اشیاء سنگین خودداری کنید. هنگام خرید، در صورت بروز ناراحتی حین جابجایی سبد خرید، از چرخ دستی استفاده کنید.
  • موقعیتی را بیابید که بیشترین میزان راحتی را هنگام کار کردن داشته باشید. تا فشار کمتری به لگن خاصره وارد شود.
  • برای سهولت راه رفتن از عصا استفاده کنید. عصا را در سمت مخالف مفصل دردناک به دست بگیرید. پزشک یا دکتر فیزیوتراپی توصیه‌های لازم را در خصوص بلندی مناسب عصا و بهترین شیوه به دست گرفتن آن ارائه خواهد کرد.
  • در صورت داشتن اضافه وزن، وزن خود را کاهش دهید.
  • شیوه انجام فعالیت‌هایی را تغییر دهید که ایستادن روی یک پا را ایجاب می‌کند: برای مثال سوار ماشین شدن، نشستن روی کناره صندلی و عوض کردن همزمان موقعیت هر دو پا، در عوض جابجایی متناوب آن.

اکثر بیماران با روش های درمانی فوق موفق به بهبودی و کاهش درد لگن و درد باسن می شوند. در بارداری چون فشار زیادی به بدن وارد می شود ممکن است این بیماری بروز کند، اما توجه داشته باشید که درمان درد استخوان لگن در این حالت حتما باید تحت نظر پزشک باشد.

بهترین متخصص کایروپراکتیک اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی 


مطالعه بیشتر:

عوامل پوکی استخوان در افراد

درمان روماتیسم یا آرتریت روماتوئید

آیا عمل جراحی دیسک کمر خطرناک است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *