پیچ خوردگی مچ پا چگونه درمان می شود؟
پیچ خوردگی مچ پا نیز مانند هر مشکل دیگری قابل درمان است.
درمان پیچ خوردگی مچ پا باعث بهبودی می شود و از ناراحتی بیشتر جلوگیری می کند. این نکته بسیار مهم است که هنگامی که مچ پایتان در حال بهبودی است، ناحیه آسیب دیده متحمل وزن نشود.
-
درمانهای خانگی
ممکن است در برخی موارد بتوانید پیچ خوردگی های خفیف مچ پا را در خانه درمان کنید. درمان های خانگی توصیه شده در این زمینه شامل موارد زیر است:
- اسفاده از از بندهای الاستیک (مانند باند ACE) برای پیچیدن به دور مچ پا. اما توجه داشته باشید که این بندها نباید خیلی محکم بسته شوند!
- بستن مچ بند برای حمایت از مچ پا
- استفاده از عصا در صورت نیاز
- بلند کردن پای خود با بالش برای کاهش تورم
- مصرف مسکن مانند ایبوپروفن یا استامینوفن برای کنترل درد
- استراحت کافی و نینداختن وزن روی مچ پا
- استفاده از یخ در محل آسیب دیده در اسرع وقت برای کاهش تورم
در صورت استفاده از یخ برای کاهش تورم، به یاد داشته باشید که در روز اول لازم است که 3 الی 4 بار در طول روز و هر بار به مدت 20 تا 30 دقیقه بر ناحیه آسیب دیده یخ بگذارید. پس از آن، طی دو روز آینده نیز هر سه تا چهار ساعت یک بار از یخ برای کاهش التهاب استفاده کنید.
پزشک ممکن است به شما توصیه کند که تا زمانی که درد کاهش یابد، از مچ پای آسیب دیده خود استفاده نکنید. برای پیچ خوردگی خفیف، ممکن است یک هفته تا 10 روز طول بکشد، در حالی که بهبود پیچ خودگی شدیدتر ممکن است تا چند هفته هم طول بکشد.
دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید
-
جراحی
بندرت ممکن است که برای پیچ خوردگی مچ پا جراحی لازم باشد. اما در صورتی که آسیب وارد شده به رباط ها شدید باشد، جراحی بهترین راهکار درمان باشد. همچنین در صورتیکه شواهدی از بی ثباتی مچ پا وجود داشته باشد یا هنگامی که آسیب وارد شده به مچ با درمان غیر جراحی بهبود پیدا نکند، انجام جراحی ضروری می شود. جراحی مچ پا به دو صورت انجام میشود:
- آرتروسکوپی
در حین آرتروسکوپی، جراح به داخل مفصل نگاه می کند تا ببیند آیا قطعات استخوان یا غضروف با اتصالات ضعیف وجود دارند یا کاملا آسیب دیده هستند. - بازسازی
جراح برای جراحی بازسازی، رباط پاره شده را با بخیه ترمیم می کند. همچنین ممکن است از رباط ها یا تاندون های دیگر اطراف پا یا مچ پا برای ترمیم رباط های آسیب دیده استفاده کند.
نوع جراحی مورد نیاز به شدت پیچ خوردگی مچ پا و سطح فعالیت فرد بستگی دارد. پس از جراحی، توان بخشی نقش موثری در روند بهبودی دارد. برای بازیابی حرکت و تقویت عضله مچ پا، باید ویزیت های مستمر توسط پزشک انجام گیرد و همچنین فرد باید تمرینات کامل فیزیوتراپی داشته باشد. بسته به میزان پیچ خوردگی مچ پا و نوع جراحی، توان بخشی ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد.
مطالب پیشنهادی: