بررسی اثرات اولتراسوند تراپی دیسک کمر
اولتراسوند تراپی یا امواج فراصوت، فرکانسهایی در حدود چند مگاهرتز هستند که برای درمان و فیزیوتراپی دیسک کمر استفاده میشود. عمق نفوذ این امواج ۳/۳ تا ۶/۶ سانتیمتر است. در ادامه این نوشته از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک اثرات اولتراسوند تراپی دیسک کمر را دقیقتر مطالعه خواهیم کرد. اولتراسوند تراپی با دو مکانیزم عمل میکند که شامل موارد زیر است:
- اثرات گرمایی
- اثرات مکانیکی
میزان اثرات گرمایی
در این فرآیند مولکولها با جذب انرژی حول محور خود شروع به نوسان میکنند. نوسان مولکولها باعث ایجاد گرما شده و این گرما باعث افزایش متابولیسم و فعالیت سلولی میشود، بنابراین روند التیام را سرعت میبخشد.
مطالعه این مطلب نیز پیشنهاد می شود : درمان دیسک کمر با لیزر
علاوه بر این افزایش حرارت بافتها باعث کاهش درد و اسپاسم میشود. همچنین گرمای تولیدی با افزایش انعطاف پذیری کلاژن بافتها، بر روی خشکی مفصلی و چسبنگیهای لیگامانی و کپسولی نیز تاثیر میگذارد.
اثرات مکانیکی
اثر مکانیکی به این صورت است که با برخورد امواج اولتراسوند منقطع حبابهای گازی در بافت هدف تشکیل شده و منبسط و منقبض میشود. نتیجه این انبساط و انقباض در بافت نرم که یک فعالیت مکانیکی است منجر به کاهش تورم و التهاب شده و درد از بین خواهد رفت.
از اولتراسوندتراپی هم همانند لیزر در انواع مختلف بیماریهای عضلانی اسکلتی مانند التهاب تاندون، چسبندگیها، کشیدگیهای بافت نرم و ترمیم شکستگیها و … استفاده میشود. مدت زمان استفاده از اولتراسوند، محل استفاده، تعداد جلسات، منقطع یا پیوسته بودن امواج و همچنین فرکانس درمانی با توجه به مشکل بیمار متفاوت است.
دکتر مسعود اعتدالی را در اینستاگرام دنبال کنید
موارد منع استفاده از اولتراسوند تراپی
تومورها، رحم خانمهای باردار، صفحات رشد در کودکان، محلهای عفونت، مشکلات عروقی، چشمها، غدد بیضه، تخمدانها، مناطق دارای بی حسی، نزدیک بافتهای عصبی و ۶ ماه پس از رادیوتراپی نمیتوان از اولتراسوند استفاده کرد.