انواع و شدت پیچ خوردگی مچ پا
انواع پیچ خوردگی و درجاتی که به آن داده میشود عبارتند از:
- پیچ خوردگی متداول و عادی مچ پا: هنگامی که رباطهای بیرونی مچ پا یا رباط جلویی ساق پا صدمه ببیند، یک پیچ خوردگی عادی رخ میدهد. این رباطها برای برقراری ثبات در مچ پا مهم هستند و تاب خوردن یا غلتیدن مچ پا اغلب دلیل این نوع پیچ خوردگی است. پیچ خوردگی عادی معمولاً زمان نسبتاً کوتاهی برای توانبخشی و درمان نیاز دارد.
- پیچ خوردگی بالای مچ پا: این نوع پیچ خوردگی هنگامی اتفاق میافتد که رباط بالای مفصل مچ پا، مجموعهای که به آن «پیوند رباطی» میگویند، آسیب ببیند.
- پیچ خوردگی درجه ۱: کشش خفیف و وارد آمدن برخی آسیبها به رشته و الیاف رباط مچ پا باعث این نوع پیچ خوردگی میشود؛ در اینجا مقدار کمی حساسیت و تورم و مقدار کمی ناتوانی در حرکت مفصل مچ پا به وجود میآید. در این نوع پیچ خوردگی راه رفتن دردناک، اما ممکن است.
- پیچ خوردگی درجه ۲: پاره شدن بخشی از رباط مچ پا دلیل این نوع پیچ خوردگی است. اگر مفصل مچ پا موردبررسی قرار گرفت و در جهت مشخصی حرکت داده شد، یک لقی و حرکت غیرطبیعی در مفصل آن احساس میشود. تورم و حساسیت متوسط، کاهش دامنه حرکت و بیثباتی در مفصل مچ پا در پیچ خوردگی درجه ۲ دیده میشود. راه رفتن دردناک است اما غیرممکن نیست.
- پیچ خوردگی درجه ۳: پارگی کامل رباط مچ پا باعث این نوع پیچ خوردگی میشود. اگر مفصل مچ پا در حرکات مشخصی کشیده یا هل داده شد، یک حرکت و لقی شدیدی در آن احساس میشود. در پیچ خوردگی درجه ۳، تورم و درد زیاد و همچنین بیثباتی قابلتوجهی در مفصل مچ پا دیده میشود. در این نوع راه رفتن غیرممکن است.
اگر در زمینه مطلب انواع و شدت پیچ خوردگی مچ پا سوالی دارید در قسمت دیدگاه ها ارسال نمایید.