روش سوزن خشک یا درای نیدلینگ دیسک کمر چیست؟
سوزن خشک یکی دیگر از روشهای فیزیوتراپی دیسک کمر است که بسیاری از افراد آن را با طب سوزنی اشتباه میگیرند. در هر دو تکنیک از سوزن استفاده میشود، اما محلهای درمان و مکانیسم عملکردشان با هم بسیار متفاوت میباشد. طب سوزنی با چند هزار سال قدمت بر اساس طب سنتی چینی عمل میکند، اما سوزن خشک یک روش پرکاربرد در فیزیوتراپی است که براساس نوروفیزیولوژی و آناتومی انجام میشود. در ادامه این نوشته از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک روش سوزن خشک یا درای نیدلینگ دیسک کمر را دقیق تر مطالعه خواهیم کرد.
هر دو، سوزن را بدون تزریق هیچگونه مادهای به داخل بدن فرو میبرند. در طب سوزنی هدف بازگرداندن تعادل و انرژی به بدن میباشد، اما هدف از زدن سوزن خشک، تسکین درهای عضلانی و رفع اختلالات عضلانی مثل سفتی یا کوتاهی عضلات میباشد.
مطالعه این مطلب نیز پیشنهاد می شود : اثرات اولتراسوند تراپی دیسک کمر
در روش سوزن خشک در برخی موارد حتی ممکن است سوزنها را برای اثرگذاری بیشتر به دستگاه تحریک الکتریکی وصل کنند. سوزن خشک تنها توسط فیزیوتراپیست آموزش دیده انجام میشود.
نحوه عملکرد سوزن خشک
مکانیسم عملکرد سوزن خشک تحریک ترشح هورمونهای طبیعی اندورفین و انکفالین برای کاهش درد و غیر فعالسازی نقاط ماشهای، تحریک کلاژن سازی و پروتئینسازی برای ترمیم میباشد. سوزن خشک در انواع نقاط ماشهای، دردهای اسکلتی عضلانی مانند شانه درد، گردن درد، درد زانو و کمر، انواع سردرد، دردهای تیرکشنده و دردهای سیاتیک و … کاربرد دارد.
عوارض و ممنوعیت سوزن خشک
تنها عارضه جانبی این روش دردهای عضلانی چند ساعت تا دو روز پس از انجام تکنیک میباشد که خودبهخود، یا با استفاده از کمپرسهای سرد برطرف خواهد شد. استفاده از این تکنیک در کودکان زیر ۱۲ سال، افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف میکنند، وجود عفونتهای موضعی یا سیستمیک، خانمهای باردار، مبتلایان به دیابت کنترل نشده ،افرادی که فشار خون بالا، پایین یا کنترل نشده دارند و افراد با بیماری های خودایمنی ممنوعیت دارد.
دکتر مسعود اعتدالی را در اینستاگرام دنبال کنید
تعداد جلسات درای نیدلینگ
تعداد جلسات سوزن خشک و محل انجام آن با توجه به معاینه فیزیوتراپیست شما مشخص میشود.
مطالعه بیشتر:
علائم و عوامل کم آبی و بروز کمر درد
بررسی علت و عوامل تشدید دیسک کمر
درمان دیسک کمر با لیزر