بررسی علل جراحت انگشت | بهترین متخصص کایروپراکتیک

بررسی علل جراحت انگشت

جراحت انگشت چیست؟

جراحت انگشت شامل آسیب های مختلفی است که به انگشت وارد می شود. این عارضه شامل موارد زیر می­باشد:

رگ به رگ شدن انگشت

رگ به رگ شدن انگشت، حالتی است که یکی از رباط­ها پاره شده و یا دچار کشیدگی می­شود. رباط­ها بافت­های سختی هستند که یک استخوان را به استخوان دیگر وصل می کنند. علائم و نشانه­های رگ به رگ شدن شامل درد، تورم، سفتی و ضعف می­باشد. حرکات انگشت به ویژه خم شدن آن محدود می شود.

پارگی تاندون های خم کننده

پارگی تاندون های خم کننده، تاندون­ها بافت­های بسیار مستحکمی هستند، که ماهیچه را به استخوان متصل می کنند. در این عارضه، تاندون های موجود در کف دست پاره شده و یا ازبین می­روند. اگر این پارگی نزدیک انگشت اتفاق بیافتد، انگشتان قادر به خم و راست شدن نخواهند بود. پزشکان به این حالت انگشت جرسی می­ گویند و در این شرایط انگشت همواره به صورت راست باقی خواهد ماند.

پارگی تاندون های باز کننده

پارگی تاندون های باز کننده، در این آسیب، تاندون های پشت دست پاره و یا از بین می روند. اگر پارگی و یا ازبین رفتن نزدیک نوک انگشت رخ دهد، باعث خم شدن دائمی انگشت می­شود؛ به­طوری که شخص قادر به راست نگه داشتن انگشت خود نخواهد بود. یک نوع رایج این عارضه به انگشت چکشی معروف است. زمانی اتفاق می­افتد که قسمت انتهایی انگشت، دچار خمیدگی شده و درد و ورم را در نزدیک مفصل احساس می کنید.

نوع دیگر این عارضه دفورمیتی بوتونیر (Boutonniere deformity) یا تغییرشکل بوتونیر نامیده می­شود زمانی رخ می­دهد که تاندون پاره شده و از جایگاه طبیعی خود خارج شود. که در این حالت مفصل انتهایی انگشت به صورت راست مانده و مفصل انگشت در بخش میانی خم می­ماند.

انگشت ماشه ای

انگشت ماشه ای، حالتی است که در آن انگشت نمی­تواند به طور طبیعی صاف بماند. این وضعیت زمانی رخ می­دهد که هنگام خم کردن انگشتان، انگشت تان قفل شود و معمولا باز شدن آن با یک صدایی (تق کردن) همراه است. در بیمارهایی مثل دیابت و آرتریت روماتویید ( روماتیسم مفصلی) این حالت بیشتر دیده می شود.در خانم های میانسال و کسانی که کارهای تکراری با دست انجام می دهند بیشتر دیده می شود. انگشت ماشه ای می­تواند باعث ایجاد درد در انگشتان و کف دست تان شود.

بررسی علل جراحت انگشت | بهترین متخصص کایروپراکتیک

آیا باید آزمایشی برای جراحت ها و آسیب های انگشت انجام دهیم؟

احتمالاً. پزشک تان از شما درباره علائم و نشانه­ های بیماری سوال خواهد کرد و شما را معاینه کرده و احتمالاً تصویربرداری با اشعه X برای انگشت و یا دست­های تان می­نویسد. تصویربرداری با اشعه ایکس تصویری از استخوان ها را به پزشک نشان می دهد و اگر همراه با آسیب های ذکر شده شکستگی و کندگی بافت استخوانی وجود داشته باشد دیده می شود.

احتمالا روش درمان شما نیز بر اساس وجود یا عدم وجود این آسیب متفاوت خواهد بود. پزشک تان همچنین عکس برداری MRI و یا CT اسکن انجام می­دهند؛ سی تی اسکن جزییات استخوانی را بهتر نشان می دهد و ام آر آی هم تصاویر دقیقی از رباط ها و تاندون ها را نشان می دهد.

جراحت ها و آسیب های انگشت چگونه درمان می­شود؟

درمان این عارضه بستگی به نوع آسیب انگشت و شدت آن دارد. نکته بسیار مهم این است که هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید و از درمان خودسرانه جدا پرهیز کنید. گاهی اوقات در مراحل اولیه با اقدامات ساده مشکل شما حل می شود اما با مراجعه دیر هنگام، تنها روش جراحی موثر خواهد بود. البته در مرحله حاد و تا زمان رسیدن به پزشک می توانید اقدامات اولیه را شروع کنید (مثل استراحت دادن به عضو آسیب دیده، گذاشتن یخ در محل آسیب و بالا نگه داشتن آن عضو جهت کاهش تورم).

پزشک شما داروهای ضد درد قوی را تجویز خواهد کرد. اگر آسیب ایجاد شده خفیف باشد، پزشک شما را به خوردن داروهای ضد دردی که بدون نسخه پزشک نیز خریداری می­شوند توصیه می­کند؛ که این داروها شامل استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن می­باشند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

پزشک تان به شما خواهد گفت که چه زمانی می­توانید به او مراجعه کنید. در حالت کلی، شما می­توانید در موارد زیر به او مراجعه کنید:

  •  درد شدیدی داشته باشید و یا درد و ورم ایجاد شده بدتر شده باشد.
  •  احساس سوزش و بی­حسی در انگشتان تان داشته باشید و یا انگشتان تان به رنگ آبی و یا بنفش شده باشند.
  •  توانایی خم و راست کردن انگشتان تان را ندارید.

بهترین متخصص کایروپراکتیک اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی 


مطالعه بیشتر:

علائم و درمان آرتروز مفصل شست

تشخیص و درمان دفرمیتی های دست

علل و علائم بیماری دوپویترین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *