بیماری آرتروز زانو و عوامل تقویت و کاهش درد | بهترین متخصص کایروپراکتیک

بررسی بیماری آرتروز زانو و عوامل تقویت و کاهش درد

قصد داریم امروز بیماری آرتروز زانو و عوامل تقویت و کاهش درد را به طور خلاصه همراه با دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک را مورد مطالعه قرار دهیم.

درمان‌ آرتروز زانو با کاهش وزن

کاهش وزن یکی از ارکان اصلی درمان آرتروز زانو می‌باشد. حتی مقادیر کم کاهش وزن (حداقل ۵ کیلوگرم) تاثیر بسزایی در کنترل علائم بیمار دارد. هرچقدر میزان اضافه وزن کمتر باشد، پاسخ به درمان‌های غیرجراحی، بهتر و طولانی‌تر خواهد بود. همچنین در بیمارانی که کاندید جراحی تعویض مفصل زانو می‌باشند در صورت کاهش وزن قبل از جراحی، نتایج مطلوب‌تری از تعویض مفصل خواهند گرفت.

تاثیر ورزش در درمان‌ آرتروز زانو

هدف از ورزش افزایش میزان فعالیت فیزیکی و تقویت عضلات اطراف زانو است. بهترین و دردسترس ترین ورزش برای افراد مبتلا به آرتروز زانو، پیاده روی در سطوح هموار با استفاده از کفش مناسب می‌باشد که علاوه بر بهبود علائم آرتروز باعث پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی، فشارخون و دیابت نیز می‌گردد. پیاده‌روی بر روی تردمیل با سطح صاف و بدون شیب هم برای این افراد توصیه می‌شود.

ازدیگر ورزش‌های مورد توجه استفاده از دوچرخه ثابت می‌باشد که بهتر است برای کاهش فشار وارده به زانو، ارتفاع صندلی افزایش یابد. در افرادی که به دلیل درد زیاد و یا اضافه وزن قادر به پیاده روی نیستند ورزش‌های آبی مانند پیاده‌روی درآب جایگزین مناسبی می‌باشد. تمرینات تقویتی عضلات اطراف زانو به کاهش درد، بهبود عملکرد و افزایش پایداری مفصل زانو کمک می‌کند.

درمان‌ آرتروز زانو با لیزر پرتوان | بهترین متخصص کایروپراکتیک

درمان‌ آرتروز زانو با تقویت عضلات چهار سر ران

تقویت عضلات چهار سر ران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین تمرینات کششی در کنار تمرینات هوازی و قدرتی باعث افزایش انعطاف پذیری بافت نرم و افزایش دامنه‌ی حرکت مفصل زانو می‌شود. تجویز برنامه‌ی ورزشی مناسب تحت نظر متخصص کایروپراکتیک باعث کنترل درد و بهبود عملکرد بیمار شده و باعث استفاده‌ی کمتر از درمان‌های دارویی و‌ تزریق های داخل مفصلی و به تعویق انداختن جراحی تعویض مفصل می‌شود. لازم به ذکر است بیمارانی که تحت برنامه‌ی ورزشی و توانبخشی مناسبی باشند پاسخ بهتری به تزریق‌های داخل مفصل و حتی تعویض مفصل زانو می‌دهند.

درمان‌ آرتروز زانو با داروهای ضد درد و ضد التهاب

شایعترین داروها در درمان آرتروز استامینوفن و ایبوبروفن هستند. درصورت مصرف بیشتر ازده روز دارو و عدم بهبود علائم بهتر است به پزشک مراجعه شود تا درصورت لزوم داروهای ضد التهاب قویتر تجویز شود.

مصرف خودسرانه و طولانی مدت این داروها با افزایش بروز عوارض جانبی همراه است و بهتر است از آن اجتناب شود.همچنین داروهای خوراکی شامل ترکیبات گلوکزآمین، کندروئیتین، زردچوبه و یا سویا-آووکادو می‌توانند به کاهش درد در بعضی از بیماران کمک می‌کند. بهتر است مصرف این داروها تحت نظارت پزشک معالج صورت گیرد. داروهای موضعی مانند پماد فلفل (کپسایسین) و ترکیبات حاوی رزماری، منتول و گیاه پنجه شیطان هم در تسکین درد بیماران موثر هستند.

استفاده از وسایل کمک حرکتی

در صورت نیاز و تحت نظارت پزشک متخصص کایروپراکتیک استفاده از بریس و کفی می تواند به کاهش علائم و بهبود تحرک بیمار کمک کند. در بیماران با درد شدید، تغییر شکل زانو و عدم تعادل حین راه رفتن، استفاده از عصا و یا واکر توصیه می‌شود.

بهتر است استفاده از کفی و بریس تحت نظارت پزشک متخصص کایروپراکتیک باشد تا از صرف هزینه‌ی اضافی و نابجا جلوگیری گردد. انتخاب کفش مناسب می‌تواند به کاهش علائم حین راه رفتن و همچنین تحمل بیشتر پیاده روی کمک کند.

دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید 


مطالب پیشنهادی:

درمان‌ آرتروز زانو با لیزر پرتوان

تمرینات ورزشی مناسب شکستگی آرنج

کاهش درد آرتروز زانو با تزریق داخل مفصلی کورتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *