بررسی تشخیص علائم آرتروز و تاثیر فیزیوتراپی بر آن
مطلب امروز سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک به بررسی تشخیص علائم آرتروز و تاثیر فیزیوتراپی بر آن خواهد پرداخت. فیزیوتراپی آرتروز میتواند بخش مهمی از درمان برای اکثر افراد مبتلا به آرتروز باشد. فیزیوتراپی به حرکت مفاصل و ماهیچهها، دامنه حرکتی مفاصل، انعطافپذیری و قدرت عضلات و مدیریت درد در افراد مبتلا به آرتروز کمک کند.
تعریف آرتروز
آرتروز فرآیند تخریب غضروف در مفاصل در طول زمان است. به طور معمول، مفاصل تحملکننده وزن تحت تاثیر قرار میگیرند که زانو و لگن شایعترین آنها هستند. غضروف ماده محافظی است که انتهای استخوانها را در جایی که در مفاصل ما با یکدیگر تماس دارند میپوشاند. زندگی با آرتروز یک چالش است، اما میتوان آن را با یک برنامه ورزشی خوب مدیریت کرد.
با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، از هر ۲ نفر ۱ نفر ممکن است تا سن ۸۵ سالگی به آرتروز زانو مبتلا شود. تا سن ۵۰ سالگی، زنان و مردان به طور مساوی تحت تاثیر آرتروز قرار دارند. بعد از ۵۰ سالگی، زنان بیشتر از مردان مبتلا میشوند. ۲۱ درصد از افراد دارای اضافه وزن و ۳۱ درصد از بزرگسالان چاق در طول زندگی خود به آرتروز مبتلا میشوند.
مطالعه این مطلب نیز پیشنهاد می شود : درمان کمردرد با ورزش کردن
برخی از علائم آرتروز :
- درد: اغلب میتواند در حالت استراحت یا با حرکت مفصل آسیب دیده وجود داشته باشد.
- التهاب: تورم قابل توجه و گرما ممکن است در اطراف مفصل آسیب دیده وجود داشته باشد.
- سفتی مفاصل: ممکن است مفصل آسیب دیده پس از دورههای عدم تحرک احساس سفت و سختی داشته باشد(مخصوصا اول صبح).
- حساسیت: ممکن است متوجه شوید که ناحیه اطراف مفصل آسیب دیده حساس یا دردناک است.
- کاهش انعطافپذیری: مفصل آسیب دیده ممکن است دامنه حرکتی خود را از دست بدهد و برخی فعالیتها مانند خم شدن یا پیاده شدن از ماشین دشوارتر شوند.
- کاهش قدرت: ممکن است برخی از کارهایی که قبلا میتوانستید با مفصل آسیب دیده انجام دهید به دلیل کاهش قدرت در عضلات اطراف آن، دشوارتر شوند.
- کرپیتوس: ممکن است هنگام حرکت دادن مفصل آسیب دیده صدا و تروق را بشنوید.
مفاصلی که تحت تاثیر آرتروز قرار می گیرند
آرتروز بیشتر زانوها و لگن را درگیر میکند اما میتواند مفاصل دست و ستون فقرات را نیز درگیر کند.
روشهای تشخیص آرتروز شامل:
اشعه ایکس:
از دست دادن غضروف با باریک شدن فضای بین استخوانهای مفصل آشکار میشود. اغلب اشعه ایکس، آرتروز را در مفاصل نشان میدهد که کاملا طبیعی است.
تصویربرداری MRI :
تصاویر دقیقی از استخوان و بافتهای نرم از جمله غضروف را به تصویر میکشد. MRI معمولا برای تشخیص آرتروز استفاده نمیشود، اما میتواند در موارد پیچیدهتر به ارائه اطلاعات بیشتر کمک کند.
آزمایش خون:
اگرچه آزمایش خون خاصی برای آرتروز وجود ندارد، اما نشانگرهای خاصی در خون شما میتوانند به رد سایر علل التهابی درد مفاصل مانند آرتریت روماتوئید کمک کنند.
فواید ورزش برای آرتروز
اگرچه درمانهای زیادی برای آرتروز وجود دارد، تحقیقات نشان میدهد که ورزش موثرترین درمان غیردارویی برای کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران است. به طور خاص، ورزش دامنه حرکتی مفاصل، انعطافپذیری عضلات و قدرت را بهبود میبخشد. ورزش به بهبود توانایی بدن برای حرکت کمک میکند و تعادل کلی را بهبود میبخشد. ورزش میتواند به مدیریت وزن، بهبود خلق و خو و محافظت از بدن پیر در برابر سایر بیماریها کمک کند.
در حالیکه ممکن است نگران باشید که ورزش با وجود مشکل آرتروز میتواند به مفاصل شما آسیب برساند و باعث درد بیشتر شود، در واقع برعکس این موضوع صادق است. هنگامیکه یک برنامه ورزشی شخصی متناسب با نیازهای خاص شما و زیر نظر فیزیوتراپیست ارائه میشود، بیماران میتوانند نیاز به جراحی تعویض مفصل را طولانیتر کنند و خیلی سریعتر به فعالیتهای خود بازگردند.
دکتر مسعود اعتدالی را در اینستاگرام دنبال کنید
فیزیوتراپی آرتروز
فیزیوتراپی بخش مهمی از درمان برای اکثر افراد مبتلا به آرتروز است. این عمل به حرکت مفاصل و ماهیچهها کمک میکند. به افراد مبتلا به آرتروز معمولا یک دوره فیزیوتراپی توصیه میشود. فیزیوتراپی آرتروز شامل برنامهای از تمرینات متناسب با نیازهای شما و تکنیکهای تسکین درد است. فیزیوتراپی به روشهای مختلفی به آرتروز کمک میکند، مانند:
- به درک اینکه آرتریت چگونه روی شما تاثیر میگذارد کمک میکند.
- مدیریت درد
- تقویت عضلات
- انعطافپذیری بیشتر مفاصل
- بهبود تناسب اندام
- بهبود حرکت در طول ریکاوری
مراجعه به فیزیوتراپیست در هر مرحله از بیماری مفید خواهد بود. چه به تازگی تشخیص داده شده باشد و به دنبال راهبردهایی برای کند کردن پیشرفت باشید، چه منتظر جراحی تعویض مفصل هستید و میخواهید آمادگی قبل تعویض و تقویت عضلات را داشته باشید یا جراحی تعویض مفصل انجام دادهاید اما به اهداف عملکردی خود نرسیدهاید، فیزیوتراپی مناسب است. برای جلوگیری از تشدید علائم، ورزش باید به صورت جداگانه تنظیم شود. فعالیتهایی که فیزیوتراپیست شما تجویز میکند به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله اینکه کدام مفاصل درگیر هستند، شدت درد شما چقدر است، چقدر تناسب اندام دارید، و اینکه آیا شما سایر شرایط پزشکی مرتبط را دارید یا خیر.