بررسی روشهای تشخیص و درمان سندروم خستگی مزمن
در این مطلب از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک قصد داریم درباره روش های تشخیص و درمان سندروم خستگی مزمن اطلاعاتی خدمت شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
روشهای تشخیص سندروم خستگی مزمن
سندروم خستگی مزمن یک بیماری بسیار چالشبرانگیز برای تشخیص است. طبق گزارش مؤسسات پزشکی، تا سال ۲۰۱۵، سندروم خستگی مزمن در حدود ۸۳۶۰۰۰ تا ۲.۵ میلیون آمریکایی رخ داده است. بااینحال، تخمین زده میشود که ۸۴ تا ۹۱ درصد از موارد ابتلا هنوز تشخیص داده نشدهاند. هیچ آزمایش پزشکی برای غربالگری سندروم خستگی مزمن وجود ندارد. علائم آن مشابه بسیاری از بیماریهای دیگر است. بسیاری از افراد مبتلا به سندروم خستگی مزمن “بیمار به نظر نمیرسند”، بنابراین پزشکان ممکن است تشخیص ندهند که آنها واقعاً یک وضعیت سلامتی پرخطر دارند.
بهمنظور دریافت تشخیص سندروم خستگی مزمن، پزشک سایر علل بالقوه و سابقه پزشکی شما را بررسی میکند. ردکردن سایر علل بالقوه خستگی شما بخش مهمی از فرایند تشخیص است. برخی از شرایط با علائمی شبیه علائم سندروم خستگی مزمن عبارتاند از:
- لوپوس
- مونونوکلئوز
- بیماری لایم
- فیبرومیالژیا
- چاقی شدید
- اختلالات خواب
- کمکاری تیروئید
- اختلال افسردگی
- اسکلروز چندگانه
عوارض جانبی برخی داروها، مانند آنتیهیستامینها و الکل، میتواند علائمی مشابه سندروم خستگی مزمن را ایجاد کند. به دلیل شباهت بین علائم سندروم خستگی مزمن و بسیاری از شرایط دیگر، مهم است که از تشخیص سرخود خودداری کنید و در مورد علائم خود با پزشک خود مشورت کنید.
کسالت پس از تمرین
کسالت پس از تمرین زمانی اتفاق میافتد که حتی کوچکترین فعالیتهای فیزیکی، ذهنی یا حساسی منجر به بدتر شدن علائم سندروم خستگی مزمن شود. بدتر شدن علائم معمولاً ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از فعالیت رخ میدهد و برای روزها یا حتی هفتهها ادامه دارد.
توجه به این نکته مهم است که درحالیکه ورزش هوازی شدید برای اکثر بیماریهای مزمن خوب است، افراد مبتلا به سندروم خستگی مزمن چنین روتینهای ورزشی را تحمل نمیکنند.
دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید
راه های درمان سندروم خستگی مزمن
در حال حاضر هیچ درمان خاصی برای سندروم خستگی مزمن وجود ندارد. هر فردی علائم متفاوتی دارد و بنابراین ممکن است برای مدیریت اختلال و تسکین علائم خود به انواع مختلف درمان نیاز داشته باشد.
استفاده داروها
به طور معمول، هیچ دارویی نمیتواند تمام علائم شما را درمان کند. همچنین، علائم شما ممکن است در طول زمان تغییر کند، بنابراین داروهای شما نیز ممکن است تغییر کند. در بسیاری از موارد، سندروم خستگی مزمن میتواند محرک یا نشانه افسردگی باشد. ممکن است به درمان ضدافسردگی با دوز کم یا ارجاع به یک ارائهدهنده سلامت روان نیاز داشته باشید.
اگر تغییرات سبک زندگی خواب آرامی را برای شما به ارمغان نمیآورد، پزشک ممکن است یک درمان دارویی برای کمک به خواب شما پیشنهاد کند. داروهای کاهشدهنده درد همچنین میتوانند به شما در مقابله با درد مفاصل ناشی از سندروم خستگی مزمن کمک کنند.
اگر به درمان دارویی نیاز باشد، باید بر اساس نیازهای شما تجویز شود. دررابطهبا این مورد با پزشک خود از نزدیک مشورت کنید. هیچ درمان یکسانی برای سندروم خستگی مزمن وجود ندارد.
درمانهای طبیعی و تغییر سبک زندگی
ایجاد برخی تغییرات در شیوه زندگی ممکن است به کاهش علائم شما کمک کند. محدودکردن یا حذف مصرف کافئین میتواند به خواب بهتر و کاهش بیخوابی شما کمک کند. شما باید نیکوتین و الکل را نیز محدود کنید یا از آن اجتناب کنید. سعی کنید اگر به خواب شبانه شما آسیب میرساند، از چرتزدن در طول روز خودداری کنید. یک روتین خواب ایجاد کنید. هر شب در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.
سایر روشهای درمان
طب سوزنی، تای چی، یوگا و ماساژ ممکن است به تسکین درد مرتبط با سندروم خستگی مزمن کمک کند. همیشه قبل از شروع هرگونه درمان جایگزین یا مکمل با پزشک خود صحبت کنید.
توجه : این مطلب توسط مدیر سایت منتشر شده و صرفا جهت مطالعه شما همراهان عزیز می باشد، جهت اطلاع دقیق از خدمات قابل ارائه توسط جناب دکتر مسعود اعتدالی، به بخش خدمات سایت مراجعه کنید و یا با مطب تماس بگیرید.