بررسی جراحی کاشت ایمپلنت مفصل ران
در جراحی تعویض مفصل ران، مفصل آسیبدیده یا فرسوده را برداشته، و ایمپلنت مصنوعی را جایگزین آن میکنند. مواد مورداستفاده در این ایمپلنتهای مصنوعی فرق دارند، اما بیشتر اوقات فلزی، پلاستیکی یا سرامیکی هستند. در ادامه مطلب امروز سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک جراحی کاشت ایمپلنت مفصل ران را مورد بررسی قرار می دهیم.
مفصل ران، مفصلی گوی و کاسهای است. هنگام انجام تعویض مفصل، جراح ارتوپد آن گوی را خارج میکند، شکل کاسه را تغییر میدهد و سپس ایمپلنت مصنوعی را در استخوان میگذارد. گاهی اوقات ایمپلنت را در استخوان محکم میکنند، گاهی هم از سیمان استخوانی استفاده میکنند. نوع تثبیت مفصل مصنوعی، به وضعیت سلامت استخوان بیمار و طراحی ایمپلنت بستگی دارد.
سیمان استخوانی هم ترکیبی شیمیایی است که برای اتصال استخوانها یا مفصلهای مصنوعی در بدن انسان استفاده میشود. این ترکیب بهطور معمول از جنس سرامیک و پلیمر است. ایمپلنتهای بدن انسان، بسته به نوع تثبیتی که جراح ارتوپد برای نگه داشتن پروتز موردنظر در جای خود در نظر میگیرد، ممکن است «سیمانی» یا «بدون سیمان» باشند.
معیارهای بهترین ایمپلنت مفصل ران
اینکه از جراحان ارتوپد بپرسید بهترین ایمپلنت مفصل ران کدام است، مانند این است که از مردم بپرسید بهترین ماشین کدام است، یا بهترین خوراکی کدام است. مسلما هر فردی نظر خودش را دارد، و چهبسا شما هم با توضیح هرکدامشان قانع شوید، اما این بدان معنا نیست که بقیه پاسخ نادرستی دادهاند.
عوامل زیاد و متنوعی وجود دارند که جراحان ارتوپد هنگام ارزیابی بهترین ایمپلنت مفصل ران یا بهترین نوع پروتز لگن در نظر میگیرند. بنابراین پاسخهایشان هم متفاوت خواهد بود. البته یکی از مهمترین جنبههای جراحی تعویض مفصل ران، تعیین جنس و نوع پروتز برای استفاده در عمل است. اما معیارهای انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران هم فرق دارند. برای نمونه:
- آیا از پروتزهای جدید استفاده میکنید یا سراغ آنهایی میروید که سابقه بیشتری دارند؟
- آیا جراح ارتوپد بسته به نیاز هر بیمار، از ایمپلنتهای مختلف استفاده میکند، یا در استفاده از یک نوع پروتز برای همه بیماران متخصص میشود؟
- آیا جراح ارتوپد باید از ایمپلنتهای پیشنهادی یا درخواستی بیماران استفاده کند؟
از طرف دیگر، شرکتهای تولیدکننده و عرضهکننده تجهیزات ارتوپدی هم شروع به تبلیغ مستقیم برای مصرفکنندگان کردهاند، و هرکدام عقیده دارند بهترین جنس مفصل ران را عرضه میکنند. تبلیغاتی که در وبسایتها، روزنامهها، برنامههای تلویزیونی و حتی بروشورهایی که در مطب پزشک میبینید، شما را هدف قرار دادهاند، باعث میشوند فکر کنید فلان ایمپلنت بهتر از بقیه است. اما حقیقت این است که بهترین ایمپلنت مفصل ران وجود ندارد. در واقع همه پروتزها آزمایشهای دقیقی را پشت سر میگذارند، تا مطمئن باشیم از استانداردهای کیفی برخوردار هستند.
اهمیت برند ایمپلنت یا تخصص جراح ارتوپد
عامل دیگری که بعضی از بیماران به آن توجه میکنند، برند ایمپلنت است. اما این مهمترین عامل در تعیین مدت ماندگاری پروتز یا بهترین نوع پروتز لگن نیست. در عوض شاید بتوان تخصص جراح ارتوپد را مهمترین عامل برای اطمینان از انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران و ماندگاری بالای آن دانست.
مثال: لاستیکهای ماشین خود را تصور کنید! اگر چرخها تراز نباشند، آیا واقعا برند لاستیک روی دوام آن تأثیر میگذارد؟ مسلما نه!
اینجاست که یافتن جراح ارتوپدی که تجربه زیادی در جراحی تعویض مفصل لگن دارد، و درصد موفقیتش بالاست، مهمتر از برند پروتز به شمار میرود. البته شاید تشخیص جراح مجرب هم دشوار باشد، اما پرسوجو از کسانی که قبلا عمل جراحی تعویض مفصل داشتهاند، میتواند تا حدود زیادی راهگشا باشد.
دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید
پرسشهایی هم برای یافتن بهترین ایمپلنت مفصل ران
میتوانید از پزشکهای ارتوپد بپرسید، تا با دید بازتری نسبت به انتخاب پروتز خود اقدام کنید. برای نمونه:
- آیا این جنس ایمپلنت سابقه زیادی دارد؟ (حداقل ۵ تا ۱۰ سال مناسب است)
- آیا جراح ارتوپد قبلا از این ایمپلنت استفاده کرده است؟
- آیا این جنس پروتز برای شرایط بیمار مناسب است؟
در نهایت توصیه میکنیم اگر درباره ایمپلنت خاصی سؤال دارید، حتما از جراح خود بپرسید. از او بخواهید این ایمپلنت را با ایمپلنتی که بهطور معمول استفاده میکند، مقایسه کند. اگر اطلاعات بیشتری درباره فلان پروتز مفصل ران یا زانو میخواهید، میتوانید به وبسایت رسمی شرکت تولیدکننده مراجعه کنید. میزان اطلاعات وبسایت شرکت هم میتواند نشاندهنده اعتبار آن باشد.
توجه : این مطلب توسط مدیر سایت منتشر شده و صرفا جهت مطالعه شما همراهان عزیز می باشد، جهت اطلاع دقیق از خدمات قابل ارائه توسط جناب دکتر مسعود اعتدالی، به بخش خدمات سایت مراجعه کنید و یا با مطب تماس بگیرد.