درد پاشنه پا
پاها، اساس سیستم کلی بدن هستند و اگر کف پا یا پاشنهی پای شما درد کند، این درد پاشنه پا به تمامی بدن شما منتقل میشود. برای درمان درد پاشنهی پا در ابتدا باید پی ببرید که دلیل بروز این درد چیست و لازم است به سایر علائمیکه با درد پاشنهی پا همراه هستند، توجه کنید. با رسیدگی زود هنگام به مشکل خود میتوانید از بروز آسیبهای بیشتر به پای خود جلوگیری کنید. برای درمان درد پاشنهی پا، روشهای درمانی مختلفی وجود دارد.
درد پاشنه یکی از مشکلات شایعی است که در کلینیک تخصصی پیشگام درمان میشود. بیماران مراجعه کننده به این کلینیک معمولا از درد پاشنهی پا که گاها تا کف پا نیز منتشر میشود، شکایت دارند. اغلب بیمارانی که به ما مراجعه میکنند، تصور میکردند درد پاشنهی آنها به خودی خود خوب خواهد شد. اما لازم است بدانید که مشکلاتی مانند التهاب فاسیت پلانتار و خارپاشنه این چنین نیستند و به رسیدگی پزشکی نیاز دارند. در صورت عدم درمان مناسب این آسیب، علائم آن شدیدتر خواهند شد و بیمار درد بیشتری را متحمل میشود تا جایی که این درد در انجام کارهای روزمرهی او اختلال ایجاد میکند. این موضوع نه فقط در مورد آسیبهای کف پا، بلکه در مورد آسیبهای مچ پا، زانو، لگن، کمر و حتی شانهها نیز صدق میکند.
علتها و دلایل درد پاشنهی پا
حدودا دو نفر از هر چهار نفر، در معرض ابتلا به درد پاشنه هستند. هرکسی ممکن است به درد پاشنه دچار شود. علت بروز درد پاشنهی پا در کودکان، اغلب ابتلا به بیماری سیور است. این بیماری بر اثر التهاب صفحات رشد استخوانی در پاشنه و همچنین تاندون آشیل ایجاد میشود. هرچند التهاب تاندون آشیل نیز موجب فشار به پاشنه میشود، اما علت بروز این درد عمدتا التهاب صفحات رشد استخوانی در پاشنه است. این التهاب نه در زیر پاشنه بلکه بیشتر در قسمت عقبی پاشنه ایجاد میشود.
در بزرگسالان علت بروز درد پاشنه، التهاب فاسیت پلانتار در کف پا و خارپاشنه میباشد. این عارضه در بین ورزشکاران (هم زنان و هم مردان) و خصوصا دوندگان بیشتر شایع است. موارد زیادی میتواند موجب بروز درد پاشنه شود. درد پاشنه میتواند بر اثر انجام فعالیتهای سنگین و افزایش وزن بدن که موجب ایجاد فشار مضاعف به کف پا میشود، ایجاد شود. در مواردی نیز درد پاشنه به مشکلات یا بیماریهای دیگری که شخص به آن مبتلاست مربوط میشود از جمله: آرتروز، شکستگیهای فشاری، شکستگی ناشی از ضربه، تومورهای استخوانی، کیست، التهاب تاندون آشیل. یکی دیگر از علل عمدهی بروز درد پاشنه، مشکلات بیومکانیکی در پا میباشد که به طور خلاصه به معنای عدم راستای صحیح استخوانها و خارج بودن آنها از محور طبیعی است . بیماریها و مشکلات بسیاری میتواند موجب بروز مشکلات بیومکانیکی در پا شود. یکی از شایعترین این موارد، سندرم دررفتگی تالوتارسال (talotarsal dislocation syndrome) میباشد.
علائم همراه با درد پاشنهی پا
معمولا اولین چیزی که بیماران در مورد علائم خود شرح میدهند، درد شدید پاشنهی پا است. این درد معمولا در هنگام برداشتن اولین قدمها پس از بیدار شدن از خواب شدیدتر است و همچنان که شما به راه رفتن ادامه میدهید، کمکم بهتر میشود. اما در صورتی که برای مدتی بنشینید و مجددا شروع به راه رفتن بکنید، این درد در قدمهای اولیه شدید است.
درد پاشنه از نوع دردهای متناوب است، به این معنا که در دورههایی تسکین پیدا میکند و مجددا در دورههایی تشدید میشود. افرادی که به درد پاشنه دچار هستند، اغلب اظهار میکنند که این درد شبیه به درد دندان، تیرکشنده است و گاها تا قوس کف پا منتشر میشود. این درد ممکن است به دفعات زیاد، با یک دوره استراحت تسکین پیدا کند اما بعد از مدتی دوباره عود میکند. در واقع این درد، یکی از مشکلات آزاردهندهای است که بدون رسیدگی، هرگز به طور کامل برطرف نمیشود.
بسیاری از بیماران دارای علائم مشابهی با یکدیگر هستند.
مواردی که در ادامه ذکر شده، از شایعترین علائم همراه با درد پاشنه و التهاب فاسیت پلانتار هستند:
شدید بودن درد پاشنهی پا در هنگام بیدار شدن از خواب و برداشتن اولین قدمها
شدت یافتن درد بعد از انجام ورزش یا فعالیتهای سنگین
شدت یافتن درد در هنگام راه رفتن بعد از نشستن به مدت طولانی
احساس درد تیرکشنده و منتشرشونده در پاشنهی پا
جهت مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی :
علت بیماری ها از نظر متخصص کایروپراکتیک
ناراحتی های ستون فقرات و مفاصل