درمانهای پیشرفته درد مچ پا
درمانهای پیشرفته درد مچ پا عبارتند از|:
درمان با استفاده از لیزر سرد
درمان با استفاده از لیزر سرد، روش درمانی نسبتاً جدیدی است که در کاهش درد، کرختی و ضعف بیمارانی که از دردهای شدید و مزمن و بیحسی و رادیکولوپاتی (درد، بیحسی، سوزنسوزن شدن و علائم دیگری که در اثر تحتفشار گرفتن رشتهٔ عصبی نخاعی در بازوها، پاها و دستها احساس میشود) رنج میبرند، بسیار مؤثر است.
شاکویو تراپی
امروزه تکنیک شاکویو تراپی از خارج از بدن (ESWT)، روش جایگزینی است که برای درمان بسیاری از اختلالات استخوانی و بافت نرم پا و مچ پا مورداستفاده قرار میگیرد. احتمالاً این تکنیک، بهترین شیوهٔ درمان دردهای مزمن و یا تندینوپسیهای تاندون آشیل به حساب میآید. در این روش، امواجی که از طریق یک پالس متمرکز ایجاد میشوند، ناحیهٔ دردناک را هدف قرار میدهند و از طریق کاهش تعداد رشتههای عصبی انتقال دهندهٔ درد، به تسکین درد کمک میکنند. علاوه بر این، این شیوهٔ درمانی در سرعت بخشیدن به روند بهبودی بافت و افزایش شکلگیری سلولهای خونی جدید نیز مؤثر خواهد بود.
روشهای درمانی کایروپراکتیک
کایروپرکتیک ترکیبی از ماساژ (درمان دستی) و تمرینات حرکتی است. استفاده از این تکنیک درمانی برای درمان دردهای مچ پا، به روند طبیعی بهبود بدن کمک میکند. در حقیقت اساس درمانهای کایروپرکتیک بر اصلاح اختلالات مفاصل استخوانی و رباطها و تاندونهای پیرامون آن تکیه دارد. پس از اصلاح و بازگرداندن مفصل به موقعیت اصلی خود، فشار دردآور وارد بر اعصاب مفصل، برداشته خواهد شد و درد تسکین مییابد. این درمان، امکان بهبود را برای بدن فراهم میآورد و توان حرکتی آن را افزایش میدهد.
زمان مراجعه به پزشک
هرگز نباید بر اساس شدت درد تصمیم بگیرید که آیا باید به پزشک مراجعه کنید یا نه. همه ی آسیب هایی که به مچ پا وارد می شوند، باعث ایجاد درد نمی شوند. چنانچه با هر کدام از علایم زیر روبرو شدید، هر چه سریع تر، به پزشک مراجعه کنید:
- بیرون زدگی استخوان یا تاندون پا
- ناتوانی در راه رفتن یا ایستادن بدون درد
- درد و تورم شدید
- کبودی که بلافاصله پس از آسیب مشاهده می شود.
- علایم عفونت (قرمزی، گرمی و حساسیت به لمس)
- شنیدن صدای ترق تروق یا احساس ترکیدن چیزی در استخوان مچ پا
- درد مچ پا بعد از گذشت یک تا سه هفته برطرف نمی شود.
- تب 100 درجه فارنهایت (37.7 درجه سانتی گراد)
پیشگیری از اختلالات مچ پا
میتوان با حفظ تناسب اندام، قدرت و انعطاف پذیری بدن، از اختلالات مچ پا جلوگیری کرد. ورزش منظم به منظور ساختن استخوانهای محکم و حفظ تعادل بدن ضروری است. از دیگر رفتارهایی که میتوانند در پیشگیری اختلالات مچ پا مؤثر باشند، موارد زیر به چشم میخورند:
- تمرینات کششی و گرم کردن بدن، قبل و بعد از فعالیت فیزیکی
- پوشیدن کفشهای راحت که از مچ پا حفاظت میکنند.
- توجه کردن به علائم خطر بدن – بیش از حد خود را تحت فشار نگذارید.
دکتر مسعود اعتدالی
دکتری کایروپراکتیک از آمریکا، علم تطبیق و تنظیم ستون فقرات و مفاصل
جهت مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک کلیک کنید.