درمان آرتروز زانو با تکارتراپی و مگنت تراپی
واژه تِکار (TECAR) مخفف Transfer Energy Capacitive And Resistive است و یکی از جدیدترین روشهای کاهش درد به شمار میآید و در آن از امواج رادیوفرکانس جهت انتقال انرژی به بافت استفاده می شود. فواید درمانی تکار تراپی روی بدن توسط اثرات غیرگرمایی و گرمایی اعمال میشود. طبق اطلاعات سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک اثرات غیر گرمایی با ورود امواج رادیو فرکانس به بافت و انتقال جریان الکترومغناطیسی ایجاد میشود.
جریان الکترومغناطیسی باعث حرکت سریع تر یون های موجود در بافت و در نتیجه افزایش فعالیت سیستم لنفاوی شده که اثرات مطلوبی مانند کاهش تورم و التهاب را به دنبال دارد. اترات گرمایی تکار تراپی بر مبنای اتساع عروق است و با افزایش جریان خون در بافت هدف، منجر به افزایش رساندن اکسیژن و مواد مغذی به بافت تحت درمان و در نتیجه تسریع بهبود بافتی، کوتاه شدن مدت زمان ریکاوری، کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی مفاصل میشود.هر جلسه تکار تراپی بین 20 تا 30 دقیقه زمان میبرد و تعداد جلسات و فواصل آن توسط پزشک متخصص تعیین میشود.
مگنت تراپی در درمان آرتروز زانو
مگنت تراپی یکی دیگر از درمانهای فیزیوتراپی و توانبخشی است که در آرتروز زانو استفاده میشود و طی آن بدن در معرض یک میدان مغناطیسی با فرکانس پایین قرار می گیرد. اساس مگنت تراپی بر مبنای تحریک بافتی و سلولی است. بدن ما به طور طبیعی دارای میدان الکتریکی و مغناطیسی می باشد. سلول های بدن حاوی یون هایی هستند که می توانند تحت تأثیر نیروهای مغناطیسی قرار بگیرند.
هنگامی که بافت در معرض میدان مغناطیسی پالسی قرار میگیرد، جریان الکتریکی ضعیفی ایجاد شده و تمام سلول هایی که در معرض آن قرار دارند فعال می شوند. باور بر این است که اگر یک میدان مغناطیسی نزدیک بدن قرار گیرد، می تواند عملکرد میدان های مغناطیسی بدن را همسو و متعادل کند.
درمان آرتروز زانو بدون جراحی با کمک مگنت تراپی به عنوان یک
میدان های الکترومغناطیسی پالسی با بهبود نفوذپذیری غشای سلولی باعث ایجاد اثرات ضد التهابی، کاهش تورم و کاهش درد بیمار میشوند. همچنین با اتساع عروق خونی و درنتیجه افزایش خونرسانی موضعی، به ریلکس شدن عضلات و بافتهای اطراف کمک میکند. مگنت تراپی نه تنها درد را کاهش میدهد بلکه زمان لازم برای بهبود آسیب را نیز کاهش میدهد.
مگنت تراپی یک درمان نسبتا بدون عارضه و به خوبی قابل تحمل می باشد. و اغلب بیماران در طول درمان هیچ احساس ناخوشایندی را تجربه نمی کنند. تعداد جلسات درمانی و مدت آن برای هر بیمار با توجه به تشخیص پزشک، متفاوت است. تعداد جلسات مگنت تراپی معمولاً بین 5 تا 10 جلسه است و هر جلسه با توجه به نوع بیماری و شدت و قدرت جریان مغناطیسی، حدود 10 تا 30 دقیقه به طول می انجامد.
بهترین متخصص کایروپراکتیک – اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی
مطالعه بیشتر:
نحوه معاینات پزشکی رادیکولوپاتی گردنی