لیزر پرتوان در درمان آرتروز زانو
یکی دیگر از مدالیتههای پر کاربرد در زمینه درمان آرتروز زانو، لیزر میباشد. لیزر (Laser) مخفف عبارت “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation” میباشد، به بیان دیگر لیزر دستگاهی است که نور گسیل شده از اتمها و مولکولها را به صورت موازی و هم جهت درآورده و در نهایت یک موج نور متمرکز و قوی تشکیل میدهد.در این مطلب همراه با دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک خواهیم خواند که لیزر یک روش درمانی غیر تهاجمی است، اثرات ضد درد آن نیاز به مصرف مسکن ها را کاهش می دهد، به راحتی قابل استفاده بوده ودر صورتی که توسط فرد متخصص و آموزش دیده انجام شود عوارضی ندارد.
بطور خلاصه لیزر باعث تحریک تکثیر سلولی شده وبا افزایش تشکیل عروق، خون رسانی به بافت ها را تقویت میکند. علاوه بر این لیزر دارای اثرات ضد التهابی بوده و به ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می کند.
بر اساس طول موج ساطع شده از دستگاه، قدرت نفوذ و انرژی لیزر متفاوت است. اکثر لیزرهایی که در فیزیوتراپی و درمان درد بکار می روند طول موجی در حدود 900 تا 1100 نانومتر دارند. علاوه بر طول موج، عواملی چون قدرت، مدت زمان تابش، دانسیته انرژی و مداوم یا پالس بودن لیزر هم جزو پارامترهای موثر بر اثر گذاری لیزر هستند که بر اساس میزان درد، عمق بافت آسیب دیده، حاد یا مزمن بودن آسیب و عوامل متعدد دیگر تغییر میکنند.
لیزر درمانی
پیش از این، بیشتر دستگاه های لیزر مورد استفاده در بیماری های اسکلتی-عضلانی جزو گروه کم توان (Low Level Laser Therapy) بوده اند. اما اخیرا گروهی از این لیزرها با کارایی بیشتر معرفی شده اند. که به آنها لیزر پرتوان (High Intensity Laser Therapy ) گفته می شود. لیزر پرتوان باعث تحریک میتوکندری ها (مرکز سوخت و ساز سلولی)، کاهش ادم (ورم) بافتی و افزایش خون رسانی به بافت آسیب دیده شده و با تحریک پایانه های عصبی، اثرات ضد درد خود را اعمال میکند.
تعداد جلسات درمانی معمولا بین 3 تا 5 جلسه است اما بر اساس تصمیم پزشک میتواند متغیر باشد. انجام جلسات لیزر درمانی در کنار سایر توصیه های پزشک معالج، اعم از مصرف دارو، ورزش و … به دستیابی به بهترین نتایج کمک میکند.
دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید