درمان دیسک کمر اصفهان | درمان بیماری قولنج کمر

روش‌های درمان بیماری قولنج کمر

دستکاری مفاصل

دستکاری مفاصل یک نوع حرکت منفعل روی اسکلت مفصل است که از یک دامنه حرکت ضعیف با سرعت اولیه‌ی زیاد (HVLA) استفاده می‌کند و به حرکات فشار وارد می‌کند. دستکاری مفاصل با تحرک درجه V (اصطلاحی که معمولاً توسط فیزیوتراپیست‌ها استفاده می‌شود) هم معنی است. معمولاً منظور از این کار این است که یک یا چند مفصل را مورد هدف قرار داد تا به یک اثر درمان بیماری قولنج کمر دست یافت.

عوارض جانبی و خطرات دستکاری مفاصل ستون فقرات

دستکاری مفاصل ستون فقرات باید تنها در شرایط مناسب انجام شود و به عنوان یک تکنیک عادی و روزانه استفاده نشود. مطمئن شوید که پزشکان برای انجام دستکاری مفاصل آموزش‌ دیده باشند. تست‌های قبل از دستکاری نیز باید قبل از شروع این کار انجام شوند.

تأثیرات دستکاری مفاصل

اثرات بالینی دستکاری مفاصل که تا به حال نمایان شده است عبارتند از:

  • تسکین درد اسکلت عضلانی
  • باز کردن مفاصل، به عنوان مثال سفتی گردن و رگ به رگ شدن ستون فقرات
  • بهبود دامنه حرکت مفاصل

تمرینات کششی

چه شما هنگام کشیدن پشت و کمر خود صدای ترق و تروق بشنوید و چه نه، انجام حرکات کششی یک راه خوب برای کاهش درد کمر و صدای ترق و تروق آن و رفع قولنج کمر  است. تمرینات کششی با از بین بردن تنش، افزایش انعطاف‌پذیری و تقویت ساختمان عضلاتی که ستون فقرات را پشتیبانی می‌کنند، می‌تواند درد کمر را بهبود بخشد.

ژست گربه

روی دو زانوی خود قرار بگیرید و کف دست‌ها را در مقابل خود روی زمین قرار دهید. مطمئن شوید که انگشت‌هایتان به‌ طوری قرار گرفته‌اند که به سمت بیرون از خودتان اشاره دارد. سپس سر خود را به سمت پایین حرکت دهید و ستون فقرات را بالا بیاورید و در همان حال کمر را گرد کنید و ستون فقرات را کشش دهید.

 ورزش پل زدن

به پشت روی زمین بخوابید، زانوهایتان را خم کنید و کف پا را به صورت صاف روی زمین قرار دهید . شانه‌ها و سر خود را آرام و راحت بر روی زمین نگه دارید و عضلات شکم و سرینی را سفت بگیرید. سپس باسن خود را بالا ببرید طوری که از زانوها تا شانه‌ها یک خط مستقیم تشکیل شود . سعی کنید این موقعیت را برای مدت زمان کافی حفظ کنید تا سه نفس عمیق بکشید. سپس به موقعیت شروع برگردید .

 فشردن استخوان شانه‌ها

بر روی یک صندلی بدون دسته یا یک چهارپایه بنشینید . در همان حالی که موقعیت خود را حفظ کرده‌اید، استخوان شانه‌هایتان را به هم نزدیک کنید . به مدت پنج ثانیه این حالت را نگه دارید و سپس رها کنید. این حرکت را دو بار در روز و هر بار به مدت سه تا پنج ثانیه تکرار کنید.


دکتر مسعود اعتدالی

نماینده رسمی انجمن علمی کایروپراکتیک ایران

دکترای کایروپراکتیک (علم تطبیق وتنظیم ستون فقرات)

پیشگیری و درمان طبیعی

ناراحتی های ستون فقرات و مفاصل

دارای بوردهای سراسری و ایالتی از آمریکا


بیشتر بخوانید :

چرا کمر درد میگیریم؟

روش های تشخیص کمر درد

کمردرد | علل ، عوامل و علائم

سیاتیک چه تفاوتی با دیسک کمر دارد؟

قولنج کمر

عوارض بیماری قولنج کمر

11 thoughts on “درمان بیماری قولنج کمر”

  1. سلام من ۳۰ سالمه از وقتی که یادم میاد با درد مفاصل روبرو هستم و راه های زیادی برای برطرف کردن این مشکل امتحان کردم به چه موقعی که ورزش می کردم بافت عضلانی خیلی خوبی داشتم همیشه از ایستادن و مدت مثلاً ده دقیقه یا نشستن ۲۰ دقیقه بدون تکیه گاه بشدت کمرم درد می گرفت و با یه دراز نشست و قولنج شکستن آرامشی نسبی پیدا می‌کردم و الان که ۳۰ سالم شده با توجه به اینکه دیگه تحرک آنچنانی ندارم مفاصل بیشتری درگیر شده گردنم و انگشتان من وقتی که با انگشتای دستم مثلاً بیل دست می‌گیرم و ما مدت ممثلا ۵ دقیقه نهایتند کارهای معمولی که بقیه انجام میدن را انجام می‌دهم دچار یک قفل شدن و انقباض و درد در انگشت مفاصل انگشتان احساس می کنم که باید کار را متوقف کنم و انگشتامو ماساژ بدم تا درد برطرف بشه واقعا کلافه شدم از زندگی خستم شدم پیازیکلیدین و غضروف ساز هم زیاد مصرف کردم ولی مقطعی و گرون قیمته لطفا راهنماییم کنید

    1. پاسخ دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک
      با سلام ، باید به یک پزشک مراجعه، تا مورد معاینه و بررسی از قبیل انجام آزمایش خون و عکس و ام آر آی، قرار بگیرید.

  2. سلام وقت بخیر من 34 سالمه و درد قولنج و کمر کلافه م کرد سه تا زایمان سزارین داشتم و 4 بار بی حسی از کمر.از زایمان سوم به بعد درد ستون فقرات مخصوصا کمر و قولنج به طرز فجیعی زیاد شد.البته وزنم 110 کیلو هست .ام ار ای که انجام دادم گفتن ستون فقراتم قوس زیادی داره و بسیار زیاد قوزی دارم سوزن کتورولاک و انواع مسکن هم استفاده ی دائم دارم

  3. درود روز بخیر . من دختر ۲۶ ساله هستم . سمت راست پشتم درد میکنه . وقتی که به پشت میخوابم احساس درد میکنم . طوری که با نفس عمیق کشیدن درد میگیرد .‌

    1. در ابتدا اینکه حتما نیاز به معاینه حضوری و برررسی دارد.
      این درد علل مختلفی میتواند داشته باشد ، میتواند منشا گردنی داشته باشد ، میتواند انحرافات مهره پشتی ستون فقرات باشه ، گرفتگی عضلانی ، انحرافات مهره ای و غیره. برای معاینه و بررسی و احیانا عکس و یا ام آر آی باید حضورا به مطب اینجانب و یا همکاران مراجعه فرمایید.
      با آرزوی بهبودی.

  4. سلام.۴۰ سالمه و حدود ۲۰ ساله ورزش جزئی از زندگیمه. چندسالیه که یوگای روزانه رو انجام میدم. ولی حدود دوماهه که به دلایل مختلف (آسیب روتاتورکاف و مشکل شخصی) از ورزش دور شدم. امروز بعد مدتها تو یک حرکت ساده مثل باز کردن کشو که باید کمی رو به جلو خم میشدم، به قولنج بدی گرفتار شدم . گرفتگی قسمت فیله کمر. طوری که نفس کشیدن (دم و بازدم) برام مشکله. آیا دوری از ورزش باعث این آسیب شده؟
    البته درد قولنج برام آشناست و معمولا با وجود ورزش هم مبتلا میشدم.
    تغذیه در پیشگیری تاثیری داره؟

  5. باسلام ودرود
    بنده توچندین سال گذشته زیاد قولنج کم م رو میشکندم اما الان هیچ وقت قلنجم نمیشکنه بایدچکارکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *