درمان کف پای صاف | بهترین متخصص کایروپراکتیک

درمان کف پای صاف

با وجودی که شرایط عادی کف پای صاف نیازمند درمان خاص نیستند. یک پزشک متخصص می‌بایست این شرایط را تحت کنترل داشته باشد. تا به این ترتیب بتوان مطمئن شد. این وضعیت بخشی از فرآیند عادی رشد فرد می‌باشد. در صورتی که صاف بودن کف پا باعث احساس درد (به خصوص در بین کودکان) شود، مهم است که این شرایط توسط پزشک بررسی شود تا علت احتمالی ایجاد آن مشخص گردد.

به این ترتیب پزشک می‌تواند از روش‌های سی تی اسکن، اسکن ام آر آی، یا تصویربرداری رادیولوژی از پا به منظور ارزیابی شرایط استخوان‌ها و تاندون‌های پا استفاده کند. در صورتی که پزشک وضعیت پای بیمار را بررسی کرده و عادی بودن آن را مشخص کرد، تا زمانی که کف پای صاف باعث ایجاد درد یا سایر علائم احتمالی برای بیمار نشود. نیازی به استفاده از درمان صافی کف پا برای آن نخواهد بود. به هر حال، روش‌های درمان قابل استفاده برای صاف بودن کف پا در ادامه توضیح داده شده‌اند.

کفی و کفش طبی

در مواردی که صاف بودن کف پا باعث درد یا سایر ناراحتی‌های احتمالی شود، معمولاً به بیمار توصیه می‌شود از کفی‌ها و کفش‌های طبی برای حمایت از ناحیه کف پای خود استفاده کند. در شرایطی که صاف بودن کف پا غیرانعطاف‌پذیر بوده یا با سایر مشکلات (همچون اتصال نامناسب استخوان‌ها در ناحیه قوزک) ارتباط داشته باشد، لازم است از روش‌های درمان مناسب برای رفع مشکل استفاده گردد. در اکثر موارد این روش‌های درمان صافی کف پا شامل جراحی و نیز استفاده از روش فیزیوتراپی است.

درمان کف پای صاف | بهترین متخصص کایروپراکتیک

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی با استفاده‌ی هدفمند از روش‌ها و تکنیک‌های خاص جهت ایجاد تغییر در شرایط مشکل، بهبود شرایط بیمار و درمان وی استفاده می‌شود. رایج‌ترین روش‌های مورد استفاده برای درمان مشکل صافی کف پا در فیزیوتراپی به شرح زیر هستند:

روش‌های درمان دستی (MTT):

در این روش‌ها معمولاً از نیروی دست برای ماساژ بافت نرم، ماساژ عمقی بافت، کشش دستی و حرکت دادن مفاصل استفاده شده و به این ترتیب سعی می‌شود توانایی حرکتی و دامنه حرکتی پا و تاندون‌ها افزایش پیدا کند.
تمرین‌های حرکتی (TE):

شامل تمرین‌های کششی و تقویتی برای بازیابی دامنه حرکت و قدرت عضلات و مفاصل موجود در نواحی مختلف پا است.

بازآموزی عصبی عضلانی (NMR)

برای بازیابی ثبات، آموزش مجدد حرکت‌های پایین تنه، و بهبود تکنیک‌ها و مکانیزم‌های حرکتی (برای مثال در هنگام انجام فعالیت‌هایی مثل دویدن، پریدن، لگد زدن، یا بالا رفتن از پله) در فعالیت‌های روزمره که نیازمند حرکت عضلات در ناحیه پایین تنه می‌باشند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
استفاده از روش‌های درمانی مختلف مثل امواج مافوق صوت، تحریک الکتریکی، کمپرس یخ، کمپرس سرد، لیزردرمانی، و سایر روش‌هایی مانند آن که برای کاهش درد و التهاب ایجاد شده در پاها و تاندون‌ها استفاده می‌شوند.
برنامه تمرین‌های خانگی شامل تمرین‌های تقویتی، کششی و تثبیت موقعیت است و نیز در این رابطه معمولاً توصیه‌های لازم برای کمک به بیمار جهت انجام فعالیت‌های روزمره و پیشرفت در توانایی انجام فعالیت‌های خاص به وی ارائه می‌شود.
مداخله پزشکی
روش‌هایی که پزشکان معمولاً به همراه روش‌های فیزیوتراپی به بیمار توصیه می‌کنند شامل موارد زیر هستند:

استراحت و یخ‌درمانی

مصرف داروهای مسکن برای کاهش ناراحتی و ایجاد امکان انجام تمرین‌های حرکتی برای بیمار
عمل جراحی برای اصلاح مشکلاتی که باعث صاف شدن کف پا شده است.
استفاده از ابزارهای طبی مثل کفی و کفش طبی
استفاده از چسب مخصوص برای حفاظت از ساختار پا

 

نتایج درمان

اکثر افراد می‌توانند انتظار داشته باشند عملکرد کامل و بهبود مناسب در شرایط درمان پس از مراقبت محافظه کارانه از ناحیه پا از طریق به‌کارگیری تجهیزات طبی همچون کفی و کفش طبی، چسب، و فیزیوتراپی امکان‌پذیر شده و درد و ناراحتی بیمار در نتیجه این شرایط از بین برود. به هر حال مهم است که توجه داشته باشید هنگامی که درد کاهش پیدا کرد، توانایی حرکتی و قدرت عضلات پا بازیابی خواهد شد. به این ترتیب بیمار می‌تواند به تدریج فعالیت‌های عادی خود را دوباره شروع کند. توجه به توصیه‌های مربوط به فعالیت‌های روزمره و نیز انجام فعالیت‌های ورزشی می‌تواند کاهش احتمال بازگشت علائم ایجاد شده به خاطر صاف بودن ناحیه کف پا نقش موثر داشته باشد.

 


دکتر مسعود اعتدالی،بهترین متخصص کایروپراکتیک

دکتری کایروپراکتیک از آمریکا، علم تطبیق و تنظیم ستون فقرات و مفاصل

جهت مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

پس از لیزردرمانی چه اتفاقاتی می‌افتد و نتایج آن به چه صورت است؟

چگونه گردن‌درد را در خانه تسکین دهیم؟

درمان دیسک کمر با ورزش 

شکستگی کمر یا ستون فقرات

عفونت های ستون فقرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *