گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر چه دلایلی دارد؟
اسپاسم عضلات کمر معمولاً پیامد آسیبدیدگی یا التهاب است. علت اسپاسم در برخی بیماران مشکلی جزئی مانند استرین یا کشیدگی خفیف است. اما گاهی اوقات نیز عارضههای زمینهای جدی مانند فتق یا پارگی دیسک دلیل گرفتگی عضلات کمر است. در ادامه با شایعترین دلایل اسپاسم و گرفتگی عضلات کمر آشنا میشوید.
-
حالت اندامی نامناسب
حالت اندامی نامناسب، بهویژه هنگام نشستن پشت میز یا در خودرو میتواند عضلات کمر را تحت کشش قرار دهد و در نتیجه به اسپاسمهای دردناک دامن بزند.
-
به اندازه کافی ورزش نکردن
این روزها اکثر مردم بخش اعظم روز را روی صندلی مینشینند یا پشت نمایشگر رایانه قوز میکنند. بیتحرکی به مرور زمان عضلات کمر و دیگر ناحیههای بدن را ضعیف میکند. همچنین تعداد افرادی که امروزه زمان معینی را به ورزش کردن اختصاص بدهند، انگشتشمار است.
-
استفاده بیش از حد از عضلات و درد پس از ورزش
استفاده بیش از حد از هر عضلهای باعث میشود که عضلات چند روز خشک و منقبض باشد. برخی افراد نیز هنگام شروع کردن ورزشهای جدید پس از ورزش دچار درد میشوند.
-
استرین و اسپرین
اسپرین آسیب دیدن رباط است که به پارگی تاندون یا عضله اشاره دارد. اسپرین و استرین، هر دو میتوانند باعث اسپاسم عضلات و کمردرد شوند. کشش بیش از حد کمر یا زمین خوردن از جمله دلایل شایع اسپرین و استرین به شمار میآید.
-
آسیب عصبی
آسیب به عصبهای کمری یا عصبهای انتقالدهنده سیگنال به نخاع میتواند منجر به اسپاسم و درد شود. یکی از شایعترین نوع صدمات عصبی، رادیکولوپاتی است که با درد و سوزش همراه است. رادیکولوپاتی سیاتیک نیز یکی از شایعترین نوع رادیکولوپاتی است. فشار بر عصب سیاتیک معمولاً منجر به دردی میشود که از باسن به سمت پایین گسترش مییابد. با این حال، ممکن است درد سیاتیک در منطقه کمر نیز احساس شود.
-
اختلالهای دیسک
آسیب یا صدمه دیدن دیسک، کمردرد شدیدی را ایجاد میکند؛ فتق دیسک یکی از شایعترین گونههای آسیب دیسک است. فتق دیسک حالتی است که دیسک تحت فشار قرار میگیرد، برجسته میشود و از ستون فقرات بیرون میزند. پارگی یا فتق دیسک ورزش یا حرکت کردن را برای فرد دشوار میکند. بیتحرکی به مرور زمان باعث ضعف عضلانی میشود که به نوبه خود به اسپاسم عضلات کمر میانجامد.
صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک را دنبال کنید.
-
استرس و اضطراب
بعضی افراد به طور ناخودآگاه در واکنش به استرس، عضلات خود را تنش میدهند یا بدنشان بیشتر آدرنالین ترشح میکند. استرس و اضطراب باعث کاهش انگیزه فرد میشود و منجر به بیتحرکی میشود. همچنین، برخی افراد در پاسخ به درد جسمی، ناراحتی روانی تجربه میکنند، که به آن اختلال روانتنی میگویند.
-
اسپوندیلولیستزی
ترک یا شکستگی استرسی در یکی از مهرههای ستون فقرات باعث اسپوندیلولیستزی یا سرخوردگی مهره میشود. اسپوندیلولیستزی موجب میشود بخشی از ستون فقرات از جای خود خارج شود. عدم همترازی ایجادشده دردی را ایجاد میکند که مانند اسپاسم عضلانی حس میشود. اسپوندیلولیستزی یکی از دلایل شایع کمردرد در ورزشکاران جوان است.
-
مشکلات اسکلتی
انحراف ستون فقرات نیز میتواند از دلایل اسپاسم عضلات کمر باشد. بدشکلی ستون فقرات به مرور زمان باعث میشود که فرد سبک زندگی کمتحرکتری را انتخاب کند.
-
تنگی کانال نخاعی
کانال نخاعی به مرور زمان تنگ میشود و در نتیجه عصبهای ستون فقرات تحت فشار قرار میگیرد. در اثر تحت فشار قرار گرفتن عصب ممکن است دردی شروع شود که شبیه اسپاسم عضلانی است.
-
آرتریت
آرتریت باعث کمردردی میشود که شبیه اسپاسم عضلانی است، اما در واقعیت ناشی از مشکلی در مفاصل ستون فقرات است.
-
فیبرومیالژی
فیبرومیالژی یک نوع عارضه مزمن است که هنوز به طور کامل مورد شناخت قرار نگرفته است و با درد و حساسیت به لمس در مناطق مختلف بدن همراه است. بسیاری از افراد مبتلا به فیبرومیالژی با مشکلات عضلانی مواجه میشوند که به صورت گرفتگی عضلانی تجربه میشود.
صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک را دنبال کنید.
مطالب پیشنهادی دکتر مسعود اعتدالی (بهترین متخصص کایروپراکتیک):