راه درمان بورسیت چیست؟ | بهترین متخصص کایروپراکتیک

بررسی راه درمان بورسیت

در صورت عدم شروع درمان مناسب ، فرد دچار بورسیت مزمن به همراه دوره های تشدید و عود علایم می گردد که نتیجه آن کاهش عملکرد و افت کیفیت زندگی فرد می باشد. در ادامه مطلب همراه با دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک  میخوانیم که درمان اولیه بورسیت به صورت غیرجراحی و شامل موارد زیر می باشد:

استراحت و محافظت از ناحیه مبتلا:

بهتر است در اوایل بیماری، استراحت کرده و از حرکات زیاد و سنگین اجتناب گردد. به عنوان مثال، افراد با درد شدید ناحیه شانه بعلت بورسیت این ناحیه، برای مدتی از بلند کردن و حمل وسایل سنگین اجتناب کرده و از بازوبند استفاده نمایند و یا مبتلایان به بورسیت اطراف زانو از زانو زدن بر روی سطوح سفت پرهیز کنند. افراد دارای بورسیت اطراف پاشنه نیز بهتر از پدهای پاشنه استفاده کنند که باعث کاهش فشار و ضربه به پاشنه می شود.

کمپرس سرد (Ice):

در روزهای اول جهت کاهش درد، تورم و التهاب استفاده از کمپرس سرد توصیه می گردد. برای این منظور می توان از کیسه­ های یخ ، کیسه ­های منجمد نخود فرنگی و یا بسته ­های ژله ای سرد به مدت 20 دقیقه در روز استفاده کرد. بهتر است یخ را داخل حوله گذاشته و از تماس مستقیم یخ با پوست اجتناب گردد.

راه درمان بورسیت چیست؟ | بهترین متخصص کایروپراکتیک

بالا نگه داشتن مفصل درگیر جهت کاهش تورم

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID):

مصرف کوتاه مدت داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، باعث کاهش التهاب و تجمع مایع داخل بورس شده و موجب کاهش درد می گردند.

استفاده از بریس و یا سایر وسایل کمک حرکتی:

در صورت بورسیت ناحیه لگن، استفاده از عصای زیر بغل به مدت چند هفته جهت کاهش فشار بر روی مفصل مبتلا توصیه می گردد.

انجام ورزش های کششی و تقویتی:

تقویت عضلات به خصوص عضلات اطراف مفاصل باعث کاهش درد، کاهش آسیب مفاصل و هم چنین کاهش خطر عود بیماری می شوند. متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی در کنار سایر روش های درمانی، ورزش های مناسب جهت افزایش قدرت و انعطاف را آموزش می دهند.

تزریق کورتیکوستروئید:

تزریق ترکیب کورتیکوستروئید و داروهای بی حسی یکی از روش های موثر در درمان بورسیت می باشد که باعث بهبود علایم به مدت چندین ماه و یا بطور دائم می گردد.
سایر روش های درمانی که در مبتلایان به بورسیت عفونی استفاده می گردند شامل تجویز آنتی بیوتیک مناسب و همینطور خارج کردن مایع عفونی بورس می باشد. در صورت عدم پاسخ به روش های درمانی غیرجراحی و وجود درد و علایم طولانی و آزاردهنده، استفاده از روش های جراحی پیشنهاد می گردد.

پیشگیری از بورسیت

اگرچه در تمام موارد نمی توان از بروز بورسیت پیشگیری نمود، با رعایت نکات زیر می توان خطر عود یا بدتر شدن التهاب را کاهش داد:

  • استفاده از ابزار های کمکی جهت جلوگیری از فشار زیاد به مفاصل و بورس ها: به عنوان مثال افرادی که برای مدت طولانی در حالت نشسته هستند بهتر است از کوسن یا بالشتک مناسب استفاده نمایند.
  • اجتناب از انجام حرکات تکراری و قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت های مشخص که باعث فشار بر روی مفاصل می گردند به عنوان مثال نشستن و یا زانو زدن بر روی سطوح سفت
  • در صورت احساس درد حین انجام فعالیت، بهتر است فعالیت متوقف شود.
  • انجام ورزش های منظم جهت افزایش قدرت و انعطاف عضلات و مفاصل
  • کاهش وزن به منظور کاهش فشار بر مفاصل

دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید 


مطالب پیشنهادی:

علل و علائم درد و تورم قدام زانو

علت و علائم بورسیت چیست؟

کاهش درد آرتروز زانو با تزریق داخل مفصلی کورتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *