راه های تشخیص و درمان مینیسک زانو | بهترین متخصص کایروپراکتیک

راه های تشخیص و درمان مینیسک زانو چیست؟

در نوشته امروز از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک راه های تشخیص و درمان مینیسک زانو را مورد مطالعه قرار خواهیم داد.

روش های تشخیصی :

پزشک معالج با گرفتن شرح حال و معاینه ی فیزیکی دقیق و مخصوص آسیب های مینیسک ، می تواند به تشخیص برسد. از آنجا که گاهی سایر مشکلات می توانند آسیب دیدگی مینیسک را تقلید کنند و یا همراه با آسیب مینیسک سایر ساختارهای مفصل هم آسیب دیده باشد. پزشکان بر اساس صلاحدید از روش های تصویربرداری مانند گرافی ساده یا MRI کمک میگیرند.

درمان :

بر اساس سن ، میزان فعالیت فیزیکی بیمار ، نوع ، سایز و محل آسیب در مینیسک و وجود یا عدم وجود آسیب همزمان در سایر ساختارهای زانو تعیین می گردد.

درمان اولیه :

قدم اول در مدیریت آسیب های ناگهانی مینیسک ، در نظر گرفتن اصول زیر می باشد :

  • استراحت : بهتر است به زانوی آسیب دیده استراحت بدهید. گاهی پزشک استفاده از عصای زیر بغل را جهت جلوگیری از وزن گذاری بر روی زانوی آسیب دیده توصیه می کند.
  • یخ :در مرحله ی ابتدایی آسیب ، استفاده از کمپرس سرد به مدت 20 دقیقه چند بار در روز برای زانوی آسیب دیده توصیه می گردد. یخ را نباید به طور مستقیم بر روی پوست قرار داد.
  • کمپرس کردن : برای کاهش تورم مفصل می توان از بانداژهای الاستیکی استفاده کرد. روش صحیح بستن این بانداژها را از پزشک خود یاد بگیرید.
  • بالا قرار دادن عضو: برای کاهش تورم ، در هنگام استراحت زانو را بالاتر از قلب قرار دهید.
    ممکن است پزشک جهت کاهش درد و التهاب ، استفاده از دارو را نیز به شما پیشنهاد نماید.

راه های تشخیص و درمان مینیسک زانو | بهترین متخصص کایروپراکتیک

درمان جراحی :

بر اساس نوع آسیب اولیه و یا باقی ماندن علایم علی رغم درمان غیر جراحی ممکن است پزشک معالج به سراغ درمان های جراحی برود. “آرتروسکوپی مفصل زانو” یکی از شایع ترین اقدامات جراحی به شمار می رود.

در این روش ، یک دوربین کوچک از طریق برش کوچکی وارد فضای مفصلی شده و نمای واضحی از داخل مفصل را در اختیار جراح قرار میدهد که می تواند همزمان در تشخیص و درمان کمک کننده باشد.

در برخی اعمال جراحی قسمت آسیب دیده ی مینیسک از داخل مفصل زانو خارج می شود درحالی که در بعضی موارد امکان ترمیم مینیسک از طریق بخیه زدن دو جزء آسیب دیده فراهم بوده و مینیسک خارج نمی گردد.

توانبخشی :

  • پس از آن که ترمیم اولیه ی مینیسک صورت گرفت ، تجویز ورزش به منظور بازتوانی انجام می شود.
  • ورزش منظم با هدف حفظ قدرت عضلات اطراف زانو و محدوده ی حرکتی مفصل ضروری می باشد.
  • بخش مهمی از برنامه ی توانبخشی ، انجام تمرینات تجویز شده در منزل است .

زمان لازم برای ترمیم مواردی که در آنها برداشتن مینیسک انجام شده ، 3 تا 4 هفته و در مواردی که مینیسک بدون برداشتن ، ترمیم شده است تا 3 ماه ممکن است طول بکشد.

دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید 


مطالب پیشنهادی:

آسیب های مینیسک زانو چیست؟

علت و علائم بورسیت چیست؟

راه درمان بورسیت چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *