روش های تشخیص سیاتیک | بهترین متخصص کایروپراکتیک

بررسی روش های تشخیص سیاتیک

در این مطلب از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک روش های تشخیص سیاتیک را مورد بررسی قرار می دهیم. عصب سیاتیک از جمله بزرگترین و طولانی‌ترین عصب‌ها در بین اعصاب بدن می‌باشد که در عین حال درگیری آن می‌تواند برای بیمار بسیار دردسرساز هم باشد. درد سیاتیک یک درد عصبی ناشی از آسیب دیدگی عصب سیاتیک است که از قسمت سرینی و کفل فرد ایجاد می‌شود.

عصب سیاتیک، طولانی‌ترین و ضخیم‌ترین (گاهی به پهنای یک انگشت) عصب بدن است و در واقع از پنج ریشه عصب، دو تا از پایین کمر (مهره‌های کمری) و سه تا هم از بخش انتهایی ستون فقرات یا استخوان خاجی (ساکروم) تشکیل شده است. این پنج ریشه عصب در کنار هم، تشکیل دهنده عصب سیاتیک چپ و راست است که مسیر لگن، کفل و تا زانو را در هر دو سمت بدن طی می‌کنند. خود عصب سیاتیک هم به شاخه‌های دیگری تبدیل شده و مسیرش تا کف پا و انگشتان را ادامه می‌دهد.

علائم سیاتیک

سیاتیک موجب احساس درد، سوزش، بی‌ حسی و مورمور می‌شود که از پایین کمر و بالای باسن تا پشت ران‌ها و پایین پا امتداد می‌یابد. نتیجه آن درد پایین کمر، باسن، ران و پا می‌باشد. گاهی اوقات ممکن است درد در پیرامون باسن یا ران امتداد یابد. اگر چه اغلب سیاتیک با درد پایین کمر همراه است، اما گاهی نیز ممکن است در آن کمر درد احساس نشود.

درد و علائم درد سیاتیک اغلب در مراحل اولیه بیشتر است چون در این مرحله التهاب و فشار عصب سیاتیک بیشتر می‌باشد. این دردها اغلب بعد از درمان گرفتگی عصب سیاتیک به صورت صحیح کاهش می‌یابد. زمان تقریبی بهبودی بین ۴ تا ۸ هفته است.

چنانچه فشار بر روی عصب سیاتیک کمر زیاد باشد ضعف شدیدی در ساق پا که حتی در اثر عدم توجه می‌تواند به لاغری عضلات پاها بیانجامد و اختلال در عملکرد روده و بی‌اختیاری ادرار و مدفوع ایجاد می‌شود، این علائم به نوعی اورژانس پزشکی محسوب می‌شوند و در این موارد است که نیاز به جراحی می‌باشد. بنابرابن حتی شدیدترین دردهای سیاتیکی ممکن است توسط متخصص طب فیزیکی و بدون جراحی درمان شود.

تشخیص سیاتیک

سیاتیک بر اساس معاینه فیزیکی و سابقه پزشکی تشخیص داده می‌شود. علائم متداول و برخی معاینات دستی به تشخیص سیاتیک کمک می‌کنند. گاهی اوقات عکس ساده با اشعه ایکس و یا سایر روش‌های تصویر برداری مانند سی‌ تی ‌اسکن و ام آر آی ممکن است لازم باشد تا علت دقیق سیاتیک مشخص شود.

پیشگیری و درمان درد وسط کمر | بهترین متخصص کایروپراکتیک

معاینه فیزیکی

معاینه فیزیکی در چند قسمت انجام می‌گیرد که اولین قسمت آن نگاه کردن به بیمار، طرز راه رفتن، ایستادن و نشستن اوست. اولین چیزی که نظر پزشک را به خود جلب می‌کند این است که عده‌ای از افرادی که درد سیاتیک (پا درد) دارند مریض به یک طرف خم می‌شود و به اصطلاح ستون مهره‌های بیمار تاب بر می‌دارد. این دسته از بیمارانی که مبتلا به درد سیاتیک (پا درد) هستند هنگام راه رفتن می‌لنگند. سپس پزشک از بیمار می‌خواهد که در شش جهت ستون مهره‌ها را حرکت دهد.

ام آر آی

ام آر آی به پزشک امکان می‌دهد عصب سیاتیک، بافت‌های نرم اطراف و کپسول‌های مفاصل بین مهره‌ای پشتی را مشاهده کند. تومورها، التهاب مفاصل بین مهره‌ای پشتی و دیسک‌های بیرون زده که بر ریشه‌های عصبی تأثیر می‌گذارند نیز ممکن است در اسکن ام آر آی مشاهده شوند.

دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید

تست نوار عصب و عضله

پیش از هر چیزی لازم به ذکر است که تست نوار عصب عضله به طور معمول از دو مرحله مختلف بررسی هدایت عصبی و بررسی عضلات تشکیل شده است. در بخش هدایت عصبی، اعصاب فرد توسط پزشک، تحت تحریک الکتریکی قرار خواهد گرفت. اما در بخش بررسی عضله، به بخش‌های مختلف عضله موردنظر سوزنی وارد خواهد شد و از الکترومایوگرافی جهت بررسی عارضه‌هایی چون فشار روی عصب استفاده می‌شود.

به منظور انجام این تست، به عضله یک الکترود سوزنی وارد شده و به واسطه آن، می‌توان فعالیت الکتریکی عضله را ثبت کرد. نوع موجی که ایجاد می‌شود روی مانیتور به نمایش درخواهد آمد و برای تشخیص صدای موج، مورد بررسی قرار داده می‌شود. پس از قرار دادن الکترود از فرد بیمار درخواست خواهد شد که عضلات خود را به مقدار کم و بعد با شدت بیشتر انقباض نموده و به این شکل امواج مختلفی حاصل خواهد شد.

توجه : این مطلب توسط مدیر سایت منتشر شده و صرفا جهت مطالعه شما همراهان عزیز می باشد. جهت اطلاع دقیق از خدمات قابل ارائه توسط جناب دکتر مسعود اعتدالی، به بخش خدمات سایت مراجعه کنید و یا با مطب تماس بگیرید.


مطالعه بیشتر:

علائم و عوامل ایجاد ورم مفاصل

تشخیص و درمان دلایل درد مچ پا

پیشگیری و درمان درد وسط کمر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *