بررسی روش های درمانی چرخش مچ پا به داخل
در ادامه این مطلب از سایت دکتر مسعود اعتدالی روش های درمانی چرخش مچ پا به داخل را مورد بررسی قرار می دهیم. اثرات چرخش مچ پا به داخل به ندرت در محل شروع عارضه دیده میشوند، به عبارت دیگر اکثر افراد در جاهای دیگری از بدنشان دچار علائم این عارضه میشوند. در واقع، اکثر علائم عارضه در زانوها، باسن و کمر بروز میکنند، نَه خود مچ پا.
چرخش مچ پا به داخل، مشکل جدی است که بدون درمان بهتر نشده بلکه بدتر میشود. برای این عارضه چندین روش درمانی، از محافظهکارانه گرفته تا تهاجمی، وجود دارد. متأسفانه، بسیاری از بیماران آنقدر صبر میکنند تا اینکه تنها گزینه بریدن و جوش دادن استخوانها برای آنها باقی میماند. در کل، بهترین گزینه درمان به انعطافپذیری و شدت کج شدگی مچ پا بستگی دارد. بهترین راه برای یافتن مناسبترین گزینه، معاینه مچ پاها توسط یک متخصص مچ پا است.
تحت نظر گرفتن/ عدم درمان
این یک گزینه ارزان بدون عوارض جراحی یا واکنش منفی به داروها و مواد بیهوشی است. راه رفتن روی مچ پایی که به داخل چرخیده به مرور زمان مچ پاها، زانوها، مفاصل ران و کمر را تخریب میکند. تصور کنید درمان آسیبهای وارده به این اندام چه هزینه بالایی دارد. تحت نظر گرفتن، گزینه عاقلانهای برای دراز مدت نیست، زیرا در نهایت یک یا چند بخش از بدن دچار مشکل شده و شاید زمانی که این بخشها دچار درد شوند دیگر برای نجات یک مفصل یا ترمیم بافتهای نرم دیر شده باشد.
فیزیوتراپی و تجویز دارو
درمانهای غیرجراحی زیادی وجود دارد که هدف آنها بهبود بافتهای ملتهب است. مسکنها و داروهای ضدالتهاب درد را کاهش داده یا از بین میبرند. گزینههای فوق برای رفع علائم دردناک چرخش مچ پا به داخل مناسبند، اما متأسفانه نمیتوانند پایداری یا راستای استخوان قوزک را به آن بازگردانند و به همین دلیل آنها تنها درمانهای موقتی بوده و با قطع شدن آنها درد دیر یا زود برمیگردد.
اساساً این گزینهها مثل باد کردن تایری هستند که هوا به آرامی از آن نشت میکند و باعث میشوند تایر دوباره پنچر شود، زیرا سوراخی که در تایر است تعمیر نشده. هزینههای بسیار زیادی صرف داروهای مسکن و فیزیوتراپی میشود، با این وجود مشکل سر جای خود باقی میماند.
تقویت و آموزش عضله
به بسیاری از بیماران گفته میشود که مشکل تنها ضعف ساختار مچ پای آنها است و اگر بتوانند تاندونها و عضلات مچ پایشان را تقویت کنند، دوباره میتوانند قوس کف پایشان را ساخته و راستای مچ پایشان را به آن بازگردانند. چرخش مچ پا به داخل زمانی رخ میدهد که استخوان قوزک از وضعیت پایدار خود خارج شده و روی استخوان پاشنه میلغزد.
این یک مشکل استخوانی است که باعث کشیدگی بیش از حد تاندونها و رباطها میشود. عضلات نیز به سختی تلاش میکنند تا بر نیروهای شدیدی که در درون و روی مچ پا در حال اعمال شدن هستند غلبه کنند. در کل، هیچ تحقیقی وجود ندارد که نشان دهد تأثیرات مثبت تقویت عضله قادرند پایداری و راستای استخوان قوزک را به آن برگرداند.
تکیهگاههای قوس کف پا (ارتوزهای مچ پا)
این یک درمان غیرجراحی برای کمک به قوس کف پای «افتاده» است. این تکیهگاهها را میتوان سفارشی ساخت یا به صورت آماده از بازار تهیه کرد. به بسیاری از والدین گفته میشود که اگر کودکشان از این وسایل استفاده کند استخوانهای مچ پای او بعد از مدتی راستای خود را دوباره بدست میآورند.
استفاده از تکیهگاههای قوس کف پا نکات مثبت بسیاری دارند، اما هیچ تحقیقی وجود ندارد که نشان دهد یک تکیهگاه قوس کف پا میتواند استخوان قوزک را به موقعیت درست خود نسبت به استخوان پاشنه برگردانده و آن در آنجا نگه دارد. یکی از تحقیقات اخیر نشان داده که تکیهگاههای قوس کف پا نه تنها نمیتوانند راستای استخوان قوزک را به آن برگردانند، بلکه در برخی موارد مشکل را بدتر میکنند.
جراحی ترمیمی پشت پا
این یک گزینه جراحی است که در آن استخوانها ویا مفاصل بریده شده و جابجا میشوند تا استخوانهای مچ پا راستای خود را دوباره بدست بیاورند. در این روش از ورقها و پیچهایی استفاده میشود که استخوانها را در دوره بهبودی در جای خودشان نگه میدارند. این یک جراحی بسیار تهاجمی است که ریسکها و عوارض احتمالی زیادی دارد. به زبان سادهتر، این درمان بدتر از خود درد است. این روش نیازمند انجام یک جراحی گسترده است که میتواند تا ساعتها طول بکشد. بیمار در ۶ تا ۸ هفته اول بعد از جراحی نمیتواند وزن بدنش را روی پای جراحی شده بگذارد.
بهبودی کامل تا یک سال یا بیشتر طول میکشد. بعد از جراحی اول، بیمار باز هم باید برای جراحی به کلینیک مراجعه کند؛ این مراجعات برای خارج کردن پینها یا پیچها و یا بررسی پا جهت اطمینان از عدم بروز عوارض انجام میشوند. عموماً، بعد از عمل احتمال تورم طولانی مدت، خطر عفونت، لختههای خونی، عفونت استخوان و بهبود نیافتن استخوانها وجود دارد. متأسفانه، بسیاری از بیماران به اندازه کافی درمان نشده یا پزشک مشکل آنها را جدی نمیگیرد تا اینکه چرخش مچ پای آنها آنقدر زیاد میشود که جراحی ترمیمی تنها گزینه باقی مانده برای آنها است.
صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک را دنبال کنید.
پروفایل دکتر مسعود اعتدالی (بهترین متخصص کایروپراکتیک اصفهان) در کلینیک 24
مطالب پیشنهادی دکتر مسعود اعتدالی (بهترین متخصص کایروپراکتیک):
حرکات اصلاحی برای درمان اسکولیوز
راه های درمان آرتریت روماتوئید جوانان
درمان های مختلف برای کوکسا والگا