روش های درمان آرتریت زانو با تزریق ژل
تزریق های درمانی زانو می تواند علائم دردناک مربوط به آرتروز زانو را کاهش دهند. تزریقها اغلب همراه با سایر درمانهای غیرجراحی مانند فیزیوتراپی، استفاده از بریس یا داروها به کار برده میشوند. در ادامه این مقاله از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک به بررسی روش های درمان آرتریت زانو با تزریق ژل خواهیم پرداخت.
تزریق زانو معمولاً دارو را مستقیماً به داخل کپسول مفصل زانو می رساند. ممکن است از سونوگرافی برای کمک به تزریق در محل صحیح استفاده شود. این صفحه تزریقهای مختلف موجود، از جمله کورتیزون، اسید هیالورونیک، پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) و تزریق سلولهای بنیادی و همچنین پرولوتراپی را توضیح میدهد. پزشک و بیمار می توانند در مورد این گزینه ها بحث کنند و تصمیم بگیرند که در صورت امکان، کدام درمان مناسب ترین است.
پرولوتراپی برای آرتریت زانو
پرولوتراپی معمولاً شامل 15 تا 20 تزریق در بافت نرم آسیب دیده است. درمان پرولوتراپی روی تاندون کشکک زانو انجام می شود. برای درمان آرتروز زانو، تزریق پرولوتراپی ممکن است به سایر بافت های مجاور انجام شود. هدف پرولوتراپی تحریک ترمیم بافت طبیعی در بدن است. در طول درمان، پزشک یک ماده محرک مانند محلول دکستروز را به مفصل زانوی ملتهب و بافتهای اطراف آن تزریق میکند. در طول یک جلسه درمانی چندین تزریق – شاید 15 یا 20 بار – انجام می شود.
پرولوتراپی به طور موقت التهاب را افزایش می دهد. امید این است که التهاب اضافی به بهبود بیشتر کمک کند. برخی از مطالعات تحقیقاتی بالینی نشان میدهند که پرولوتراپی در درمان آرتروز زانو موثر است. اما این مطالعات از نظر کیفیت متفاوت هستند. پرولوتراپی موضوعی مورد بحث است و به عنوان یک روش استاندارد در نظر گرفته نمی شود. پرولوتراپی برای اکثر افراد مبتلا به اشکال التهابی آرتریت، مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس، مناسب نیست.
تزریق کورتیزون برای التهاب مفصل زانو
تزریق کورتیزون با درمان التهابی که می تواند باعث درد، تورم و گرمای زانو شود، تاثیر می گذارد. اثرات تزریق کورتیزون می تواند از 3 هفته تا 3 ماه و گاهی بیشتر طول بکشد.
افرادی که خواهان تسکین سریع و موقت درد آرتریت زانو هستند، ممکن است تزریق کورتیزون را انتخاب کنند. تسکین موقت درد ممکن است به فرد اجازه دهد تا فیزیوتراپی انجام داده یا شرکت در یک رویداد مهم زندگی، مانند تعطیلات برنامه ریزی شده طولانی و یا جراحی تعویض مفصل زانو را به زمان مناسب تری موکول کند.
تزریق هیالورونیک اسید برای آرتریت زانو
در تزریق اسید هیالورونیک ، مایعی روان کننده به مفصل زانوی شما رسانده می شود. هدف این است که به طور موقت مفصل زانو را روغن کاری کنید، در نتیجه درد و التهاب زانو را کاهش دهید، عملکرد زانو را بهبود بخشید و شاید حتی روند آسیب مفصل را کاهش دهید.
به طور کلی، تزریق اسید هیالورونیک دیرتر از تزریق کورتیزون تأثیر می گذارد. با این حال، اثرات مثبت می تواند مدت زمان بیشتری باقی بماند. به این تزریق ها، تزریق ویسکوساپلمنتیشن نیز می گویند.
تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (تزریق پی آر پی) برای آرتریت زانو
در پلاسما درمانی غنی از پلاکت هدف این است که از خواص درمانی طبیعی ترمیمی خون برای بازسازی بافت آسیب دیده استفاده شود. این پلاسما از نمونه خون خود بیمار گرفته می شود و حاوی غلظت بیشتری از پلاکت ها نسبت به خون طبیعی است.
شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد تزریق PRP ممکن است برای درمان آرتروز زانو در برخی از افراد موثر باشد، اما هنوز هم بحث هایی وجود دارد. تزریق پی آر پی به عنوان یک روش استاندارد در نظر گرفته نمی شود.
دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید
تزریق سلول های بنیادی برای آرتریت زانو
نظریه محققان این است که وقتی در داخل زانوی مبتلا به استئوآرتریت، تزریق انجام میشود، سلولهای بنیادی ممکن است به سلولهای غضروف تبدیل شوند، التهاب را سرکوب کنند. سرعت تخریب غضروف را کم کرده و یا درد زانو را کاهش دهند. سلولهای بنیادی مورد استفاده در این تزریقها معمولاً از بافت چربی، خون یا مغز استخوان بیمار جمعآوری میشوند.
اینکه آیا تزریق سلول های بنیادی در درمان استئوآرتریت موثر است یا خیر، موضوعی بحث برانگیز است. مانند تزریق پی آر پی، تزریق سلول های بنیادی نیز به عنوان یک روش استاندارد در نظر گرفته نمی شود.