روش های درمان زانوی ضربدری | بهترین متخصص کایروپراکتیک

روش های درمان زانوی ضربدری

با توجه به اینکه زانوی ضربدری در سنین رشد کودک امری طبیعی به حساب می آید با این وجود حالت پاهای کودک باید تحت نظر باشد تا در صورت عدم اصلاح از طریق روش های درمانی اقدام گردد. اصلاح زانوی ضربدری به عامل ایجاد کننده آن بستگی دارد و از طریق درمان علل آن انجام می پذیرد. به عنوان مثال مصرف مکمل های ویتامین و سایر مواد معدنی به همراه ورزش در بهبود این عارضه موثر می باشند.

لازم است بدانید اگر دلیل به وجود آمدن پای ضربدری ناشی از مشکلات ساختاری استخوانی باشد به احتمال قوی با روش های غیرجراحی درمان نمی شود و نیاز به جراحی دارد تا این ناهنجاری رفع شود. اما اگر عارضه زانوی ضربدری به علت مشکلات زمینه ای نظیر ضعف عضلات پا باشد با روش های درمانی غیر جراحی و انجام حرکات ورزشی بهبود می یابد.

استفاده از بریس یا زانو بند

مدت استفاده از بریس با توجه به سن کودک و میزان انحراف زانوها طبق نظر پزشک متخصص تعیین می شود و باعث می شود زانوها و مچ پاها در زاویه مناسب قرار گیرند و از ایجاد حالت ضربدری آنها جلوگیری شود. همچنین باعث بهبود وضعیت فرد در هنگام راه رفتن یا دویدن می شود. البته کفش های طبی در درمان پای ضربدری در بزرگسالان تاثیر چندانی ندارد و فقط باعث کاهش و تسکین درد پای آن ها می شود.

علاوه بر آن زانوی ضربدری در صورت خفیف بودن از طریق حرکات ورزشی و تقویتی قابل اصلاح می باشد. نرمش های ملایم موجب تنظیم مجدد پاها و قرار گیری آنها به صورت مستقیم شده و باعث بهبود حالت ضربدری پاها می شود.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی زانو یکی از بهترین راه های درمان اصلاح پای ضربدری است که متخصص فیزیوتراپی با توجه به وضعیت بیمار و میزان انحراف پای او، با استفاده از تمرین های ورزشی و حرکات کششی مناسب زانو، به اصلاح وضعیت بیمار و کاهش درد او کمک خواهد کرد. فیزیوتراپیست با تقویت پاهای بیمار به او کمک می کند تا بدن خود را در وضعیت مناسب نگه دارد و از آسیب های احتمالی مانند ابتلا به آرتروز نیز پیشگیری شود.

روش های درمان زانوی ضربدری | بهترین متخصص کایروپراکتیک

عوارض عدم اصلاح پای ضربدری

در صورت عدم درمان زانوی ضربدری فرد به تدریج دچار مشکلاتی مانند لنگیدن در راه رفتن خود می شود.
با گذشت زمان ممکن است فرد به دلیل ظاهر نامناسب پاهای خود احساس نارضایتی از خود داشته باشد و دچار مشکلات روحی شود.
عارضه زانوی ضربدری اگر به موقع درمان نشود باعث ابتلا به آرتروز زودرس زانو می شود که به علت تحمیل فشار بیش از حد به زانوها می باشد.

تمرین های حرکتی و اصلاحی برای درمان زانوی ضربدری

لانز پهلو

در حالت ایستاده پاها را به عرض لگن باز کنید و دمبل ها را کنار بدن نگه دارید. همراه با پایین نگه داشتن باسن، گام بلندی به راست برداشته و طوری قرار بگیرید که می خواهید وزنه ها را کنار پاهای خود قرار دهید. همین حرکت را به سمت چپ نیز انجام دهید و هر بار 10 تا 12 بار آن را تکرار کنید.

پلانک از پهلو

این ورزش بیشتر جهت تقویت عضله های شکم مورد استفاده قرار می گیرد. اما در بهبود پای ضربدری نیز تاثیر گذار می باشد. به سمت پهلوی راست دراز بکشید. و پاهای خود را دراز کنید و دست چپ را روی مفصل ران بگذارید. ضمن داخل کشیدن عضلات شکمی خود، مفصل های ران و زانوی خود را از زمین بلند کرده و یک دقیقه این حالت را حفظ کنید.

بالا آوردن پا در حالت صاف

این تمرین برای تقویت عضلات جلوی ران است و روش انجام آن به این صورت می باشد. که روی صندلی نشسته و کف پاهای خود را زمین بگذارید. یکی از زانوهایتان را راست کرده و چند لحظه پایتان را دراین حالت نگه دارید و سپس پایین بیاورید.

خم کردن زانو

این حرکت برای تقویت عضلات پشت ران مفید می باشد. به این صورت که در حالت ایستاده یکی از زانوهای خود را خم کنید. و پای خود را به عقب ببرید به گونه ای که پایتان با باسن شما برخورد کند. این ورزش را در حالتی که روی شکم خوابیده اید نیز می توانید انجام دهید. سایر تمرینات مانند اسکات نیمه، اسکات کامل، چمباتمه زدن کنار دیوار، کشش عضلات همسترینگ و ورزش در آب نیز در اصلاح پای ضربدری موثر می باشند. تاکید می شود که این تمرینات باید زیر نظر پزشک متخصص صورت بگیرد.

لیفت پا به صورت کشیده

جهت انجام این حرکت به پشت دراز کشیده و بدن خود را کاملا صاف کنید. پای راست خود را به اندازه 15 سانتی متر بالا بیاورید و چند ثانیه در همین حالت حفظ کنید و سپس با پای دیگر همین حرکت را تکرار کنید.

حرکات کششی ران

در این ورزش به پشت دراز بکشید و عضلات جلوی ران خود را با فشار دادن پشت زانو به زمین تحت فشار قرار دهید. این تمرین جهت تقویت عضلات چهارسرران مفید می باشد.

ماساژ درمانی

این روش تا حدودی در درمان پای ضربدری موثر است و شامل حرکت دادن پا به اطراف می باشد. هدف از ماساژدرمانی کمک به رشد استخوان در جهت مناسب و کاهش شدت پای ضربدری می باشد. و برای بزرگسالانی مناسب است که پای ضربدری برای آن ها عوارض زیادی به همراه نداشته. و خفیف می باشد.

 اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک 


مطالعه بیشتر:

زانوی ضربدری در کودکان

تشخیص و درمان سندرم کانال کارپال

علل و علائم آرتروز ستون فقرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *