روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی نوعی بیماری مزمن و سیستمیک است که اغلب در زنان و در سنین 30 تا 50 سال رخ می دهد. در این بیماری خودایمنی سیستم ایمنی به سلول های بدن بخصوص سلول های سینوویوم مفاصل بدن حمله می کند و عوارض بیماری را ایجاد می کند. سینوویوم لایه ای از جنس سلول است که سطح درونی کپسول مفصلی را پوشانده و وظیفه ترشح مایع مفصلی را بر عهده دارند. این بیماری اغلب مفاصل را بصورت قرینه درگیر می کند که می تواند مشکلات زیادی برای بیمار به همراه داشته باشد. علت اصلی این بیماری تاکنون ناشناخته مانده اگرچه محققان اختلالات و ضعف سیستم ایمنی را در بروز آن دخیل می دانند.
دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک – روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟
از آنجایی که علائم این بیماری با بیماری های دیگری نیز مشابه است برای تشخیص دقیق و افتراق آن از سایر مشکلات پزشک از روش های عکسبرداری و تست های آزمایشگاهی دقیق برای تشخیص بیماری استفاده می کند. روماتیسم مفصلی اغلب مفاصل کوچک بدن را درگیر کرده و سبب درد ، التهاب و تورم مفاصل می شود. این بیماری مزمن در طولانی مدت می تواند سبب تخریب مفاصل و عوارض بیشتری برای بیمار شود. به همین دلیل بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی بیش از سایر افراد در معرض خطر بروز بیماری هایی مانند پوکی استخوان، بیماری های گوارشی و بیماریهای قلبی–عروقی هستند.
علائم روماتیسم مفصلی
- التهاب مفاصل
- درد مفاصل
- تورم مفاصل
- حساسیت به لمس و فشار
- خشکی مفاصل که در ابتدای روز و پس از مدتی بی حرکتی بیش تر احساس می شود.
- ضعف و خستگی مزمن
- آسیب بافت های اطراف مفصل
- محدودیت حرکتی مفاصل
- شل شدن و ضعف رباط ها و تاندون ها
- ندول های روماتیسمی
- کاهش اشتها
- درد مبهم عضلات
- لنگیدن حین راه رفتن
- تغییر شکل مفاصل
- کم خونی
- درگیری عروق خونی و عصبی
- تنگی نفس به دلیل درگیری ریه و بافت های آن
- تب
- آسیب های چشمی
بیماری رماتیسم مفصلی دارای الگویی متقارن است؛ بنابراین مفاصل به صورت قرینه در هر دو سمت بدن تحت تأثیر رماتیسم قرار میگیرند. یعنی اگر مچ راست صدمه دیده باشد، علائم در مچ چپ نیز بروز مییابد.
شایان ذکر است که علائم روماتیسم مفصلی در هر بیمار به شیوهای متفاوت بروز مییابد. دوره و شدت بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است و هیچ دو بیماری شبیه هم نیستند. علائم میتواند هر روز تغییر کنند و زمانهایی وجود دارد که بیماری فعال است و گاهی نیز غیرفعال و خاموش است.
ممکن است علائم حالت رفت و برگشتی داشته باشد یا چندین سال دوام داشته باشد. ممکن است بیمار فقط چند مورد از علائم بالا را داشته باشد و یا اینکه علائمی به جز علائم ذکر شده هم داشته باشد.
دکتر مسعود اعتدالی،بهترین متخصص کایروپراکتیک
دکتری کایروپراکتیک از آمریکا، علم تطبیق و تنظیم ستون فقرات و مفاصل
جهت مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
استئوآرتریت یا آرتروز زانو | علل و علائم