درمان و توانبخشی پیچ خوردگی مچ پا:
زمان لازم برای درمان و توانبخشی پیچ خوردگی مچ پا
برای درمان پیچ خوردگی مچ پا به ندرت به عمل جراحی نیاز میشود. بسته به درجه آسیبدیدگی ممکن است به شما توصیه شود یک وسیله پلاستیکی که قابل باز و بسته کردن است، مانند پوتینهای ساقه بلندی که مخصوص پیادهروی است یا آتل هوایی بپوشید تا سلامتی خود را بازیابید. فرایند درمان حدود چهار تا شش هفته طول میکشد. حتی اگر رباط مچ پا به طور کامل پاره شده باشد، در صورتی که به طور صحیح از حرکت آن جلوگیری شود و به موقع درمان شود، بدون عمل جراحی میتوان آن را ترمیم و درمان کرد. توانبخشی نیز یکی از بخشهای مهم دوره درمان در پیچ خوردگی مچ پا است. ورزشهای تقویتی و کششی مچ پا تا حد زیادی میتواند درمان را بهبود بخشد و به شما کمک کند که به فعالیتهای عادی خود برگردید. شما میتوانید در طول سه مرحله معالجه، بهبودی خود را از بازیابید:
- مرحله ۱: استراحت کنید، از مچ پا محافظت کنید و با به کار گرفتن روند I.C.E برای یک هفته تورم منطقه آسیبدیده را کاهش دهید.
- مرحله ۲: در طول یک تا دو هفته دامنه حرکت، انعطافپذیری و مقاومت مچ پا را به حالت عادی برگردانید.
- مرحله ۳: به آرامی و بهتدریج انجام فعالیتهایی که به چرخش و پیچاندن مچ پا نیازی ندارد و همچنین تمرینهای کششی را شروع کنید. هنگامی که درد مچ پا از بین رفت، میتوانید انجام فعالیتهای تقویتی را شروع کنید و فعالیتهایی مانند تنیس، بسکتبال و یا فوتبال را دنبال کنید. این مرحله بسته به نوع پیچ خوردگی ممکن است هفتهها تا ماهها طول بکشد.
هنگامی که شما حدود یک هفته ورزشهای کششی و ورزشهای افزایش دامنه حرکت مچ پا را انجام دادید، مرحله بعدی رباطها را تقویت میکند تا وقتی که فعالیتهای منظم و روزانه خود را شروع کردید، از دوباره پیچ خوردن مچ پای شما جلوگیری کند. افرادی که مچ پایشان پیچ خورده است، احتمال وارد آمدن دوباره این صدمه در آینده برای آنها بیشتر است. بنابراین مطمئن شوید قبل از شروع دوباره فعالیتها مچ پایتان به طور کامل درمان شده باشد. مرحله آخر بهبودی روی حفظ تعادل کار میکند. داشتن تعادل خوب و بهبودی کامل، شما را از پیچ خوردن دوباره مچ پا حفظ خواهد کرد.