علائم سفتی و خشکی زانو (قسمت دوم) | بهترین متخصص کایروپراکتیک

علائم سفتی و خشکی زانو (قسمت دوم)

در این مطلب ادامه ی علائم سفتی و خشکی زانو را بررسی میکنیم.

 

5. آرتریت سپتیک

آرتریت سپتیک نوعی التهاب مفصل است که به آرتریت عفونی شهرت دارد. احتمال این‌که التهاب در زانو به دلیل عفونت شکل بگیرد بسیار پایین است اما غیرممکن نیست. در صورتی که باکتری‌ها از طریق بریدگی و زخم وارد زانو شوند می‌توانند در مایع اطراف مفصل عفونت و التهاب ایجاد کنند.

تشخیص سفتی زانو در اثر ایجاد عفونت کمی دشوار است، زیرا فردی که از خشکی مفصل زانو رنج می‌برد انجام حرکات کوچک زانو هم برایش غیرقابل تحمل خواهد بود. این نوع عفونت‌ها می‌توانند به سرعت وارد مغز استخوان شوند، به همین دلیل توصیه می‌شود در اسرع وقت به دکتر ارتوپد مراجعه کنید.

در اغلب موارد برای درمان آرتریت سپتیک به کمک سوزن یا جراحی مایع عفونی را از مفصل تخلیه می‌کنند، سپس به صورت دوره‌ای آنتی بیوتیک تجویز می‌شود.

6. استئوکندریت دیسکانس

این بیماری مفصلی با نام اختصاری OCD شناخته می‌شود که بر اثر عدم وجود کافی خون در انتهای استخوان، زیر غضروف محافظ به وجود می‌آید. در این شرایط لایه‌های استخوانی می‌مرند و غضروف از بین می‌رود.

این بیماری اغلب در کودکان و نوجوانان شکل می‌گیرد. دلیل آن را می‌توان تمرینات سنگین و غیر اصولی ورزشی دانست. این عارضه در زانو، آرنج یا مچ پا ایجاد می‌شود که یک فرد جوان از قفل شدن زانو، سفتی و خشکی بیش از حد آن شاکی خواهد بود.

7. آسیب مینیسک

انتهای قسمت پایینی استخوان ران و بالای استخوان ساق پا دو تکه غضروف وجود دارد که از آن به عنوان ضربه‌گیر زانو یاد می‌کنند. زمانی که آسیب جدی همچون حرکت ناگهانی، ضربه مستقیم یا پیچش در زانو اتفاق بیفتد به منیسک زانو آسیب وارد می‌شود.

حتما تا کنون اصطلاح «پارگی مینیسک» را شنیده‌اید. زمانی که غضروف‌ها بر اثر عواملی مثل افزایش سن نازک یا فرسوده شوند این اتفاق رخ می‌دهد. از علائم آسیب منیسک می‌توان به سفتی، خشکی و تورم زانو اشاره کرد.

افرادی که با این مشکل درگیر هستند دائما از قفل شدن زانو و عدم کارایی درست آن گله می‌کنند. برای درمان آسیب دیدگی مینیسک معمولا استراحت، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، کمپرس یخ و در موارد حاد جراحی پیشنهاد می‌شود.

علائم سفتی و خشکی زانو (قسمت دوم) | بهترین متخصص کایروپراکتیک

دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید

8. سندرم پلیکا داخلی

این سندرم بر اثر دویدن یا فعالیت‌های سنگین ورزشی ایجاد می‌شود. زمانی که بافت نواری ضخیم زانو ملتهب شود، سندرم پلیکا داخلی به وجود می‌آید که با درد و سفتی شدیدی در زانو همراه است. معمولا این سندرم در خانه درمان می‌شود اما در صورتی که علائم آن همچون درد و خشکی زانو بیشتر شد حتما به مرکز مراقبت‌های بهداشتی مراجعه کنید.

9. لوپوس
لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن همچون میکروب مهاجم به بافت‌های خود حمله می‌کند. این بیماری می‌تواند در اندام‌های مختلف بدن ایجاد شود که زانو یکی از شایع‌ترین انواع آن است.

از علائم این بیماری می‌توان به سفت شدن زانوها، درد قفسه سینه، خستگی مفرط، تب، سردرگمی ذهنی و حساسیت به نور خورشید اشاره کرد. برای درمان لوپوس معمولا از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی، سرکوب کننده‌های ایمنی و کورتیکواستروئیدها استفاده می‌کنند. همچنین رعایت رژیم غذایی مخصوص، خواب کافی و مدیریت استرس در کنترل آن تاثیر به‌سزایی دارد.


مطالعه بیشتر:

علائم سفتی و خشکی زانو (قسمت اول)

ورم زیر زانو چیست و چگونه ظاهر می‌شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *