علائم و درمان اسپاسم عضلات کمر | بهترین متخصص کایروپراکتیک | دکتر مسعود اعتدالی

علائم گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر

علائم و درمان اسپاسم عضلات کمر | اسپاسم کمر زمانی رخ می‌دهد که عضلات سفت و منقبض شوند؛ احساس ناشی از این گرفتگی از ناراحتی خفیف تا درد شدید متغیر است. درد از کمر در ناحیه‌های دیگر منتشر می‌شود و باعث گرفتگی عضلات مجاور نیز می‌گردد. برخی بیماران دچار کمردرد در ناحیه لگن (مفصل ران) یا در پا نیز احساس درد می‌کنند.

علائم اسپاسم عضلات کمر عبارت است از:

  1. احساس گرفتگی و تنش در عضلات کمر
  2. دشواری در حرکت کردن پس از خم شدن یا بلند کردن چیزی
  3. کمردرد شدید و ناگهانی
  4. کمردرد مزمن
  5. ضعف در عضلات کمر یا مجاور مانند مفصل ران
  6. احساس گرفتگی متناوب در کمر

درد در بیماران دچار گرفتگی عضلات کمر غالباً هنگام انجام دادن کارهای خاص، مانند نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت تشدید می‌شود.

درمان گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر

وقتی عضلات کمر می‌گیرد، درمان اولیه با هدف شل کردن عضلات و در نتیجه تسکین درد انجام می‌شود. در این بخش چند درمان مؤثر را برای رهایی از گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر برای‌تان توضیح می‌دهیم:

  • یک دوره استراحت کوتاه

احتمال وجود اسپاسم دردناک در عضلات کمر باعث دشواری در انجام فعالیت‌های روزمره و حتی حرکت می‌شود. بی‌توجهی به درد و ادامه فعالیت علی‌رغم تحمل درد، ممکن است باعث آسیب‌دیدگی بیشتر شود و فرآیند بهبود را به تأخیر بیاندازد. بنابراین، به جای نادیده گرفتن درد، به استراحت نیاز دارید. با این حال، باید به خاطر داشته باشید که بی‌تحرکی و استراحت طولانی می‌تواند منجر به خشک شدن عضلات و شدت بیشتر درد شود. بنابراین، خود را به شدت فشار ندهید و با توجه به تحملتان، به حرکت بپردازید. همچنین، سعی کنید از سطوح نرمالی مانند پله‌ها یا سطوح صاف حرکت کنید و از سطوح ناهموار مثل روی سرازیری‌ها یا سربالایی‌ها یا زمین خراب خودداری کنید.

  • سرمادرمانی

سرمادرمانی روش دیگری برای تسکین حمله ناگهانی درد است؛ برای سرمادرمانی کافی است یخ پیچیده شده درون حوله یا روکش محافظ یا پک سرد را روی بخش دردناک کمر بگذارید. سرمادرمانی را می‌توانید هر بار به مدت 15 تا 20 دقیقه ادامه بدهید، سپس قبل از استفاده مجدد از پک سرد چند ساعت به پوست استراحت بدهید.

  • گرمادرمانی

گذاشتن پک گرمایی یا کیسه آب گرم روی ناحیه دردناک جریان خون را افزایش و درد را تسکین می‌دهد. گرمادرمانی را هر بار بیش از 15 ـ 20 دقیقه ادامه ندهید. بین هر دو نوبت گرمادرمانی حداقل چند ساعت به پوست استراحت بدهید.

علائم و درمان اسپاسم عضلات کمر | بهترین متخصص کایروپراکتیک | دکتر مسعود اعتدالی

صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک را دنبال کنید.

  • قرار گرفتن در حالت مایل راحت

به پشت روی تخت دراز بکشید، بالاتنه را به تکیه‌گاهی با شیب ملایم تکیه بدهید و بالشی را زیر زانوها بگذارید. این وضعیت فشار روی کمر را کاهش می‌دهد. همچنین سعی کنید در حالت مایل روی صندلی با پشتی شیبدار یا قابل‌تنظیم بنشینید، به گونه‌ای که پاها تکیه‌گاه داشته باشد و زانوها در حالت کمی خمیده قرار بگیرد.

  • مسکن‌های بدون نسخه

داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب (NSAID) مانند ایبوپروفن (ادویل، مورتین)، ناپروکسن (الیو) و آسپرین به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند. استامینوفن (تایلنول) نیز برای تسکین درد برخی بیماران مفید است، اما اثری بر التهاب ندارد.

  • داروهای شل کننده عضله

پزشکان داروهای شل‌کننده عضله را معمولاً فقط در صورت شدید بودن درد تجویز می‌کنند. با توجه به این‌که مصرف داروهای شل‌کننده عضلانی با خطر بروز عوارض جانبی جدی مانند سرگیجه، خواب‌آلودگی و کاهش زمان واکنش همراه است، این داروها فقط برای یک مدت کوتاه مصرف می‌شود. همچنین رانندگی تحت تأثیر این داروها ممنوع است.

  • ماساژ درمانی

ماساژدرمانی به معنای اعمال فشار یا ارتعاش به بافت‌های نرم بدن مانند عضله، بافت پیوندی، تاندون، رباط و مفصل است. فشار بافت‌های عمقی و یا ضربه‌های سطحی‌تر روی تمام بدن یا بخش‌هایی از بدن اعمال می‌شود تا عضله‌ها شل شود، انقباض برطرف شود، درد مدیریت شود، جریان خون بهبود یابد و استرس و تنش از بین برود.

  • فیزیوتراپی

درمان‌های مختلفی مانند اولتراسوند و آب‌درمانی غالباً بخشی از طرح درمان فیزیوتراپی برای خلاصی از درد و گرفتگی عضلات است. متخصص فیزیوتراپی برای انجام درمان اولتراسوند، سری دستگاه را روی ناحیه دردناک حرکت می‌دهد تا امواج صوتی با فرکانس بالا یا پایین به عمق عضلات منتقل شود؛ انتقال امواج صوتی باعث گرم شدن عضلات و افزایش گردش خون می‌شود. ورزش‌درمانی و انجام دادن حرکات کششی نیز برای تقویت عضلات و افزایش دامنه حرکتی تجویز می‌شود. همچنین متخصص فیزیوتراپی حالت اندامی صحیح و تکنیک‌های تن‌آرامی را به بیمار آموزش می‌دهد.

  • طب سوزنی

متخصص سوزن‌های استیل ضدزنگ بسیار ظریف را در پوست نقاط خاصی از بدن فرومی‌کند؛ متخصصین طب سوزنی معتقداند که این نقاط خاص با ساختارها و اندام‌های خاصی، مانند ستون فقرات مرتبط‌ اند که در عمق بدن قرار دارند. سوزن‌ها انتقال‌دهنده‌های عصبی سرکوب‌کننده درد را تحریک می‌کنند، التهاب و تنش عضلانی را کاهش و گردش خون را افزایش می‌دهند و در نهایت شما را از چنگال دردی عذاب‌آور رها می‌کنند.

  • درمان دستی یا کایروپراکتیک

درمان دستی یا کایروپراکتیک سعی می‌کند کمردرد و مشکلات سلامتی دیگر را از طریق اصلاح ناهم‌ترازی‌ها یا نیمه‌دررفتگی‌های ستون فقرات درمان کند یا از بروز مشکلات جلوگیری کند. دستکاری مؤلفه اصلی درمان کایروپراکتیک برای محقق ساختن این اهداف ستون فقرات است.

صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک را دنبال کنید.


مطالب پیشنهادی دکتر مسعود اعتدالی (بهترین متخصص کایروپراکتیک):

دلایل گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر

پیشگیری و درمان درد وسط کمر

درمان دیسک کمر به روش اپیدورال

علل و عوامل ایجاد کمردرد عصبی

درمان کمردرد با اوزون تراپی

فیزیوتراپی کمر با دستگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *