علت تیر کشیدن درد لگن تا انتهای پا

علت تیر کشیدن درد لگن تا انتهای پا:

درد سیاتیک به دردی اشاره دارد که در طول مسیر عصب سیاتیک، بیمار را دچار ناراحتی می‌کند، این درد از ناحیه پایین کمر منشعب شده و از طریق لگن و باسن به پاها منتقل می‌شود. به‌طورمعمول، درد سیاتیک (تیر کشیدن درد لگن تا انتهای پا) فقط یک‌طرف بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. علل شایع درد سیاتیک عبارت‌اند از: وجود فتق دیسک (پارگی دیسک) بین مهره‌ای، وجود خارهای (زائده) استخوانی در ستون فقرات یا تنگی ستون فقرات (تنگی کانال نخاعی)، که در پی آن بخشی از عصب تحت‌فشار قرار می‌گیرد. اغلب این امر باعث ایجاد التهاب، درد و مقداری بی‌حسی در پای آسیب‌دیده می‌شود.

اگرچه درد همراه با سیاتیک می‌تواند بسیار شدید باشد، اما در اغلب موارد بدون نیاز به جراحی در ظرف چند هفته درمان می‌شود. ضعف شدید پاها، ایجاد اختلال در روده و یا مثانه، از نشانه‌های ابتلا به سیاتیک شدید است، در این موارد ممکن است عمل جراحی لازم باشد.

انواع سیاتیک


دو نوع درد سیاتیک وجود دارد:

سیاتیک حاد (کوتاه‌مدت)

سیاتیک حاد به‌طورمعمول نیاز به درمان پزشکی خاصی ندارد. علائم و نشانه‌های آن با استفاده از مسکن‌های غیر نسخه‌ای (OTC)، کمپرس سرد و گرم و تمرینات ورزشی، به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابند.

سیاتیک مزمن (طولانی‌مدت)

از سوی دیگر ممکن است سیاتیک مزمن، نیاز به درمان طب فیزیکی (فیزیوتراپی) داشته باشد، ازجمله: تمرینات ورزشی خاص، گرما درمانی و تکنیک‌های دیگر. در موارد نادر ممکن است جراحی موردنیاز باشد. ممکن است سیاتیک حاد بین چهار تا هشت هفته طول بکشد، درحالی‌که سیاتیک مزمن بیشتر طول خواهد کشید.

علائم سیاتیک


معمولاً، درد سیاتیک فقط یک‌طرف بدن را درگیر می‌کند. این درد از کمر شروع شده و در پشت ران و پایین پا ادامه خواهد داشت.

برخی از علائم زیر می‌تواند در درد سیاتیک شایع باشد:

  • درد مداوم فقط در یک‌طرف بدن: باسن و یا پا، اما به‌ندرت ممکن است هر دو طرف را نیز درگیر کند.
  • دردی که از کمر یا باسن سرچشمه می‌گیرد و در طول مسیر عصب سیاتیک – پشت ران، ساق پا و تا انتهای پا – ادامه می‌یابد.
  • اگر بیمار دراز بکشد و یا راه برود، احساس می‌کند دردش بهبود می‌یابد، اما زمانی که بایستد و یا بنشیند، درد بدتر خواهد شد.
  • معمولاً بجای وجود دردی مبهم، بیمار درد را تیز و یا سوزاننده توصیف می‌کند.
  • در برخی موارد احساس سوزن سوزن شدن، تیر کشیدن، بی‌حسی یا ضعف، در پایین ساق پا
  • ضعف یا بی‌حسی در هنگام حرکت پاها
  • درد یا تیر کشیدن درد لگن شدید در یک پا که ایستادن و یا راه رفتن را دشوار می‌سازد.
  • وجود درد و سایر علائم در انگشتان پا، (بسته به ناحیه‌ای از عصب سیاتیک که تحت‌فشار قرارگرفته است)
  • گاها کمردرد، که شدت درد آن به‌شدت درد پا نمی‌رسد.

ممکن است علائم در طول یک حرکت ناگهانی (مانند یک عطسه یا سرفه)، یا در هنگام تغییر موقعیت بدن (مانند زمانی که از یک موقعیت نشسته، به حالت ایستاده در می‌آیید)، شدتشان افزایش یابد. بسته به علت زمینه‌ای ایجاد درد سیاتیک، برخی از این علائم منحصربه‌فرد هستند.

از دیگر علائم بیماری درد لگن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد کمر تا پا 
  • درد لگن تا زانو 
  • درد لگن تا پا

درمان


در بسیاری از موارد درد سیاتیک بدون نیاز به درمان، ظرف حدود ۶ هفته برطرف خواهد شد. هر چیزی که موجب تحریک یا وارد آمدن فشار بر اعصاب شود، می‌تواند موجب درد در کمر، باسن، پشت ران و پا شود. شدت احساس درد می‌تواند به‌طور گسترده‌ای متفاوت باشد. درد سیاتیک می‌تواند به‌صورت دردی خفیف، تیز، احساس سوزش یا ناراحتی شدید بروز نماید. همچنین ممکن است درد سیاتیک باعث پدید آمدن احساس بی‌حسی، ضعف و سوزن سوزن شدن شود. ممکن است در اثر نشستن طولانی‌مدت، بلند شدن، سرفه، عطسه، چرخیدن، بلند کردن اشیاء یا فشار آوردن بر ستون فقرات، درد سیاتیک بدتر شود. درمان درد سیاتیک متنوع است، از کمپرس سرد و گرم گرفته تا داروها، تمرینات ورزشی، داروهای مکمل و یا طب جایگزین.

ترکیبی از کارهایی که می‌توانید در خانه انجام دهید – مانند استفاده از مسکن‌های غیر نسخه‌ای، تمرینات ورزشی و کمپرس سرد یا گرم – تا زمانی که شرایط بیماری شما بهبود پیدا کند، می‌توانند علائم شما را کاهش دهند.

در مواردی که بیماری طولانی شود، ممکن است برای شما پیروی از یک برنامه ورزشی تحت نظارت یک فیزیوتراپیست، تجویز شود. همچنین ممکن است تزریق داروهای ضدالتهابی و ضد درد در ستون فقرات و یا استفاده از مسکن‌های قوی‌تر، نیاز گردد.

ورزش – حرکات ساده ورزشی، مانند پیاده‌روی و کشش‌های ملایم، می‌تواند به کاهش شدت علائم و تقویت عضلات پشت کمک نماید. ممکن است در موارد نادر برای تصحیح مشکل ستون فقرات، جراحی لازم باشد.


دکتر مسعود اعتدالی

نماینده رسمی انجمن علمی کایروپراکتیک ایران

دکترای کایروپراکتیک (علم تطبیق وتنظیم ستون فقرات)

پیشگیری و درمان طبیعی

ناراحتی های ستون فقرات و مفاصل

دارای بوردهای سراسری و ایالتی از آمریکا

24 thoughts on “علت تیر کشیدن درد لگن تا انتهای پا”

  1. سلام وقتتون بخیر من دردسیلتیک دارم امامشکل من موقعی هست که ایستاده ام یاراه میرم خیلی ازاردهنده اس طوری که هردودقیقه راه رفتن 5دقیقه باید بشینم تادردش بیفته چیکارکنم؟

  2. سلام پاهایم سرما خورده واز ران تا ساق پای راست تیر می کشد راه می روم درد کم می شود استراحت کنم درد شدید میشه راه حل وداروش چیه
    سپاس

  3. قسمت پاین وکمروماهیچه های لگن من تازیر زانو درددارد ودرهنگام ورزش شدید تر میشوداما درهنگام دراز کشیدن درآن برطرف میشود علت آن چیست؟؟

    1. درود
      اختلالات مکانیکی مهره ها و لگن می تواند باعث بروز چنین ناراحتی ها شود، سابقه ترومای ورزشی و یا تصادف و زمین خوردن میتواند عامل باشد.برای بررسی و درمان لازم است حضورا معاینه و احیانا گرافی و یا ام آر آی توصیه شود.
      با آرزوی بهبودی.

  4. سلام وعرض ادب.
    یه چند ماهی میشه که پای راستم یه جورای خسته هست مثلا بخوام کاری انجام بدهم اگه زیاد طول بکشه پای راستم خصوصا زیر زانوم تا پا یا کف پام گرم میشه ودرد میکنه..بعضی وقتا هست البته اگه کاری انجام ندهم هیچ مشکلی نداره.یا بعضی وقتا لگن راستم وسط ران تقریبا تیر میکشه انگار با سوزن میزنن همیشه نیست ،اما کف پام گرم میشه و انگار دارن به کف پام میزنند این جوری حس میکنم به نظرتون نیاز به عکس امرای هست یا نه…

    1. درود،
      میتونه از علائم هرنی دیسک باشه که باید از نشستن و ایستادن طولانی و کارهای سنگین پرهیز نمود. ولی اصولا باید جهت بررسی و معاینه و نشخیص به پزشک مراجعه نمود و در صورت نیاز ام آر آی توصیه میشود.
      با آرزوی بهبودی

  5. سلام من چند ماهی میشه پای راستم از لگن تا پایین تیرهای وحشتناکی میکشه که اصلا آروم و قرار برام نمیزاره. اول مدت زمان دردش در حد ۲ دقیقه بود الان شده حدود ۶ یا ۷ دقیقه. دردش به حدی شدید هست که برام غیر قابل تحمله. میشه بفرمایید علت چیه؟

    1. پاسخ دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک :
      درود، میتونه از التهاب و بیرون زدگی دیسک بین مهره های کمری باشه.
      ضمن استراحت و پرهیز از کارهای سنگین و نشستن طولانی، به پزشک مراجعه فرمایین که معاینه و بررسی شود و احیانا ام آرآی درخواست شود برای تشخیص بهتر و نوع درمان.
      با آرزوی بهبودی

    1. پاسخ دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک :
      درود،
      ظاهرا علائم فشار بر روی ریشه عصب ناشی از بیرون زدگی دیسک می باشد. فعلا ورزش رو متوقف و استراحت کنید. وبرای بررسی دقیق به پزشک جهت معاینه و بررسی واحیانا دستور ام آر آی کمر ، مراجعه نمایید.

  6. سلام خسته نباشید .من در جلسه فوتسال دچار گرفتگی در پایین کمر شدن ب طوری که کمرم خم و راست نمیشد .بعد از کمی خوب شدن و ادامه فوتسال بعد از دو جلسه ساق پای چپ دچار درد میشه و اگر دراز کشیده باشم خوبه همین که بلند میشم درد میگیره و در قسمت لگن هم انگار گرفتگی داره .ام ار ای گرفتم جواب متخصص اینه بود که دیسک نیست اما دکترم گفت دیسکه .ایا امکان داره که از عضلات باشه ؟

    1. پاسخ دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک :
      درود بر شما
      اگر ام آر آی خوب بوده، فعلا مدتی استراحت کنین و زیر نظر منخصص چند جلسه فیزیوتراپی و تحت نظر ملایم نرمش رو شروع کنین. وقتی کاملا علایم برطرف شد فعالیت ورزشی رو اصولی ادامه بدین.
      با آرزوی بهبودی و تندرستی

    1. پاسخ دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک :
      درود بر شما، یکی از علتها میتونه از التهاب و بیرون زدگی دیسک باشه ولی برای بررسی دقیق باید حضورا به مطب یک پزشک متخصص مراجعه بفرمایین تا معاینه و پیگیری شود. با آرزوی بهبودی و تندرستی

  7. سلام خسته نباشید ۵ماهی میشه درد پای راست از لگن به پایین دارم احساس سردی و بی حسی رو پام خیلی هم استراحت کردم دکترم رفتم گفتن دیسک هست من یه ذره هم کمر درد ندارم ممکنه واقعا دیسک باشه

  8. سلام اقای دکتر
    من دوسالی هست کمرم موقعی که از حالت نشستن بلند میشم سرپا تا مدتی نمیتونم صافش کنم خیلی درد داره و خشکه
    ۳۶ سالمه خانم هستم
    وقتی هم سرپا می ایستم پنج دقیقه بیشتر بشه درد زیادی تو گودی کمرم حس میکنم
    یه چند ماهی هم وقتی بلند میشم لگن سمت راستم تا زانو درد میگیره

    1. پاسخ دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک :
      درود بر شما.
      منشا و علت های متعددی میتونه داشته باشه ولی از روی تجربه و نشانه ها بیشتر فیزیکی و مشکل بیومکانیکی هست، شاید در اثر ضربه یا تصادف و زمین خوردگی که از قبل اتفاق افتاده و به مرور و در اثر کار سنگین و غیره بروز کرده. ضمن پرهیز از کار سنگین و استراحت ، بهترین اقدام ، مراجعه به پزشک برای معاینه و تصویر برداری ( گرافی و یا ام آر آی ) از آن ناحیه و درمان می باشد.
      با آرزوی بهبودی و تندرستی

  9. سلام وقت بخیر.
    من یک هفته ای هست که زیر زانوی چپم روبه سمت ران احساس گرفتگی و سفتی دارم. موقعی که نشستم یا ایستاده م و راه میرم حسش نمیکنم. اما زمانی که در حالت ددلیفت هستم درد تیرکشنده ای حس میکنم. درد در ناحیه اتصال زانو به پشت ران زمانی شدیدتر میشه که پای چپم نوددرجه باشه و پای راستم صاف باشه و وزن بدنم رو روی پای چپ بندازم. ورزش میکنم سه روز در هفته به مدت ۲ ساعت و شغلم هم طوریه که ۳ روز در هفته روزی ۶ ساعت سرپا و در حال راه رفتن هستم.
    خانم هستم و 30 سالمه

    1. درود،
      منشا درد میتواند از ناحیه کمر باشد. ضمن رعایت کردن و پرهیز از نشستن و ایستادن طوللانی و کارهای سنگین ، برای برر سی به پزشک جهت معاینه و بررسی مراجعه فرمایید

  10. سلام ، من خانمم۲۳ سالمه چند وقتی هست ک وقتی زیاد میشینم یا مثلا پای برهنه ظرف میشورم یا اشپزی میکنم از باسن و دنبالچه و لگن (درد میهمه نمیدونم دقیقا از کدوم قسمته )تا پایین پای چپم یه درد خاصی رو حس میکنم ، وقتی به شکل جنین میخوابم حس بهتری دارم ، دلیلش چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *