علت روماتیسم مفصلی
علت روماتیسم مفصلی حمله کردن سیستم ایمنی به لایه داخلی غشاء مفصل یا غشاء سینوویال (لایه غشاهای پیرامون مفصل) است. نقش معمول سیستم ایمنی بدن حفاظت از ما در برابر عفونتها میباشد. با این حال برخی معتقدند علت روماتیسم مفصلی مشخص نیست. این علت به ترکیبی از عاملهای هورمونی یا محیطی و ارثی یا ژنتیک مربوط میشود. از هر صد نفر یک نفر در طول عمرش به نوعی به این بیماری مبتلا میشود.
دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک – علت روماتیسم مفصلی
روماتیسم مفصلی و به خصوص روماتیسم زانو در زنان درصد شیوع بالاتری دارد و زنان سه برابر بیش از مردان به این بیماری مبتلا میشوند. رماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) معمولاً بین ۳۵ تا ۶۰ سالگی بروز میکند، اما بر اساس اکثر پژوهشها احتمال ابتلا به روماتیسم در دوره میانسالی بیشتر است.
با وجود این، زمانی که فرد دچار بیماری خود ایمنی میشود، سیستم ایمنی به جای حمله به عوامل خارجی مثل عفونت، به بافتهای سالم بدن حمله میکند و در نتیجه باعث ایجاد التهاب و آسیب به مفاصل میشود.
تورم، زمانی رخ میدهد که مفصل در واکنش به التهاب، مقدار زیادی مایع سنوویال تولید میکند. گاهی اوقات سایر بخشهای بدن مثل ریه و چشم تحت تأثیر قرارمیگیرند. التهاب حاصله، غشاء سینوویال را ضخیم میکند و در نهایت غضروف و استخوان درون مفصل را از بین میبرد.
تاندونها و رباطهای (لیگامانها) نگهدارنده مفاصل در کنار یکدیگر، ضعیف و کشیده میشوند و به تدریج مفصل شکل طبیعی و نظم خود را از دست میدهد.
عوامل افزایش دهنده احتمال ابتلا به رماتیسم مفصلی
عوامل افزایش دهنده احتمال ابتلا به روماتیسم مفصلی عبارتند از:
جنسیت: روماتیسم مفصلی در زنان شایع تر از مردان میباشد.
سن: روماتیسم مفصلی در همه سنین میتواند رخ دهد، اما عموماً در سنین ۳۵ تا ۶۰ سالگی بروز مییابد.
سابقه خانوادگی: در صورت ابتلای یکی از افراد خانواده به آرتریت روماتوئید، احتمال ابتلای دیگر اعضای خانواده هم افزایش مییابد.
علائم بیماری رماتیسم مفصلی بسته به مرحله بیماری می تواند خفیف و یا شدید باشد. در این بیماری در زمان حمله مفاصل ملتهب و دردناک شده، دامنه حرکتی و قدرت عضلات کاهش مییابد.
در بیماری روماتیسم، هم در زمان حمله و هم در فاز آرامش باید تمرینات مناسب توسط بیمار انجام شود، زیرا در صورتی که مفاصل به حال خود رها شوند، عدم حرکت باعث خشکی مفصلی و کاهش دامنه حرکتی و در نتیجه تغییر شکل مفصل میگردد.
تغییر شکل و خشکی مفصلی در بیماری روماتیسم مفصلی و به خصوص در مفاصل انگشتان دست شایع بوده و باعث ناتوانی فرد در انجام کارهای روزانه میگردد.
عوامل خطر
- عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های روماتیسمی
- ابتلا به بیماری های عفونی و ویرورسی
- مصرف بیش از حد مواد حاوی کافئین
- سیگار کشیدن و استعمال سایر دخانیات
دکتر مسعود اعتدالی،بهترین متخصص کایروپراکتیک
دکتری کایروپراکتیک از آمریکا، علم تطبیق و تنظیم ستون فقرات و مفاصل
جهت مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
استئوآرتریت یا آرتروز زانو | علل و علائم
درمان استئوآرتریت و تشخیص آن چگونه است؟