بررسی علت و علائم رادیکولوپاتی گردنی
رادیکولوپاتی گردنی یا عصب تحت فشار زمانی رخ می دهد که یک عصب گردنی هنگام جدا شدن از نخاع تحت فشار یا آزار قرار می گیرد. طبق اطلاعات سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک این مسئله می تواند باعث درد با انتشار به شانه،ضعف عضلانی و خواب رفتگی در امتداد شانه و دست شود.
رادیکولوپاتی گردنی معمولا در اثر تغییرات ستون فقرات با افزایش سن مانند ایجاد آرتریت به وجود می آید. در افراد جوان تر غالبا صدمه ناگهانی منجر به فتق دیسک گردن می شود. در بیشتر موارد رادیکولوپاتی گردنی به درمان مراقبتی شامل دارودرمانی و فیزیوتراپی جواب می دهد.
علل رادیکولوپاتی گردنی
رادیکولوپاتی گردنی بیشتر به علت تغییرات دژنراتیو ستون فقرات با افزایش سن و یا حادثه ای که باعث فتق یا برآمدگی دیسک گردن شده ایجاد می شود.
تغییرات دژنراتیو:
با افزایش سن دیسک شروع به کاهش ارتفاع و برآمدگی می کند. دیسک ها آب خود را از دست می دهند و شروع به خشک و سفت شدن می کنند. هنگامی که دیسک ارتفاع خود را از دست می دهد، مهره ها به سمت یکدیگر حرکت می کنند. در جواب این تغییر بدن برای تقویت دیسک قطعات استخوانی به نام Spur (خار) اطراف آن تولید می کند.
این قطعات استخوانی باعث خشکی ستون فقرات و تنگی سوراخ بین مهره ای که عصب نخاعی از آن عبور می کند می شود که نتیجه آن تحت فشار قرار گرفتن عصب نخاعی است. تغییرات دژنراتیو دیسک ها معمولا آرتریت یا اسپوندیلوزیس نامیده می شوند.
این تغییرات نرمال هستند و در تمام افراد رخ می دهند. در حقیقت نیمی از افراد میان سال و مسن تر دچار آسیب دیسک ها و تحت فشار قرار گرفتن اعصاب نخاعی می شوند و علامت دردناکی ندارند. مشخص نیست که چرا بعضی از بیماران علایم را نشان می دهند و سایرین بدون هیچگونه علامتی هستند.
فتق دیسک:
دیسک وقتی دچار فتق می شود که قسمت ژلی مرکزی آن (نوکلئوس) به سمت خارجی آن (آنولوس) فشار بیاورد. اگر دیسک بسیار فرسوده یا آسیب دیده باشد، نوکلئوس به تمامی مسیر فشار وارد می کند. هنگامی که فتق دیسک به سمت کانال نخاعی برآمده می شود، باعث فشار بر ریشه عصب نخاعی و ایجاد درد و ضعف در مسیر عصب می شود.
علائم:
در بیشتر موارد درد رادیکولوپاتی گردنی از گردن شروع و به سمت بازو در مسیر عصب آسیب دیده انتشار میابد. درد معمولا سوزشی و تیز است. حرکات خاص گردن مانند عقب بردن و چرخاندن سر موجب افزایش درد می شود.
سایر علائم:
- سوزش یا حس سوزن سوزن شدن دست و انگشتان
- ضعف عضلات بازو، شانه و دست
- از دست دادن حس
بعضی بیماران ذکر می کنند که هنگامی که دست خود را بالای سر خود می گذارند، دچار کاهش درد می شوند. این حرکت موقتا فشار روی ریشه عصبی را کاهش می دهد.
بهترین متخصص کایروپراکتیک – اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی
مطالعه بیشتر:
پیشگیری از شکستگی سر استخوان ران