بررسی علل تعویض کامل مفصل آرنج
اگرچه تعویض مفصل آرنج بسیار کم تر از تعویض مفصل زانو یا تعویض مفصل لگن متداول است، به همان اندازه در تسکین درد مفصلی و بازگشت افراد به فعالیت هایی که از آن لذت می برند موفقیت آمیز است. در ادامه این مطب سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک به بررسی علل تعویض کامل مفصل آرنج می پردازیم. تا پایان این نوشته همراه ما باشید.
در جراحی تعویض کامل مفصل آرنج، بخش های آسیب دیده هومروس و اولنا(زند زیرین) با اجزای مصنوعی تعویض می شوند یک مفصل آرنج مصنوعی از لولاهای فلزی و پلاستیکی همراه با دو استم فلزی تشکیل شده است. استم ها درون بخش توخالی استخوان به نام کانال قرار می گیرند.
انواع متفاوتی از تعویض مفصل آرنج وجود دارد، و اجزاء در اندازه های مختلفی ارائه می شوند. همچنین تعویض ناکامل مفصل آرنج وجود دارد، که ممکن است در شرایط بسیار خاصی به کار رود.
علت تعویض مفصل آرنج
چندین بیماری می تواند باعث درد و ناتوانی آرنج شود و بیماران و پزشکان را به فکر جراحی تعویض مفصل می اندازد.
آرتریت روماتوئید
این بیماری است که در آن غشای سینوویال اطراف مفصل ملتهب و ضخیم می شود. این التهاب مزمن می تواند موجب آسیب به غضروف شود و در نهایت باعث از بین رفتن غضروف، درد و سفتی می شود. آرتریت روماتوئید متدوال ترین شکل گروهی از اختلالات است که “آرتریت التهابی” می نامید.
ناپایداری
ناپایداری زمانی اتفاق می افتد که رباط(لیگامان)های نگهدارنده مفصل آرنج در کنار یکدیگر آسیب ببینند و عملکرد خوبی ندارند. آرنج مستعد دررفتگی است. ناپایداری مزمن اغلب در اثر آسیب ایجاد می شود.
استئوآرتریت (بیماری دژنراتیو مفصلی)
استئوآرتریت یک نوع آرتریت “ساییدگی و پارگی” مربوط به سن محسوب می شود. معمولا در افراد ۵۰ سال به بالا اتفاق می افتد، اما ممکن است در افراد جوان تر نیز رخ دهد. غضروفی که موجب ضربه گیری استخوان های آرنج می شود، نرم می شود. سپس استخوان ها در مقابل یکدیگر ساییده می شوند. با گذشت زمان، مفصل آرنج سفت و دردناک می شود.
دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید
شکستگی شدید
شکستگی شدید یک یا چند استخوان تشکیل دهنده آرنج یکی دیگر از علل شایع در افراد تحت جراحی تعویض مفصل آرنج محسوب می شود. در صورت شکستگی خرد شونده آرنج، ممکن است پزشک در قرار دادن قطعات شکسته استخوان در جای خود با مشکل مواجه شود. علاوه بر این، تغذیه خونی به قطعات استخوانی می تواند منقطع شود. در این نوع موارد، جراح ممکن است تعویض مفصل آرنج را توصیه نماید. بیماران مسن مبتلا به پوکی استخوان (استخوان ضعیف و شکننده) بیش تر در معرض شکستگی های شدید آرنج قرار می گیرند.
علاوه بر این، برخی از شکستگی ها به خوبی بهبود پیدا نمی کنند و برای اداره مشکلات مداوم ممکن است تعویض مفصل آرنج ضرورت یابد.
آرتریت بعد از تروما
این نوع آرتریت می تواند آسیب جدی آرنج را به دنبال داشته باشد. شکستگی های استخوان های تشکیل دهنده آرنج، یا پارگی های تاندون ها و رباط(لیگامان)های اطراف می تواند با گذشت زمان به آسیب غضروف مفصلی منجر شود. این آسیب موجب درد می شود و عملکرد آرنج را محدود می کند.