علل درد مچ پا | بهترین متخصص کایروپرکتیک

علل شایع درد مچ پا

علل درد مچ پا عبارتست از:

پیچ خوردن مچ پا (کشیدگی و پارگی رباط مچ پا)

علل درد مچ پا | بهترین متخصص کایروپرکتیک

پیچ خوردن مچ پا آسیبی است که در اغلب موارد موجب پارگی رباط‌های خارجی مچ پا می‌شود و میزان این آسیب می‌تواند خفیف یا بسیار شدید باشد. در صورتی که آسیب مچ بسیارشدید باشد ممکن است رباط مچ پا به طور کامل پاره شود که در این حالت مچ پا دچار بی ثباتی می‌شود.

در صورتی که مچ پای فرد چندین بار و به صورت مکرر پیچ بخورد، رباط‌های مچ پا ضعیف می‌شوندو مچ پا به طور مزمن دچار بی ثباتی شده و در نتیجه در ادامه نیز مچ پا مکررا پیچ می‌خورد. همین مسئله در ادامه موجب بروز سایر مشکلات برای مچ پا، از جمله التهاب غضروف بین استخوان پاشنه و ساق یا تشکیل خارهای استخوانی در مچ پا می‌شود و این مشکلات نیز در نهایت می‌توانند منجر به آرتروز مچ پا شوند.

شکستگی مچ پا

علل درد مچ پا | بهترین متخصص کایروپرکتیک

مچ پا از سه استخوان اصلی تشکیل شده است و پا نیز دارای 26 استخوان است.

شکستگی مچ پا می‌تواند در هر یک از این استخوان‌ها باشد

و معمولا نتیجه‌ی زمین خوردن، وارد شدن ضربه‌ی شدید یا چرخیدن ناگهانی و با سرعت می‌باشد.

کیست گانگلیون

علل درد مچ پا | بهترین متخصص کایروپرکتیک

منظور از کیست گانگلیون توده‌ای از بافت نرم و یا یک برآمدگی پر از مایع است که روی مچ پا تشکیل می‌شود.

این کیست معمولا در زیر پوست تشکیل می‌شود و علاوه بر مفصل مچ پا، ممکن است در پا یا مچ دست نیز ایجاد شود.

این کیست معمولا هیچ دردی ایجاد نمی کند، اما در صورتی که کیست بر روی عصب‌ها فشار وارد کند

می‌تواند موجب بروز درد و نارحتی، بی‌حسی و گزگز پا شود.

تاندونیت تیبیال خلفی

تاندون خلفی تیبیال تاندونی است که عضله‌ی ساق پا را به استخوان‌های مچ پا وصل می‌کند. وظیفه‌ی اصلی این تاندون حفظ قوس کف پا است در هنگام وارد شدن فشار به کف پا در حین راه رفتن یا دویدن می‌باشد. تورم و التهاب این تاندون موجب بروز درد می‌شود و لازم است که فورا برای درمان آن اقدام شود.

سندرم تونل تارسال

تونل تارسال در واقع کانال یا فضایی است که عصب تیبیال از آن عبور می‌کند. سندرم تونل تارسال زمانی رخ می‌دهد که درون این کانال تورم رخ دهد و به عصب تیبیال فشار وارد شود که این مسئله موجب درد مچ پا و پا و همچنین احساس سوزش و گزگز در داخل مچ پا، پاشنه و کف پا می‌شود.

آرتریت مچ پا

آرتریت یا آرتروز مچ پا به معنای التهاب بافت‌هایی است که درون مفصل قرار دارند. این التهاب موجب بروز درد، تورم و آسیب به مفصل می‌شود. در صورت عدم اقدام برای درمان این مشکل، درد پا و مچ پا شدیدتر می‌شود و نهایتا این درد تا حدی غیرقابل تحمل می‌شود که نمی‌توانید حتی مسافتی کوتاه را نیز راه بروید.

آرتریت بسیار شدید می‌تواند موجب محدود شدن دامنه‌ی حرکتی مفصل شده و کیفیت زندگی شما را کاهش دهد. اما در صورت اقدام برای درمان آرتریت، شما می‌توانید روند پیشروی بیماری را کنترل کنید و زندگی فعال‌تری داشته باشید.

آرتروز مفصلی

آرتروز مفصلی یا استئوآرتریت مچ پا نوعی بیماری فرسایشی است که موجب تحلیل رفتن و تخریب غضروف بین مفصلی می‌شود. در صورت ابتلا به آرتروز مچ پا، غضروفی که در سطح استخوان تیبیا قرار دارد و فشار‌های وارده را جذب می‌کند، فرسایش می‌یابد و به همین خاطر شخص در هنگام راه رفتن احساس درد می‌کند و استخوان‌های او بر روی هم سایش دارند.

روماتیسم

روماتیسم یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن شخص به اشتباه به غشای مفصلی بدن به نام غشای سیناویال، حمله می‌کند و موجب التهاب و درد مزمن مفصل می‌شود.

بر اثر ابتلا به روماتیسم، غشای سیناویال ضخیم و ملتهب می‌شود و مایع سیناویال به میزان بیش از حد تولید شده که این مشکل باعث التهاب و آسیب به ساختارهای مفصلی می‌شود. بدین ترتیب روماتیسم موجب تخریب غضروف، درد و خشکی مفصل می‌شود.

علل درد مچ پا | بهترین متخصص کایروپرکتیک


دکتر مسعود اعتدالی

دکتری کایروپراکتیک از آمریکا، علم تطبیق و تنظیم ستون فقرات و مفاصل

جهت مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

 ارتباط دیسک با درد پاها

کاربردها و مراحل درمان شاک ویو تراپی

آسیب تنیس البو و درد آرنج و علت ها و روش های درمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *