علل و علائم فیبرومیالژیا یا ( درد منتشر عضلانی اسکلتی ) | بهترین متخصص کایروپراکتیک

علل و علائم فیبرومیالژیا یا ( درد منتشر عضلانی اسکلتی ) چیست؟

فیبرومیالژیا بیماری ست مزمن که با درد منتشر عضلانی اسکلتی همراه با خستگی، اختلال خواب، اختلال حافظه و تغییر خلق و خوی مشخص می شود. محققان بر این باورند که در این بیماران نحوه ی پردازش سیگنال ها در مغز و نخاع تغییر می کنند و سیگنال های مربوط به احساسات دردناک تقویت می شوند و در نتیجه این بیماران واکنش بیشتری به محرک ها ی دردناک می دهند. علائم اغلب پس از یک واقعه مانند ضربه فیزیکی، جراحی، عفونت یا فشار روانی قابل توجه مشاهده می شود. بیایید تا همراه با دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک علل و علائم فیبرومیالژیا را بررسی کنیم.

گاهی نیز علائم به تدریج و بدون هیچ رویداد تحریک کننده ای ایجاد می شود. این بیماری در زنان بیشتر از مردان دیده می شود. بیشترین شیوع آن در زنان میانسال است و با افزایش سن، شیوع آن افزایش می یابد.

علائم بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا

فیبرومیالژی می تواند علایم بسیار گسترده و مختلفی داشته باشد از این رو با بسیاری از بیماری ها اشتباه می شود و این تشخیص را دشوار می کند.

علائم شایع اولیه فیبرومیالژیا

درد منتشر:

درد همراه با فیبرومیالژیا اغلب یک درد مبهم مداوم است که حداقل برای سه ماه ادامه داشته باشد. باید در هر دو طرف بدن ( نیمه ی راست و نیمه ی چپ بدن) و بالا تنه و پایین تنه ی شما باشد تا به عنوان درد منتشر حساب شود.

خستگی:

خستگی و کوفتگی مزمن یکی از شایعترین علایم این بیماری است. خواب این بیماران اغلب به دلیل درد مختل می شود در نتیجه اغلب وقتی از خواب بیدار می شوند خسته اند، حتی اگر طولانی مدت بخوابند. بسیاری از بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا دارای سایر اختلالات خواب مانند سندرم پاهای بی قرار نیز هستند.

مشکلات شناختی:

افراد مبتلا به فیبرومیالژی در تمرکز و توجه مشکل دارند در نتیجه ی فعالیت های ذهنی را نمی توانند به خوبی انجام دهند.

علل و علائم فیبرومیالژیا یا ( درد منتشر عضلانی اسکلتی ) | بهترین متخصص کایروپراکتیک

موارد همراه فیبرومیالژیا

  • اضطراب
  • افسردگی
  • سندرم خستگی مزمن
  • میگرن و انواع دیگر سردردها
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • سندرم مثانه دردناک

عوامل دخیل در ایجاد فیبرومیالژیا

علل این بیماری کمتر شناخته شده است. احتمالا تغییراتی که در مغز و نخاع افراد مبتلا به فیبرومیالژیا ایجاد می شود، مسئول بروز این علایم هستند. در این بیماران سطح برخی مواد شیمیایی در مغز به صورت غیر طبیعی افزایش می یابد که این مواد های شیمیایی در واقع محرک تولید درد هستند. علاوه بر این به نظر می رسد که گیرنده های درد در مغز این افراد حساس ترند به این معنی که آنها می توانند نسبت به سیگنال های دردناک و غیر دردناک واکنش بیش از حد نشان دهند.

مهم ترین عواملی که منجر به این تغییرات می شوند

ژنتیک:

از آنجا که افراد مبتلا به فیبرومیالژیا اغلب سابقه خانوادگی این مشکل را دارند، به نظر می رسد شاید جهش های ژنتیکی خاصی وجود داشته باشد که فرد را مستعد ابتلا به این اختلال می کند. در واقع اگر پدر، مادر، خواهر یا برادر شما به این بیماری مبتلا باشند، احتمال ابتلا به فیبرومیالژیا در شما بیشتر است.

عفونتها:

مطالعات نشان می دهد برخی از بیماری ها و عفونت ها باعث تحریک یا تشدید فیبرومیالژیا می شوند.

آسیب های جسمی یا روحی:

فیبرومیالژیا گاهی اوقات می تواند در اثر یک حادثه فیزیکی مانند یک تصادف رانندگی ایجاد شود. استرس طولانی مدت نیز ممکن است باعث تحریک این بیماری شود.

عوارض فیبرومیالژیا

درد، خستگی و کیفیت پایین خواب همراه با فیبرومیالژیا می تواند توانایی شما در انجام کارهای خانه یا بیرون را کاهش کند. این اختلالات مزمن می توانند سبب افسردگی و اضطراب شوند.

دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید 


مطالب پیشنهادی:

آسیب های مینیسک زانو چیست؟

راه های تشخیص و درمان مینیسک زانو

راه درمان بورسیت چیست؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *