علل و عوامل ایجاد درد مچ دست | بهترین متخصص کایروپراکتیک

علل و عوامل ایجاد درد مچ دست چیست؟

درد مچ بسته به علت بروز آن میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال درد ناشی از آرتروز استخوانی مشابه دندان درد خفیف توصیف شده درحالی که درد ناشی از سندرم تونل کارپال معمولا به صورت حس سوزن سوزن یا مور مور شدن، به خصوص در شب‌ها، است. یافتن محل دقیق درد در مچ دست، می‌تواند سرنخی باشد برای یافتن آنچه در حقیقت پشت پرده‌ی علائمتان می‌گذرد. قصد داریم تا در ادامه این مقاله سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک به بررسی و مطالعه علل و عوامل ایجاد درد مچ دست بپردازیم. با ما همراه باشید.

عواملی ایجاد کننده درد در مچ دست

وارد شدن آسیب به هر قسمت از مچ دست میتواند منجر به بروز درد شده و توانایی شما برای استفاده از مچ و دستتان را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به بررسی برخی از عوامل درد در مچ دست می‌پردازیم.

مطلب پیشنهادی : بررسی دلایل بروز درد در پاشنه پا

بروز آسیب دیدگی‌ها

آسیب‌های تکراری

هرگونه فعالیتی که نیازمند حرکت مداوم مچ دست باشد، از ورزش تنیس گرفته تا نواختن ویولنسل و یا رانندگی طولانی مدت؛ میتواند بافت‌های اطرف مفاصل را ملتهب ساخته و یا منجر به شکستگی‌های فشاری گردد؛ بویژه اگر فعالیت مذکور، ساعت‌ها و بدون استراحت انجام گیرد. بیماری دکوروین (De Quervain’s disease)، نوعی آسیب دیدگی‌ بر اثر وارد شدن فشارهای مداوم و تکراری می‌باشد که سبب بروز درد در ابتدای انگشت شست (محل اتصال آن به مچ دست) می‌گردد.

آسیب‌های ناگهانی

اغلب آسیب‌های مچ دست مربوط به زمانی است که افراد به صورت ناگهانی بر روی دستشان درحالیکه باز است، می‌افتند. این نوع آسیب دیدگی‌ها می‌توانند منجر به پیچ خوردگی، کشیدگی و یا حتی شکستگی شوند. به طور مثال، شکستگی اسکافوئید، در سمتی از مچ دست که به انگشت شست متصل می‌شود، در استخوانی به نام اسکافوئید رخ می‌دهد. این نوع شکستگی ممکن بلافاصله پس از آسیب‌دیدگی در تصاویر ایکس‌ری قابل تشخیص نباشد.

ایجاد انواع آرتروز

رماتیسم مفصلی

رماتیسم مفصلی به شرایطی گفته می‌شود. که در آن سیستم ایمنی دچار اختلال شده و بافت‌های بدن را مورد حمله قرار می‌دهد. برخلاف آرتروز استخوانی، بروز رماتیسم مفصلی در مچ دست رایج بوده و معمولا اگر یکی از مچ‌ها تحت تاثیر آن قرار گیر، دیگری نیز درگیر می‌گردد.

آرتروز استخوانی

این شرایط زمانی رخ می‌دهد که غضروف پوشاننده‌ی انتهای استخوان‌ها در مفاصل، با گذشت زمان فرسوده شده و از بین برود. بروز آرتروز استخوانی در مچ دست رایج نبوده و اغلب افرادی که در گذشته مچ دستشان آسیب دیده، دچار این بیماری می‌شوند.

علل و عوامل ایجاد درد مچ دست | بهترین متخصص کایروپراکتیک

سایر اختلالات و بیماری‌ها

سندرم تونل کارپال (Carpal Tunnel Syndrome)

سندرم تونل کارپال، به دلیل تحت فشار قرار گرفتن عصب میانی (median nerve) که از مجرای کارپال در زیر مچ دست عبور می‌کند، رخ می‌دهد.

کیست‌های گانگلیون (Ganglion Cysts)

کیست‌های گانگلیون، کیست‌های نرم و پر از مایعی هستند که معمولا روی مچ دست ظاهر می‌شوند. بروز این کیست‌ها در مچ دست با درد همراه بوده و می‌تواند با فعالیت کردن تشدید یافته و یا بهبود یابد.

بیماری کین باخ (Keinbock’s disease)

این اختلال شامل فروپاشی یکی از استخوان‌های کوچک مچ دست به دلیل کاهش میزان عروق مغذی در آن می‌باشد که معمولا در افراد جوانی که به سن بلوغ رسیده‌اند، رخ میدهد.

دکتر مسعود اعتدالی را در اینستاگرام دنبال کنید

عوامل افزایش دهنده احتمال بروز درد در مچ دست

مستقل از سبک زندگی افراد، هرکسی ممکن است دچار درد مچ شود. در این میان عواملی وجود دارند که می‌توانند احتمال بروز درد در مچ دست را افزایش ‌دهند:

شرکت در فعالیت‌های ورزشی

آسیب دیدگی مچ دست در اغلب ورزش‌ها امری رایج است. چه ورزش‌هایی که با آسیب‌های ناگهانی همراه هستند. و چه ورزش‌هایی که در آنها مچ دست به صورت مداوم تحت فشار قرار دارد؛ مانند: فوتبال، بولینگ، گلف، ژیمناستیک، اسنوبوردینگ و تنیس.

کارهای پرتکرار

تقریبا تمامی فعالیت‌هایی که دست و مچ دست را درگیر می‌کنند؛ مانند: بافندگی و یا حتی کوتاه کردن مو، اگر با نیروی کافی و تعداد دفعات تکرار مناسب انجام گیرند، میتوانند مانع از درد مچ شوند.

بیماری‌ها یا شرایطی خاص

بیماری‌ها و شرایطی مانند: بارداری، دیابت، اضافه وزن، رماتیسم مفصلی و نقرس میتوانند احتمال بروز سندرم تونل کارپال را افزایش دهند.

 


مطالعه بیشتر:

تکارتراپی و فیزیوتراپی برای دیسک کمر چیست؟

دلایل بروز بی حسی در بازو چیست؟

علل بروز درد شانه چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *