علل و عوامل پارگی دیسک کمر | بهترین متخصص کایروپراکتیک

بررسی علل و عوامل پارگی دیسک کمر

پارگی دیسک کمر می تواند در هر نقطه از ستون فقرات ایجاد شود؛ اما بیشتر در ستون فقرات کمری (پایین تر) ایجاد می شوند، اگرچه در قسمتی از ناحیه گردن نیز یک محل مشترک وجود دارد.

پارگی دیسک کمر ، دیسک فتق هم نامیده می شود. نوعی بیماری است که بر اثر آن ، یکی از دیسک های ستون فقرات در دیواره خود شکاف ایجاد کرده و مواد داخلی آن به داخل کانال نخاعی منتقل می شود. این امر می تواند در صورت جابجایی و فشار روی نخاع یا یک ریشه عصبی، موجب درد و سایر اختلالات و نشانه ها شود. دیسک های بین وریدی که بین مهره های ستون فقرات قرار گرفته اند. باعث آسان شدن حرکت و خم و راست شدن فرد شده و از ستون فقرات محافظت می کنند.

این دیسک ها، از یک لایه بیرونی سخت به نام حلقه، ساخته شده اند. و ماده داخلی آن ها، نرم و با حالتی مایع است که، به عنوان “هسته” نامیده می شود و به عنوان کمک کننده های جذبی و محافظتی، از ستون فقرات عمل می کنند.

هنگامی که این دیسک ها آسیب می بینند. عواقب آن می تواند دردناک و طولانی مدت باشد. اغلب مشکلات مربوط به دیسک های بین مهره ای، می تواند منجر به مشکلات دیگری در ستون فقرات شود. زیرا ستون فقرات بسیار آسیب پذیر بوده و ساختار خود را زود از دست می دهد.

پارگی دیسک کمر یعنی چه؟

پارگی دیسک کمر ، مربوط به مشکل مخزن لاستیکی (دیسک) بین استخوان های فردی (مهره ها) است که به دسته ستون فقرات شما بستگی دارد. دیسک ستون فقرات مانند ژله است، با هسته ای نرمتر. گاهی اوقات، به عنوان دیسک تضعیف شده یا دیسک شکسته هم نامیده می شود.

پارگی دیسک ممکن است اعصاب نزدیک را تحریک کند و در نتیجه درد، بی حسی یا ضعف در یک دست یا پا، ایجاد شود. از سوی دیگر، در بسیاری از افراد، علائم ناشی از دیسک فتق وجود ندارد. اکثر افراد مبتلا به دیسک فتق ( پارگی دیسک ) ، نیازی به جراحی برای اصلاح مشکل خود ندارند.

علل و عوامل پارگی دیسک کمر | بهترین متخصص کایروپراکتیک

عواملی که خطر ابتلا به دیسک فتق و پارگی دیسک کمر را افزایش می دهند عبارتند از:

وزن: وزن بیش از حد بدن باعث ایجاد استرس اضافی در دیسک های پشتی شما می شود.

شغل: افرادی که مشاغل سخت را دارند، خطر ابتلا به مشکلات کمر نیز در آن ها مشاهده می شود. بلند شدن، تکان دادن،

فشار دادن، خم شدن به سمت جلو و چرخاندن نیز ممکن است خطر ابتلا به دیسک فتق را افزایش دهد.

علائم درمان پارگی دیسک کمر

گاهی اوقات ممکن است با وجود پارگی دیسک کمر، علائم زیادی مشاهده نشود. با این حال، اگر فشرده سازی عصبی یا تحریک ناشی از پارگی دیسک وجود داشته باشد. علائم زیر ممکن است مشاهده شود:

  • درد موضعی
  • درد و یا سوزش در عصب
  • ضعف عضلانی
  • عدم توانایی در حرکت
  • علل پارگی دیسک کمر

پارگی دیسک می تواند در هر نقطه از ستون فقرات ایجاد شود. اما بیشتر درستون فقرات کمری (پایین تر) ایجاد می شوند، اگرچه در قسمتی از ناحیه گردن نیز یک محل مشترک برای پارگی دیسک ، وجود دارد. دیسک ها، نرم هستند، اما قوی بوده و از بافتی همبند ساخته شده اند. و به عنوان کمک کننده های جذبی در مقابل فشار بر روی گردن و پشت، عمل می کنند.

بدتر شدن دیسک ها می تواند باعث تشکیل ترک های کوچک در دیواره بیرونی شود و فشار ناشی از مهره های اطراف، می تواند منجر به ایجاد مایع در هسته دیسک و به نوعی پری در ستون فقرات شود. به طور معمول، پارگی نیز ممکن است ناشی از آسیب ناگهانی، مانند سقوط اتومبیل باشد. افرادی که دارای مشاغل سخت و طولانی مدت بوده و به طور منظم اجسام سنگین بلند می کنند ، نیز مستعد پارگی دیسک هستند.

برخی عناصر هم ممکن است سبب تحریک و در نتیجه پارگی دیسک شوند ،از جمله:

آسیب ناگهانی، تروما یا حادثه، مانند آنچه که ممکن است در یک تصادف اتومبیل رخ دهد. ورزش سنگین، سقوط سخت یا ضربه به پشت با حرکات مکرر، حرکات نامناسب یا بلند کردن اجسام سنگین. رانندگی طولانی، چاقی یا اضافه وزن، عدم تمرین یا فعالیت های منظم، سوء تغذیه، سیگار کشیدن و استفاده بیش از حد الکل. جنسیت (مردان بین ۳۰ تا ۵۰ سال به شدت مستعد ابتلا به دیسک های فتق دردناک هستند. تاریخچه خانوادگی، ژنتیک و ناهنجاری های ستون فقرات مادرزادی.

 اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک


مطالعه بیشتر:

تشخیص و درمان پارگی مینیسک زانو

عمل جراحی تعویض مفصل ران

بهبود دیسک کمر با ورزش های ویلیامز و مکنزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *