عوارض و علل تومورهای نخاع
عوارض
چه تومورهای سرطانی و چه تومورهای غیرسرطانی نخاع باعث فشار روی نخاع و اعصاب ستون مهره ها می شوند و در نتیجه باعث بی حسی و یا بی حرکتی قسمت های پایین تر از تومور می شوند و گاهی اوقات تغییراتی در عملکرد روده و مثانه به وجود می آورند. این آسیب عصبی می تواند همیشگی باشد. اما اگر این تومور زود تشخیص داده و درمان شود، شاید بتوان عملکرد اعصاب را به آنها برگرداند. در این مطلب به بررسی بیشتر عوارض و علل تومورهای نخاع خواهیم پرداخت. بسته به محل قرار گرفتن تومور روی نخاع، می تواند این تومور مرگبار باشد.
علل
علت بیشتر تومورهای نخاع معلوم نیست. محققان تصور می کنند وجود یک ژن ناقص در بدن، در بروز آن موثر است، اگرچه معمولا مشخص نیست که این ژن ناقص از طریق ارثی ایجاد می شود و یا خودبخودی و یا در اثر عوامل محیطی مثل تماس با برخی مواد شیمیایی. اما در برخی موارد، تومورهای نخاع با سندرم های ارثی مثل نوروفیبروماتوز2 ارتباط دارند.
قسمت هایی از ستون فقرات که تحت تأثیر تومور نخاع قرار می گیرند، عبارتند از:
مهره ها:
ستون فقرات از استخوان های کوچکی به نام مهره تشکیل شده است که پشت سرهم در اطراف نخاع قرار گرفته اند و از نخاع و ریشه اعصاب محافظت می کنند.
طناب نخاعی:
یک ستون دو لایه و طولانی از فیبرهای عصبی است که پیام های عصبی را به مغز می برد و از مغز می آورد. پوشش اطراف نخاع شامل سه غشای محافظ است به نام مننژ.
| جهت ورود به اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک کلیک کنید. |
شیوع
شیوع تومورهاى نخاعى برحسب محل بهترتیب زیر است:
۱. توراسیک
۲. کمرى
۳. گردنی
۴. ساکرال
سعى باید بر این باشد که تمام نوروفیبرومها و مننژیومها با اتصالات مربوطه آنها به ریشههاى نخاعى یا سختشامه بهطور کامل خارج گرداند.
اندیکاسیون جراحى در تومورهاى متاستاتیک به نخاع عبارتند از:
۱. پیشرفت سریع از دستدادن عملکرد
۲. تومورهاى مقاوم به رادیاسیون
۳. تومورهائى که تشخیص آنها قطعى نشده و احتمال تشخیصهاى دیگر مثل آبسههاى نخاعى مطرح باشد
۴. عود بعد از رادیاسیون
۵. پیشرفت تومور علىرغم رادیاسیون و درمان با کورتون