عوارض و عوامل خطر در روماتیسم مفصلی چیست؟
RA ناشی از اشکال در سیستم ایمنی بدن است. وقتی سیستم ایمنی فرد سالم باشد، به مبارزه با عفونت کمک می کند. در افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی، سیستم ایمنی به اشتباه به سلولهای پوشش مفاصل حمله میکند و در نتیجه باعث التهاب مفاصل میشود و آنها را متورم، سفت و دردناک میکند. در ادامه این مقاله از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک به بررسی عوارض و عوامل خطر در روماتیسم مفصلی خواهیم پرداخت.
افرادی که به روماتیسم مفصلی مبتلا هستند، دورههایی را تجربه میکنند که هیچ علامتی ندارند و زمانهایی هم هستند که علائم آنها تشدید میشود. در حال حاضر، هیچ درمانی برای روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما درمان مناسب و ورزش متوسط ممکن است به کاهش عود بیماری کمک کند. اگر RA درمان نشود، مفاصل، غضروف و استخوانهای نواحی آسیب دیده ممکن است آسیب ببینند.
عوارض روماتیسم مفصلی
در صورت عدم درمان، RA می تواند به مفاصل، غضروف اطراف و استخوان های مجاور آسیب برساند و منجر به بدشکلی مفصل شود. RA درمان نشده همچنین می تواند منجر به ایجاد توده های سفت در مفاصل یا نزدیک آنها شود که به نام ندول های روماتیسمی شناخته می شوند. این ندول ها یک علامت بصری هستند که افراد با این بیماری اغلب به آن دچار می شوند.
مطلب پیشنهادی : درمان علل درد مفصل ران و لگن
علاوه بر ناهنجاری های مفصلی و ندول های روماتیسمی، RA همچنین می تواند منجر به موارد زیر شود:
- سندرم تونل کارپال
- التهاب در سایر نواحی بدن از جمله چشم ها، قلب و ریه ها
- خطر بیشتر حمله قلبی و سکته مغزی
عوامل خطر در روماتیسم مفصلی
پزشکان نمیدانند بدن افراد مبتلا به RA چه چیزی سیستم ایمنی را برای حمله به مفاصل تحریک میکند. با این حال، برخی از عوامل وجود دارد که محققان میدانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهند:
جنسیت:
زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به RA هستند. یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که از هر 12 زن، 1 نفر و از هر 20 مرد، 1 نفر در طول زندگی خود به روماتیسم مفصلی مبتلا می شوند.
سیگار کشیدن:
طبق یک مطالعه در سال 2009، شواهد قوی وجود دارد که سیگار کشیدن هم خطر ابتلا به RA را افزایش میدهد و هم باعث پیشرفت سریعتر آن میشود.
اضافه وزن:
یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که بین چاقی و افزایش اندک ریسک ابتلا به RA ارتباط وجود دارد.
همچنین برخی از عوامل وجود دارد که محققان دریافته اند که خطر ابتلا به RA را کاهش می دهند. از جمله:
مصرف متوسط الکل:
یک مطالعه در سال 2012 نشان داده که مصرف متوسط الکل با کاهش خطر ابتلا به RA مرتبط است.
شیردهی:
بر اساس این مطالعه در سال 2014، زنانی که به نوزاد خود از سینه شان شیر داده اند، خطر ابتلا به RA در آنها کاهش می یابد.
دکتر مسعود اعتدالی را در اینستاگرام دنبال کنید
زمان مراجعه به پزشک
فردی که علائم و نشانه های اولیه RA را تجربه می کند باید به پزشک مراجعه کند. پزشک می تواند به تشخیص بیماری کمک کند و درمان مناسب را توصیه کند.
تشخیص و درمان به موقع روماتیسم مفصلی احتمال بروز عوارض ناشی از این بیماری را کاهش می دهد.
سلام وقت بخیر و خسته نباشید..مادر من ۴۰ ساله هست و مبتلا ب روماتیسم هست و دکتر گفته که دچار التهاب شدید قلب هستن و احتمال خطر سکته وجود داره ایا درمانی هست یا راهی که این خطر سکته و ایست قلبی رو کمتر کرد؟شدیدا مادرم و کل اعضا خونواده نگران این مسئلن و من میترسم ک این نگرانی خودش عاملی بشه برای رخ دادن این موضوع..ممنون میشم پاسخ بدید و راهنمایی کنید