عوامل درد داخلی زانو
عوامل درد داخلی زانو:آسیب های داخلی زانو آن دسته از آسیب ها هستند که در واقع در بخش داخلی زانو، یعنی بخشی از زانو که به پای دیگر نزدیک تر است، اتفاق می افتد. درد داخلی زانو به دلایل مختلف اتفاق می افتد. مثلاً آسیب دیدگی رباط داخلی یا پارگی مینیسک داخلی می تواند باعث درد در این بخش شود.
آسیب دیدگی رباط داخلی زانو
آسیب دیدگی رباط داخلی زانو ممکن است به صورت کشیدگی یا پارگی باشد.
این دو نوع آسیب دیدگی شایع ترین آسیب های مربوط به دردهای بخش داخلی زانو هستند.
رباطی که در بخش داخلی زانو قرار دارد به استحکام و ثبات بخش داخلی زانو کمک می کند. آسیب دیدگی رباط داخلی زانو معمولاً زمانی اتفاق می افتد که یک نیروی شدید به صورت مستقیم به بخش خارجی زانو وارد شود.
به طور مثال افرادی که به سراغ ورزش اسکی می روند احتمال زیادی دارد که با این آسیب دیدگی مواجه شوند. نیرویی که به پای اسکی بازان در صورت فرود ناموفق وارد می شود دقیقاً از همین نوع است. این نیرو می تواند باعث کشیدگی بیش از حد یا حتی پارگی رباط داخلی زانو شود. آسیب دیدگی رباط داخلی زانو علاوه بر ایجاد درد معمولاً باعث ایجاد تورم، خشکی زانو، گیر کردن یا قفل شدن زانو و سستی و عدم ثبات زانو می شود.
پارگی مینیسک داخلی زانو
مینیسک داخلی زانو هم درست مانند مینیسک خارجی زانو و با دلایل مشابه ممکن است دچار آسیب شود. علائم و عوارض پارگی مینیسک داخلی زانو هم تقریباً مشابه پارگی مینیسک خارجی زانو است. تنها تفاوت آن ها در این است که دردی که در پارگی مینیسک داخلی زانو احساس می شود در بخش داخلی زانو می باشد.
بورسیت پس آنسرین (Pes Anserine)
بورسیت یا التهاب بورس در واقع التهاب و آسیب دیدگی کیسه های کوچک پر از مایع است که کارشان کاهش اصطکاک و درگیری بافت ها با یکدیگر است. بورس پس آنسرین در بخش داخلی زانو و در انتهای رباط داخلی زانو قرار دارد.
این بورس دقیقاً در محل اتصال رباط داخلی زانو با استخوان درشت نی (یا قلم پا) قرار دارد. این بورس به دلایل مختلف ممکن است ملتهب شود و برای جلوگیری از ایجاد آسیب مایع اضافی در خود نگه دارد. در این حالت بورس متورم می شود و باعث می شود بخش داخلی زانو تحت فشار قرار بگیرد.
التهاب چین خوردگی داخلی زانو
پلیکا (plica) یا چین خوردگی داخلی در واقع چین های نازکی هستند که بر روی پوشش مفصلی یا مایع مفصلی وجود دارند. این لایه چین خورده بخش داخلی زانو را پوشانده است. زمانی که این بخش از زانو دچار التهاب شود، چین خوردگی ها ضخیم تر شده و احتمال اینکه با استخوان ران درگیر شده یا میان کاسه زانو و استخوان درشت نی گیر کند بیشتر می شود .
التهاب چین خوردگی به علت باز شدگی بیش از حد زانو یا خم شدن های مکرر آن به وجود می آید. التهاب پلیکا معمولاً باعث کرختی یا درد در بخش داخلی زانو می شود. به علاوه فرد هنگام حرکت دادن زانو احساس ترق و تروق یا احساس گیر کردن و خشکی و قفل شدگی می کند.
دکتر مسعود اعتدالی،بهترین متخصص کایروپراکتیک
دکتری کایروپراکتیک از آمریکا، علم تطبیق و تنظیم ستون فقرات و مفاصل
جهت مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک کلیک کنید.