بررسی عوامل موفقیت جراحی تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل زانو در حال حاضر به رایج ترین جراحی تعویض مفصل تبدیل شده است. در سال 2010 بیش از 721000 جراحی تعویض مفصل زانو در ایالات متحده انجام شد. بین سالهای 1991 تا 2010، میزان انجام تعویض مفصل زانو بیش از 161 درصد افزایش یافته است که تا حدی به دلیل پیشرفت در علم ایمپلنت مفصل زانو، تجربه جراحان و جمعیت رو به رشد بیماران نیازمند تعویض مفصل بوده است. اگرچه دید عموم را می توان با تبلیغات و مطبوعات منفی، تحت تأثیر قرار داد، اما واقعیت این است که جراحی تعویض مفصل زانو یکی از موفق ترین روش های جراحی است که امروزه انجام می شود و درک بیماران از آن تا حد زیادی مثبت است. در ادامه این مقاله از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک به بررسی عوامل موفقیت جراحی تعویض مفصل زانو خواهیم پرداخت.

میزان موفقیت

نرخ موفقیت و بهبود کیفیت زندگی برای بیماران تعویض مفصل زانو، بنا بر آمار قابل اعتمادی بسیار بالا است. از هر 10 بیمار تعویض مفصل زانو، 9 بیمار بلافاصله از درد زانو تسکین می‌یابند و 95 درصد گزارش می‌دهند که از عمل خود راضی هستند. بسته به سطح سلامت و فعالیت بیمار تقریباً 90 درصد از مفاصل زانوی جایگزین شده 10 سال دوام می‌آورند، در حالی که 80 درصد آن‌ها 20+ سال عمر می کنند.نتایج از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است.

مطلب پیشنهادی : بررسی جراحی ترمیم پارگی لابروم لگن

علل تعویض مفصل زانو

اکثر بیماران تعویض مفصل زانو بالای 60 سال سن دارند (66/52%)، اما عوامل خاصی می‌توانند نیاز به تعویض زانو در افراد جوان‌تر را ایجاد کنند و تعداد فزاینده‌ای از بیماران در سنین 50، 40 و حتی 30 سالگی وجود دارد که تعویض مفصل زانوی موفقیت‌آمیزی داشته‌اند. بزرگترین عامل پیشرونده به سمت تعویض مفصل زانو، آرتریت پیشرفته است، با این حال شرایط دیگری مانند استئونکروز (کاهش خون رسانی به استخوان که باعث مرگ استخوان و درد می شود) و صدمات (تروما ناشی از تصادفات یا آسیب های ورزشی) نیز ممکن است منجر به شکستگی مفصل زانو و ایجاد نیاز به جراحی تعویض زانو شوند.

تاثیر توانبخشی در موفقیت

در حالی که جراحی تعویض مفصل زانو تا حد زیادی موفقیت آمیز است، موفقیت این روش تا حدی به دوره توانبخشی پس از جراحی مربوط می شود. برای اینکه بتوانید نتیجه خوبی از جراحی تعویض مفصل زانو داشته باشید، باید در تمرینات توانبخشی، فردی فعال باشید. اهمیت این موضوع را نمی توان دست کم گرفت.

توانبخشی پس از تعویض مفصل زانو تقریباً بلافاصله شروع می شود. به محض انجام عمل جراحی با یک فیزیوتراپیست کار خواهید کرد. در مراحل اولیه توانبخشی تاکید بر حفظ حرکت مفصل زانوی تعویض شده و اطمینان از این است که بتوانید بطور ایمن راه بروید. بدن با ایجاد بافت اسکار نسبت به جراحی واکنش نشان می‌دهد و اگر طبق دستور پزشک و فیزیوتراپ روی خم و راست کردن مفصل زانوی تعویض شده خود تمرکز نکنید، ممکن است هرگز نتوانید حرکت طبیعی خود را بدست آورید.

فیزیوتراپ به شما کمک خواهد کرد تا یک برنامه توانبخشی عملی ایجاد کنید که بتوانید آن را در خانه یا در یک باشگاه در نزدیکی تان ادامه دهید. در طول دوره نقاهت و توانبخشی، مهم است که دستورالعمل‌های فیزیوتراپیست را با دقت دنبال کنید و روی مفصل زانوی جدید خود یا عضلات و بافت‌های اطراف آن که در حال بهبودی و قوی‌تر شدن هستند، بیش از حد کار نکنید.

عوارض جراحی تعویض مفصل زانو | بهترین متخصص کایروپراکتیک

میزان انتظارات از زانوی جدید

در حالی که تعویض موفقیت آمیز مفصل زانو باعث تسکین درد عالی می شود، اما یک زانوی طبیعی به شما نمی دهد. بسیاری از بیماران بدون درد هستند، اما برخی هنوز ممکن است دردهای گاه به گاه داشته باشند و احساس کنند که این مفصل “خود” آنها نیست. اکثر بیماران می توانند به فعالیت های خود بازگردند. با این حال، فعالیت های با فشار زیاد یا دویدن بعد از تعویض زانو توصیه نمی شود. برای شش تا هشت هفته اول، باید به طور ویژه مراقب باشید که مفصلتان را نچرخانید یا نپیچانید و در حالی که در رختخواب دراز کشیده اید، زانوی خود را تا حد ممکن صاف نگه دارید. همچنین باید از زانو زدن و چمباتمه زدن در دوره پس از جراحی تعویض مفصل زانو اجتناب کنید.

زمان ضرورت جراحی اصلاحی

جراحی “اصلاحی” یا “بازنگری”روشی است که معمولاً به دلیل یک عارضه ناشی از تعویض مفصل زانوی اولیه ، ایمپلنت اصلی را برداشته و آن را جایگزین می کند. اکثریت قریب به اتفاق تعویض‌های مفصل زانو (96.3%) در طی 18 ماه پس از جراحی اصلی نیازی به اصلاح ندارند. آنهایی که نیاز به اصلاح دارند (3.7%) معمولاً به دلیل عفونت یا عوارض مکانیکی ایمپلنت هستند. پس از 10 سال، نیاز به جراحی تجدید نظر معمولاً به دلیل سایش طولانی مدت و شل شدن ایمپلنت (12%) افزایش می یابد.

دکتر مسعود اعتدالی را در اینستاگرام دنبال کنید

پیشگیری از جراحی تجدید نظر

  • توصیه های پزشک خود را برای بهبودی پس از جراحی دنبال کنید
  • تمرینات فیزیوتراپی ریکاوری را طبق دستورالعمل یاد بگیرید و انجام دهید
  • از زانوی جدید خود استفاده کنید اما زیاده روی نکنید یا فشار غیرضروری به مفصل وارد نکنید

خوشبختانه، با توجه آگاهانه به مفصل جدید و پرهیز از فعالیت‌هایی که ممکن است بر ایمپلنت و عضلات اطراف آن فشار وارد کنند. می‌توانید از بسیاری از عوامل منجر شونده به جراحی اصلاحی تعویض مفصل زانو جلوگیری کنید. هر روش جراحی خطرات و عوارض خاص خود را دارد.

برخی از عوارض جراحی تعویض مفصل زانو :

  • مشکلات مکانیکی ایمپلنت (4.3%)
  • لخته های خون: ترومبوز ورید عمقی، آمبولی ریه (3.9%)
  • مشکلات قلبی (3.2%)
  • عفونت بعد از عمل (1.8%)

اگرچه میزان بروز عوارض در مقایسه با میزان موفقیت عمل بسیار کم است. اما مهم است که سطح خطر خود را در نظر بگیرید و با پزشک خود در میان بگذارید. به عنوان مثال، یک فرد 65 ساله دارای اضافه وزن که عمدتاً سبک زندگی بی تحرکی داشته و سابقه خانوادگی پوکی استخوان (استخوان های شکننده) دارد. نسبت به افرادی که تراکم استخوانی بالاتر و سبک زندگی فعال تری دارند. احتمالاً در معرض خطر بیشتری برای عوارض بعد از عمل جراحی قرار دارد. ژنتیک، سابقه خانوادگی و سبک زندگی نقش مهمی در میزان موفقیت هر عمل جراحی دارد.


مطالعه بیشتر:

درمان علل درد مفصل ران و لگن

عوارض و عوامل خطر در روماتیسم مفصلی

عمر مفید جراحی مفصل لگن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *