از گودی بیش از حد کمر یا کاوپشتی چه می دانیم؟
در این مقاله از سایت متخصص کایروپراکتیک دکتر مسعود اعتدالی با عوامل، علائم و راههای درمان اختلال لوردوزیس آشنا خواهید شد.
ستون در ناحیه گردن دارای مقداری انحنا به داخل (تقعر)، در قسمت پشت قفسه سینه دارای مقداری انحنا به خارج (تحدب) و در ناحیه کمر دارای مقداری انحنا به سمت داخل (تقعر) است. هرگونه تغییر در زاویه طبیعی انحنای ستون فقرات میتواند باعث مشکلات متعدد از محدودیت در حرکت گرفته تا اختلالات قلبی-عروقی، ریوی و گوارشی شود. اسکولیوزیس (انحنای جانبی ستون مهرهها)، کایفوزیس (گوژپشتی) و لوردوزیس (گودی کمر) از شایعترین اختلالات راستای ستون فقرات هستند که در بسیاری از مواقع به دلیل عادتهای غلط و وضعیتهای نامناسب بدن حین ایستادن، نشستن، خوابیدن و راه رفتن ایجاد میشوند.
لوردوزیس
افزایش گودی در ناحیه کمر تحت عنوان لوردوزیس شناخته میشود. البته این گودی ممکن است در ناحیه گردن نیز ایجاد شود. لوردوزیس معمولا به علت عدم تعادل عضلانی، کاهش تحرکپذیری لگن و عادتهای غلط مثل نشستن، ایستادن، خوابیدن و راه رفتن در وضعیتهای نادرست ایجاد میشود. حرکات مکرر در ناحیه کمر نیز میتواند در فرسودگی مهرههای کمر، درد و گودی کمر نقش داشته باشد. اختلاف قد پاها، چاقی، پوکی استخوان، گوژپشتی، التهاب دیسکهای بینمهرهای از دیگر عوامل لوردوزیس هستند. پینهاد میکنیم به صفحه اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی نیز مراجعه کنید.
این بیماری اغلب از سنین جوانی تظاهر پیدا میکند اما در موارد خیلی کم ممکن است به صورت مادرزادی نیز ایجاد شود. از علائم آن میتوان به کمردرد و علائم مشابه با درگیری عصب سیاتیک مثل گزگز و بیحسی در پاها و انگشتان پا اشاره کرد. البته قبل از شروع کمردرد معمولا میتوان فرورفتگی و گودی کمر را در این افراد مشاهده کرد.
گودی کمر و شدت آن را میتوان با انجام معاینه، بررسی محور حرکتی بدن، تستهای ارتوپدی و نورولوژیک (عصبی) و تصویربرداری رادیولوژی تشخیص داد. این اختلال معمولا با ورزشها و حرکات اصلاحی و راهکارهای فیزوتراپی بهبود مییابد. مصرف داروهای ضد التهاب نیز به کاهش دردهای بیمار کمک میکند. برای پیشگیری از گودی کمر باید وزن را محدوده طبیعی نگه داشت و از یک برنامه ورزشی صحیح پیروی کرد. افرادی که دچار گودی کمر هستند حتما باید قبل از شروع ورزش، این اختلال را اصلاح کنند. حرکاتی که بدن را به سمت عقب هدایت میکنند و حرکات پایینتنه معمولا برای این افراد مناسب نیستند. لوردوزیس معمولا نیازی به جراحی ندارد.
مطالعه بیشتر:
تمرینات ورزشی مناسب شکستگی آرنج
کاهش درد آرتروز زانو با تزریق داخل مفصلی کورتون