بررسی مزیت های تعویض مفصل لگن قدامی
تعویض مفصل ران یا لگن، بهطور معمول به دو روش قدامی (Anterior Hip Replacement) و خلفی (Posterior Hip Replacement) یا همان تعویض کامل انجام میشود. در ادامه مطلب امروز سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک مزیت های تعویض مفصل لگن قدامی را مورد بررسی قرار می دهیم. کسانی که طرفدار جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی هستند، این چهار مورد را بهعنوان مزیتهای این روش عنوان میکنند:
بهبودی سریعتر در عمل به روش قدامی
تحقیقات نشان میدهند کسانی که تعویض مفصل ران به روش قدامی دارند، حدود ۵ تا ۷ روز زودتر از آنهایی واکر و عصا را کنار میگذارند که به روش خلفی جراحی کردهاند. نکته اینجاست که در جراحی تعویض مفصل ران به روش قدامی، بافتهای نرم دستنخورده باقی میمانند. بنابراین لگن بهتر حفظ شده، و بهبودی کامل هم سریعتر به دست میآید.
آسیب کمتر به عضلات اصلی با روش قدامی
در تعویض مفصل ران به روش قدامی، عضلات اصلی بریده نمیشوند. درواقع عضلات کمتری جلوی ران وجود دارند که جراح ارتوپد در همان ناحیه کار میکند. در این روش، جراح بهجای آنکه بافتهای عضلانی را برش بدهد، یا ماهیچهها را از استخوان جدا کند و بعد هم مجبور به ترمیم آنها باشد، کمترین برش لازم را میزند.
درد کمتر بعد از عمل تعویض مفصل ران قدامی
از آنجایی که جراحی نیازی به برش عضلات اصلی ندارد، بیماران بهطور معمول بعد از جراحی قدامی، درد کمتری دارند، و بنابراین داروهای مسکن کمتری هم مصرف میکنند.
اقدامات احتیاطی کمتر بعد از جراحی قدامی
بعد از جراحی تعویض مفصل ران، همیشه فهرستی از اقدامات احتیاطی به بیماران داده میشود که شامل حرکات و فعالیتهای خاصی است که باید از آنها اجتناب کنند. این اقدامات بهطور معمول برای ۶ هفته اول بعد از عمل است. کسانی که عمل قدامی داشتهاند، اقدامات احتیاطی کمتری دارند، یا در مواردی هم هیچگونه اقدام احتیاطی به آنها توصیه نمیشود، و میتوانند زندگی روزمره و کارشان را خیلی زود از سر بگیرند.
دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید
عوارض و ریسکهاه در روشهای قدامی و خلفی
در هر دو روش تعویض مفصل ران، ریسک آسیب عصبی وجود دارد. در تعویض مفصل لگن به روش قدامی، ناحیه موردجراحی در نزدیکی عصب جانبی ران قرار دارد که از جلوی لگن گذشته و از هیپ عبور میکند تا حس را به ران بیرونی منتقل کند. این امر بر کنترل یا قدرت عضلانی تأثیری نمیگذارد. بعد از جراحی تعویض مفصل ران به روش قدامی، احتمال بیحسی در ران، و در موارد نادری، تحریک دردناک پوست، بهخاطر عصبی بهنام مرالژیا پارستتیکا (Meralgia Paresthetica) هم وجود دارد.
البته این وضعیت بسیار نادر است و در کمتر از یکدرصد بیمارانی اتفاق میافتد که عمل جراحی تعویض مفصل ران به روش قدامی انجام میدهند. بعضی مطالعات هم حاکی از آن هستند که ریسک آسیب به اعصاب اصلی نزدیک لگن، بهویژه عصب سیاتیک، در عمل قدامی کمتر از عمل خلفی است. دلیلش این است که عصب سیاتیک در پشت مفصل ران حرکت میکند و هنگام جراحی به روش قدامی، در معرض آسیب قرار نمیگیرد.
در نهایت اینکه آمار صددرصدی درباره ارجحیت یکی از این دو روش بر دیگری وجود ندارد. اما تجربه پزشکان متخصص و جراحان ارتوپد حاکی از موفقتر بودن تعویض مفصل لگن به روش قدامی، نسبت به روش خلفی یا تعویض کامل است.
توجه : این مطلب توسط مدیر سایت منتشر شده و صرفا جهت مطالعه شما همراهان عزیز می باشد، جهت اطلاع دقیق از خدمات قابل ارائه توسط جناب دکتر مسعود اعتدالی، به بخش خدمات سایت مراجعه کنید و یا با مطب تماس بگیرد.