درمان های کپسولیت چسبنده
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDها) مانند آسپیرین و ایبوپروفن موجب کاهش درد و التهاب در مفصل شانه می شوند. در صورت عدم پاسخ به این داروها، پزشک ممکن است داروهای قوی تری را برای فرد تجویز کند.
علاوه بر درمان دارویی، فیزیوتراپی و تمرین های کششی نیز در تقویت مفصل و بهبود حرکات مفصلی سودمند خواهند بود.
در مواردی که علائم بسیار شدید بوده و یا به مرور زمان بهبودی نداشته باشد، پزشک به سراغ یکی از درمان های زیر خواهد رفت:
- تزریق کورتیکواستروئید (کورتون): به داخل مفصل شانه از درد ناتوان کننده کپسولیت چسبنده کاسته و محدوده حرکات مفصل را تقویت می کند.
- باز کردن مفصل: این کار از طریق تزریق آب استریل شده به داخل کپسول مفصلی صورت می گیرد. به این ترتیب با ایجاد کشش فضای مفصلی باز گردیده و حرکات آن تسهیل می گردد.
- فیزیوتراپی: نتایج به دست آمده از فیزیوتراپی در درمان کپسولیت چسبنده متغیر بوده و عمدتاً سودمندی این روش تابعی از این است که کپسولیت در چه مرحله ای قرار دارد.
- جراحی: به ندرت ممکن است در درمان شانه منجمد جراحی ضرورت یابد. اما در صورتی که هیچ درمان دیگری مؤثر نباشد، ممکن است جراح شانه این روش را پیشنهاد نماید. جراحی کپسولیت چسبنده به صورت داخل مفصلی و با استفاده از ابزارهای ظریف مدادی شکل که به داخل مفصل هدایت می شوند صورت می گیرد.
- دستکاری مفصلی: حرکت دادن شانه در جهات مختلف زیر بیهوشی روش دیگری است که ممکن است در نرم ساختن مفصل مؤثر واقع شود. البته با توجه به جایگزین شدن جراحی داخل مفصلی به جای این روش، دستکاری مفصل امروزه به ندرت انجام می شود. یک علت این موضوع خطرات و عوارضی چون شکستگی های استخوانی است که ممکن است به دنبال فشار شدید وارد شده زیر بیهوشی رخ دهد.
صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک را دنبال کنید.
پیشگیری
تنها راهکاری که برای پیشگیری از کپسولیت چسبنده توصیه می شود، پرهیز از بی حرکتی و انجام تمرین های ورزشی منظم به خصوص در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای است. اگر دیابت یا بیماری تیروئیدی دارید و یا به علت سانحه یا عمل جراحی نمی توانید فعالیت طبیعی و معمول خود را داشته باشید، حتماً با پزشکتان در این خصوص مشورت نموده و راهکارهای جلوگیری از کپسولیت چسبنده از قبیل تمرینات ورزشی مؤثر بر محدوده حرکت مفصل شانه را جویا شوید.
درمان های خانگی و اصلاح سبک زندگی
برای اینکه از بروز شانه منجمد جلوگیری نموده و یا درمان این مشکل را تسریع بخشید بایستی تا جای امکان از مفصل خود کار بکشید. به علاوه قرار دادن کمپرس سرد یا گرم بر روی مفصل موجب کاهش درد شانه منجمد می گردد. متدهای درمانی مکمل مانند طب سوزنی و تحریک الکتریکی عصبی از راه پوست (TENS) نیز برای بهبود علائم کپسولیت مفصل شانه مؤثر شناخته شده اند.
صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر مسعود اعتدالی – بهترین متخصص کایروپراکتیک را دنبال کنید.
مطالب پیشنهادی دکتر مسعود اعتدالی (بهترین متخصص کایروپراکتیک):