درمان کایروپراکتیک

کایروپراکتیک عبارت است از علم تنظیم و تطبیق مفاصل خصوصا ستون فقرات جهت پیشگیری و درمان .
در درمان کایروپراکتیک ( Chiropractic ) با استفاده از تکنیک های خاص اقدام به رفع محدودیت های حرکتی بین مهره ای می نمایند که اغلب در اسکولیوسیس ها شایع می باشد . ضمنا درمان کایروپراکتیک که به آن ادجاستمنت ( Adjustment ) نیز گفته می شود می تواند تاثیر مهمی بر خودآگاهی ( Proprioception ) مهره های ستون فقرات و عملکرد کلی آنان داشته باشد .
این امر مهم توام با ورزش های مناسب که نه تنها در جهت تقویت عضلات ، بلکه به منظور بهبود عملکرد سیستم عصبی – عضلانی تدوین شده اند همراه با درمان تجویز می گردند .
در درمان اسکولیوسیس به روش کایروپراکتیک تلاش می گردد تا حد امکان از کرست های طبی اسکولیوسیس استفاده نشود . با این وجود در برخی از اسکولیوسیس ها استفاده از این نوع کرست ها الزامی و بخشی از درمان محسوب می شوند .

اسکولیوسیس

انحراف ستون فقرات ( Scoliosis ) بیماری ساختاری ستون فقرات محسوب می گردد که شامل ۴ -۵ درصد جامعه می شود . اسکولیوسیس سه نوع مختلف دارد :
نوع اول در دوران شیرخوارگی که از تولد تا سه سالگی می باشد .
نوع دوم دوران کودکی که سه سالگی می باشد .
نوع سوم و زاج ترین نوع انحراف ستون فقرات ، انحراف ساختار ادیوپاتیک ( Structural Idiopathic Scoliosis ) می باشد که شامل ۸۰ % تمامی انحرافات ستون فقرات می باشد .
معمولا این نوع انحراف در طول سن رشد پیشرفت می کند و می تواند منجر به مشکلات عدیده ای در سنین بالاتر گردد .
انحراف ستون فقرات که ۳۰ درجه و یا بیشتر هستند ، می توانند سالیانه ۵ درجه اضافه شوند که در نهایت منجر به کمردردهای زودرس ناشی از آرتروز ، دیسک کمر و حتی تنگی کانال نخاعی در سنین بالاتر شوند ، آن دسته ار انحرافات که خصوصا شامل قوز پشت می باشند (Hyperkyphosis ) می توانند تاثیرات بسیار منفی بر عملکرد قلب و ریه نیز داشته باشند .
عواملی که موجب ناراحتی های ستون فقرات می شوند
جدا از عوامل مادرزادی مانند انحراف ستون فقرات ( اسکولیوزها ) و عوامل دیگری چون آسیب های ناشی از تصادفات ، زمین خوردن ، عدم توجه به نکهداری صحیح اندام ها در شرایط خاص ( ارگونومی ) ، نشستن غیر صحیح ، قوز کردن در حالت ایستاده ، عدم فعالیت ورزشی مناسب ، اشتباه برداشتن اجسام سبک یا سنگین از عمده ترین عوامل آسیب به ستون فقرات می باشند .

در ضمن عوامل پاتولوژی یا متابولیسمی نیز می توانند باعث انحراف در ستون فقرات شده که به اسکولیوسیس می شود .

کایروپراکتیک و اسکولیوسیس

بهترین راه درمان انحراف ستون فقرات ( Scolisis ) تشخیص به موقع آن می باشد . هرچه تشخیص در سن کمتر انجام شود کنترل و درمان آن با روش های غیر تهاجمی موفقیت آمیز خواهد بود . لذا توصیه می شود تمامی نوجوانان حداکثر از سن ۸ – ۱۰ سالگی تحت معاینه اولیه قرار گیرند .
درمان به روش کایروپراکتیک ( Chiropractic ) از روش های غیرتهاجمی محسوب می شود که می تواند کمک موثری در کنترل انحراف ستون فقرات خصوصا در آن دسته از بیمارانی که دارای قوز پشت ( Hyperkyphosis ) نیز می باشند ، باشد .
دکتر کایروپراکتیک با استفاده از تکنیک های درمانی خاص در مطب و با ورزش مستمر در منزل و پیگیری متوالی تاثیر مطلوبی در درمان پیشگیری اسکولیوسیس خواهد داشت .


شروع رسمی کار مطب دکتر مسعود اعتدالی در اصفهان


سئو سایت توسط کلینیک ۲۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *