بیماری روماتیسم و نشانه های بروز آن از زبان دکتر مسعود اعتدالی

روماتوئید آرتریت چیست؟

روماتوئید آرتریت یا بیماری روماتیسم یک بیماری خود ایمنی است. این بدین معناست که سیستم ایمنی بدن به بخش‌هایی از بدن هجوم می‌برد. به دلایلی که روشن هم نیستند، مفاصل نواحی اصلی تاثیرپذیر در ارتباط با بد کارکردن سیستم ایمنی هستند.
در طول زمان، التهاب مزمن می‌تواند سبب آسیب شدید و تغییرشکل مفصل شود. تقریباً روی پوست ۱ نفر از هر ۵ نفر که روماتوئید آرتریت دارند، توده‌هایی موسوم به ندول یا گره روماتوئید رشد می‌کند. این مورد اغلب روی نواحی مفصلی که به آن فشار وارد شده، مانند آرنج‌ها، پنجه و پاشنه پاها به وجود می‌آید.
بیماری روماتیسم
بیماری روماتیسم

علائم روماتیسم چیست؟

علائم روماتیسم هم می‌توانند به تدریج خود را نشان بدهند و هم می‌توانند به طور ناگهانی بروز کنند. بر خلاف آرتروز ، علائم روماتوئید آرتریت اغلب شدیدتر بوده، و ایجاد درد و خستگی و بی‌اشتهایی و سفتی عضلانی می‌کند.
در روماتیسم، ممکن است شما احساس درد و سفتی عضلانی و در دست‌ها، مچ‌، آرنج‌، شانه‌، زانو، پاها، فک، و گردن ورم داشته باشید. بعضی اوقات درد در قسمتی از بدن واقع می‌شود. اما به طور معمول، درد روماتوئید آرتریت به طور ترکیبی بوده و در چندین مفصل مانند دست‌ها، زانوها، و پاها احساس می‌شود.در روماتیسم ، مفاصل تمایل دارند به طور متقارن با بیماری درگیر شوند. این به معنای آن است که، اگر پنجه دست چپ متورم شده است، پنجه دست راست هم متورم خواهد شد. بعد از مدتی، تدریجاً درد و تورم در مفاصل بیشتری واقع شده و ممکن است هنگام تماس آن‌ها، گرما احساس شود.

این تورم مفاصل، مزمن و ماندنی بوده و در انجام کارها اختلال به وجود می‌آورد. برای مثال، می‌تواند سبب اختلال در بازکردن درب ظرف شیشه‌ای، رانندگی، کارکردن، و پیاده‌روی شود به عبارتی همه فعالیت‌‌هایی که به ما اجازه می‌دهند در زندگی روزانه ایفاء نقش کنیم.

سفتی عضلات هنگام برخواستن در صبح، که ممکن است به عنوان یک مزاحمت موقتی شروع شده باشد، می‌تواند به زودی برای چند ساعت یا حتی قسمت اعظم روز به طول بیانجامد.

خستگی می‌تواند ناتوان کننده باشد. التهاب و تورم می‌تواند سبب کاهش اشتها و وزن شود. تب، جوش و حتی اختلال در ضربان قلب، شش‌ها و چشم‌ها می‌توانند توسط روماتیسم ایجاد شوند. این علائم و احساسات – برخلاف درد مفصل و تورم در دیگر قسمت‌ها –  هنگامی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی صدمه‌ای به بدن وارد کرده باشد.


آشنایی با انواع بیماری التهاب مفاصل


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *